Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Google θέλει να γίνει Facebook, η Facebook να γίνει Google

Η Google θέλει να γίνει Facebook, η Facebook να γίνει Google

H Google ανταγωνίζεται τη Facebook με τη νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Google Buzz, ενώ η Facebook φέρεται να ετοιμάζει τη δική της απάντηση στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google.

H Google ανταγωνίζεται τη Facebook με τη νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Google Buzz, ενώ η Facebook φέρεται να ετοιμάζει τη δική της απάντηση στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google.

Το Google Buzz ενσωματώνεται στο Gmail και προσφέρει λειτουργίες επικοινωνίας και ανταλλαγής πολυμέσων, ανακοίνωσε στις 9 Φεβρουαρίου ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης.

Τις επόμενες ημέρες όμως ακολούθησε βροχή παραπόνων για τις ρυθμίσεις ασφάλειας του Buzz και στις 17 Φεβρουαρίου η οργάνωση Epic για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο κατέθεσε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC).

Διαβάστε τη σχετική είδηση του in.gr.

Όπως το Facebook, το Buzz επιτρέπει στα μέλη του να αναρτούν ενημερώσεις για το πού βρίσκονται και τι κάνουν, να μοιράζονται φωτογραφίες, βίντεο και συνδέσμους.

Στο θέμα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν ποια μηνύματα θα είναι ορατά μόνο για τους φίλους τους, ή για οποιονδήποτε χρήστη στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, τα μέλη του Buzz θα μπορούν να συνδέουν στο προφίλ τους τους λογαριασμούς τους στο Twitter, το Picassa και το Flickr (προς το παρόν η Facebook απουσιάζει από τη λίστα), ώστε να βλέπουν τις πληροφορίες που αναρτούν οι φίλοι τους σε αυτά τα δίκτυα.

Όπως υποστήριξαν στελέχη της εταιρείας, η Google είναι η ιδανική λύση για την οργάνωση του χαοτικού περιεχομένου που παράγεται σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα. «Πάντα υπήρχε ένα γιγάντιο κοινωνικό δίκτυο κάτω από το Gmail» σχολίασε ο Τοντ Τζάκσον, διευθυντής παραγωγής της Google.

Πόλεμος

Το Gmail, που εξυπηρετεί σήμερα 176 εκατομμύρια συνδρομητές, ίσως μπορέσει έτσι να ανταγωνιστεί το κοινωνικό δίκτυο της Facebook, το οποίο αριθμεί πάνω από 400 εκατ. μέλη σε όλο τον κόσμο.

Η Facebook όμως δεν επαναπαύεται και φέρεται να ετοιμάζει αντεπίθεση. Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση του Buzz, το έγκυρο ιστολόγιο τεχνολογίας TechCrunch είχε αναφέρει ότι το κοινωνικό δίκτυο ετοιμάζει νέα υπηρεσία email.</

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή «που γνωρίζει για το νέο προϊόν», η νέα υπηρεσία webmail θα ονομάζεται Project Titan και θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων στο Facebook, το οποίο πολλοί χρήστες κρίνουν ανεπαρκές.

To Titan θα προσφέρει λειτουργία POP/IMAP για πρόσβαση από κινητά τηλέφωνα και προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα προσφέρει διευθύνσεις με κατάληξη @facebook.

Ανάλογη υπηρεσία προσφέρει από το 2008 και η MySpace, υπενθυμίζει το ιστολόγιο.

Η Facebook, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα για την αντεπίθεσή της στη Google.

Ο ανταγωνισμός της Google με τη Facebook εντάθηκε μετά την επιτυχή κίνηση της Microsoft να εξαγοράσει ποσοστό 1,6% του κοινωνικού δικτύου.

Η Facebook αργότερα κλιμάκωσε την ένταση δελεάζοντας ένα στέλεχος της Google, τη Σέριλ Σάντμπεργκ, να γίνει διευθύνουσα σύμβουλός της.

Βαγγέλης Πρατικάκης

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024