Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΕΠΕ: «Η οικονομική ανάκαμψη θα είναι ψηφιακή»

ΣΕΠΕ: «Η οικονομική ανάκαμψη θα είναι ψηφιακή»

Με ένα σύνθημα που συνυπογράφει ο υπουργός Οικονομικών διεξήχθη το ετήσιο συνέδριο Digital Economy, που έλαβε χώρα στις 3 Μάη στο πλαίσιο του εορτασμού των 15 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Με ένα σύνθημα που συνυπογράφει ο υπουργός Οικονομικών διεξήχθη το ετήσιο συνέδριο Digital Economy, που έλαβε χώρα στις 3 Μάη στο πλαίσιο του εορτασμού των 15 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Μιλώντας στο συνέδριο ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου επεσήμανε πως για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την αποτελεσματικότητα του νέου προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης είναι απαραίτητες σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. «Εάν δεν υπάρξει διασύνδεση των βάσεων δεδομένων στο δημόσιο τομέα δεν θα υπάρξει επαρκής έλεγχος και επομένως δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια γραμμή, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, τόνισε πως οι επιχειρήσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών είναι φορείς δημιουργίας και στήριξης της οικονομίας. Ωστόσο, επεσήμανε πως δεν θα υπάρξει αναθέρμανση της οικονομίας τα επόμενα δύο χρόνια καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες βάσεις. «Aυτό που μπορεί να γίνει τώρα είναι να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να μπουν οι βάσεις ώστε το 2012- 2013, να υπάρξει αναθέρμανση της οικονομίας». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης των νέων εταιρειών σε μία ημέρα και το γενικό εμπορικό ηλεκτρονικό μητρώο επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση αναδιατάσσει ολόκληρο το πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης, δίνοντας προτεραιότητα στις οριζόντιες παρεμβάσεις με τέσσερις ηλεκτρονικές δράσεις που αφορούν τις ηλεκτρονικές προμήθειες, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την μηχανογράφηση των νοσοκομείων και την ηλεκτρονική παρακολούθηση της αγοράς καυσίμων, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και τον έλεγχο των δαπανών. Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη οι δαπάνες του προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση για το 2010 υπολογίζεται να φτάσουν τα 200 εκατ. ευρώ. Παράλληλα το ποσό των 120 εκατ. ευρώ θα διατεθεί από το πρόγραμμα Jerremy για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

O κ. Γιάννης Ραγκούσης, υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προανήγγειλε την κάρτα πολίτη. Με την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα θα καταστεί δυνατή και η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής υπογραφής, η χρήση της οποίας θα απαιτείται για μια σειρά συναλλαγών με το δημόσιο στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, «αποτυπώνονται οι ήδη υπάρχουσες ψηφιακές υποδομές κατά μήκος υπαρχόντων οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων, τον τρόπο αξιοποίησης των οποίων θα εξετάσουμε ενδελεχώς στο πλαίσιο του μεγάλου έργου για την κατασκευή της εθνικής υποδομής οπτικών ινών μέχρι το σπίτι». Ο κ. Ρέππας τόνισε πως ήδη ο κλάδος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας εκδηλώνει ενδιαφέρον και πρωτοβουλίες για επενδύσεις στον τομέα των ευρυζωνικών ασύρματων υποδομών ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ την επόμενη τριετία. Για να προχωρήσουν αυτές οι επενδύσεις το υπουργείο προχωρά στη διαμόρφωση ενός ορθολογικού και αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιοσυστημάτων. Ο κ. Ρέππας προανήγγειλε επίσης τη συγχώνευση φορέων του ΟΣΕ, των αστικών συγκοινωνιών και των κατασκευαστικών του Δημοσίου.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024