Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Internet τα τελευταία πέντε χρόνια μέσα από τα μάτια του Cisco CRS-1

To Internet τα τελευταία πέντε χρόνια μέσα από τα μάτια του Cisco CRS-1

Τα τελευταία πέντε χρόνια η συνολική διακίνηση δεδομένων στο Ίντερνετ έχει αυξηθεί περισσότερο από οκτώ φορές, ενώ το βίντεο καταλαμβάνει πλέον το ένα τέταρτο της συνολικής διακίνησης, όταν αρχικά ήτα

Τα τελευταία πέντε χρόνια η συνολική διακίνηση δεδομένων στο Ίντερνετ έχει αυξηθεί περισσότερο από οκτώ φορές, ενώ το βίντεο καταλαμβάνει πλέον το ένα τέταρτο της συνολικής διακίνησης, όταν αρχικά ήταν σχεδόν μηδενική. Σε αυτές τις εκτιμήσεις, αποδίδει η Cisco την ανέλπιστη επιτυχία που γνώρισε η διάθεση του router με το μεγαλύτερο εύρος ζώνης στο κόσμο το 2004.

Πριν από πέντε χρόνια η Cisco παρουσίασε τον CRS-1, έναν ισχυρό νέο router που μπορούσε να αναβαθμιστεί ώστε να προσφέρει τη μετάδοση περισσότερων από 90 terabits ανά δευτερόλεπτο. Πρόκειται για έναν δρομολογητή σχεδιασμένο να βοηθάει τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο Ίντερνετ να αναβαθμίσουν τα δίκτυά τους, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για μεγαλύτερη διακίνηση δεδομένων. Κάποιοι περίμεναν ότι η Cisco θα πουλούσε μόνο λίγους routers. Παρ’ όλα αυτά, με την κατακόρυφη άνοδο της χρήσης του Internet και του video, η εταιρεία πούλησε πάνω από 3.200 μονάδες σε περισσότερους από 300 παρόχους σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η συνολική χωρητικότητα των μονάδων CSR-1 που έχουν αποσταλεί μέχρι σήμερα είναι περίπου 3 petabits ανά δευτερόλεπτο – που ισοδυναμούν με:

• περισσότερα από 25.000 άτομα που κατεβάζουν μία υψηλής ευκρίνειας ταινία 15 GB σε 1 μόνο δευτερόλεπτο

• 250 εκατομμύρια συνεδρίες TelePresence που διεξάγονται ταυτόχρονα. Καθώς μία αίθουσα TelePresence χωράει έξι άτομα, αυτό σημαίνει ότι 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να έχουν εικονικές συνεδρίες ταυτόχρονα – αριθμός που ισοδυναμεί με τους πληθυσμούς της Ευρώπης και της Αφρικής.

Οι Ευρωπαίοι πάροχοι είναι οι πιο ενθουσιώδεις οπαδοί του CRS-1 – και δεν είναι μόνο οι σημαντικοί εθνικοί πάροχοι. Μικρότεροι πάροχοι, που προσφέρουν από IPTV έως και υψηλής ευκρίνειας web hosting, ήταν το ίδιο καινοτόμοι. Για παράδειγμα, ο γαλλικός πάροχος υπηρεσιών triple-play Free (free.fr) υλοποιεί δίκτυο οπτικών ινών σε 4 εκατομμύρια σπίτια ως τμήμα μίας επένδυσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με τον CRS-1s στο κέντρο του δικτύου του.

Τον Ιούνιο του 2004 η Guinness World Records, ένας οργανισμός που καταγράφει επιτυχίες που σπάζουν κάθε ρεκόρ σε όλο τον κόσμο, πιστοποίησε το Cisco Carrier Routing System (CRS-1) ως τον υψηλότερης χωρητικότητας Internet router που αναπτύχθηκε ποτέ. Ο νέος router είναι η πρώτη τεχνολογία δικτύωσης που αναγνωρίζεται από την Guinness World Records.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024