Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα νίκη των πειρατών κατά του Χόλιγουντ

Νέα νίκη των πειρατών κατά του Χόλιγουντ

Οι πάροχοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ISP) δεν έχουν την υποχρέωση να εμποδίζουν το κατέβασμα πειρατικών ταινιών και μουσικής από τους πελάτες τους, αποφάνθηκε δικαστήριο της Αυστραλίας, σε μια ετυμηγορ

Οι πάροχοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ISP) δεν έχουν την υποχρέωση να εμποδίζουν το κατέβασμα πειρατικών ταινιών και μουσικής από τους πελάτες τους, αποφάνθηκε δικαστήριο της Αυστραλίας, σε μια ετυμηγορία που ίσως έχει παγκόσμιες προεκτάσεις.

Στην πρώτη υπόθεση του είδους που φτάνει στη Δικαιοσύνη οπουδήποτε στον κόσμο, 34 κινηματογραφικές εταιρείες -Universal Pictures, Warner Bros., Disney, Paramount και 20th Century Fox, μεταξύ άλλων- στράφηκαν κατά του τρίτου μεγαλύτερου ISP της Αυστραλίας, με την ονομασία iiNet.

Κατηγόρησαν την εταιρεία ότι παραβιάζει τα πνευματικά τους δικαιώματα επειδή δεν εμποδίζει τους χρήστες να κατεβάζουν πειρατικά αντίγραφα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η αδυναμία της iiNet να εμποδίσει το πειρατικό κατέβασμα δεν σημαίνει ότι η εταιρεία εξουσιοδοτεί την πειρατεία. «Είναι αδύνατο να καταλήξει κανείς ότι η iiNet εξουσιοδότησε την παραβίαση του copyright […] δεν είχε την αναγκαία ισχύ να αποτρέψει τις παραβιάσεις» εξήγησε ο δικαστής Ντένις Κάουντροϊ.

Οι ενάγοντες είχαν προσλάβει ερευνητές οι οποίοι κατέγραψαν την ανταλλαγή παράνομων αρχείων από πελάτες της iiNET που χρησιμοποιούσαν το σύστημα BitTorrent. Συνολικά 3.000 σελίδες με αναφορές παραβάσεων κατατέθηκαν στον ISP, με την απαίτηση να εμποδίσει το παράνομο κατέβασμα και να επιβάλει φραγή σε πειρατικούς δικτυακούς τόπους.

Η iiNet απάντησε ότι αυτό θα παραβίαζε την ιδιωτική ζωή των χρηστών καθώς και τη νομοθεσία για την ελευθερία της έκφρασης.

Η δικαίωσή της στο αυστραλιανό δικαστήριο δημιουργεί τώρα προηγούμενο σε όλο τον κόσμο -o δικαστής αναγνώρισε ότι η υπόθεση έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον, γι’ αυτό και επέτρεψε τη μετάδοση της διαδικασίας στο Twitter.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024