Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχεδόν 2 εκατομμύρια ADSL στην Ελλάδα

Σχεδόν 2 εκατομμύρια ADSL στην Ελλάδα

Με ταχείς ρυθμούς αυξάνονται οι συνδρομητές υπηρεσιών ADSL -της μόνης επιλογής ευρυζωνικής πρόσβασης- στην Ελλάδα, όπως καταγράφεται στην 15η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της Ευρωπαϊκής αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών κατά το 2009. Στο 17% η διείσδυση, με1.916.630 ευρυζωνικές γραμμές στο τέλος του 2009. 

Με ταχείς ρυθμούς αυξάνονται οι συνδρομητές υπηρεσιών ADSL -της μόνης
επιλογής ευρυζωνικής πρόσβασης- στην Ελλάδα, όπως καταγράφεται στην 15η
Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της Ευρωπαϊκής αγοράς
Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών κατά το 2009. Στο 17% η διείσδυση, με1.916.630
ευρυζωνικές γραμμές στο τέλος του 2009.

Οι γραμμές Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο συνεχίζουν να αποτελούν κύριο όχημα ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας, φτάνοντας τις 987.310 στο τέλος του 2009, έναντι 646.124 στο τέλος 2008, (αύξηση 53%). Αντίθετα, σημαντική αδυναμία αποτελεί η απουσία σταθερών εναλλακτικών δικτύων, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που το ποσοστό των ευρυζωνικών γραμμών μέσω τεχνολογιών εκτός DSL είναι σχεδόν μηδενικό.

Στο Ίντερνετ από το κινητό;

Αν και οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας συνεχίζουν να αυξάνονται (125%), το ποσοστό των συνδέσεων για την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε φορητό υπολογιστή μέσω κινητών δικτύων βρίσκεται μόλις στο 2% έναντι 5,2% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Σταθερά στον ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ παραμένει ο προτιμώμενος πάροχος για τις εθνικές και διεθνείς κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο, αφού τόσα χρόνια μετά την τυπική και ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς, ο ΟΤΕ διατηρεί υψηλά μερίδια σε όλες τις κατηγορίες κλήσεων. Ποσοστιαία, ο αριθμός των πελατών των εναλλακτικών δικτύων υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Μειώθηκαν οι καταγγελίες

Εντούτοις, τα παράπονα για τις υπηρεσίες των εναλλακτικών παρόχων μειώνονται, γεγονός που αποδίδεται στους Κώδικες Δεοντολογίας που συνέστησε η αρμόδια ανεξάρτητη ρυθμιστική Αρχή, ΕΕΤΤ, στις προσπάθειες των ίδιων των παρόχων αλλά και στις κυρώσεις που επέβαλλε μετά από συσσωρευμένες καταγγελίες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για φλέγοντα θέματα, όπως η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση έως το 2012: οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν χορηγήσει ακόμα καμία άδεια (αναλογική ή ψηφιακή), δεν έχουν ορίσει πάρκα για τις απαιτούμενες κεραίες και δεν έχουν λάβει αποφάσεις για το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα -δηλαδή, το εύρος του φάσματος που θα ελευθερωθεί από την μετάβαση στην ψηφιακή από την αναλογική τηλεόραση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να προσφερθούν π.χ. mobile TV, καλύτερη κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση κ.ά.

In.gr Τεχνολογία,Europa.eu

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024