Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα ζήσουμε την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση;

Πώς θα ζήσουμε την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση;

Η μετάβαση θα γίνει σταδιακά. Αρχικά, και επί μια περίοδο τριών έως τεσσάρων ετών, οι σταθμοί θα εκπέμπουν παράλληλα αναλογικά και ψηφιακά, με τον παλιό αλλά και με το νέο τρόπο για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. Κατά την περίοδο αυτή, οι Έλληνες θα ενημερωθούν για την ψηφιακή τηλεόραση και θα έχουν το χρονικό περιθώριο […]

Η μετάβαση θα γίνει σταδιακά. Αρχικά, και επί μια περίοδο τριών έως τεσσάρων ετών, οι σταθμοί θα εκπέμπουν παράλληλα αναλογικά και ψηφιακά, με τον παλιό αλλά και με το νέο τρόπο για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

Κατά την περίοδο αυτή, οι Έλληνες θα ενημερωθούν για την ψηφιακή τηλεόραση και θα έχουν το χρονικό περιθώριο να εξοπλιστούν με τις κατάλληλες συσκευές που θα μπορούν να λάβουν και να επεξεργαστούν το ψηφιακό σήμα ή να πάρουν τηλεοράσεις που θα φέρουν ενσωματωμένο τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Ορισμένα κέντρα αναλογικής εκπομπής θα κλείσουν

Σε αυτή τη φάση θα χρειαστεί να κλείσουν ορισμένα κέντρα εκπομπής προκειμένου το ήδη βεβαρημένο φάσμα των UHF να «χωρέσει» επί πλέον και τις συχνότητες που θα φέρουν το ψηφιακό σήμα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, κάποιος αριθμός συμπολιτών μας που μέχρι πρότινος έβλεπαν τηλεόραση από αυτά τα κέντρα θα πρέπει άμεσα να προμηθευτούν τους κατάλληλους αποκωδικοποιητές ή, αν είναι δυνατόν, να αναπροσανατολίσουν τις κεραίες τους σε κάποιο άλλο κέντρο αναλογικής εκπομπής.

Η Digea δεσμεύτηκε να κάνει προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί το κλείσιμο των κέντρων αναλογικής εκπομπής τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο της μετάβασης ώστε να δώσει το περιθώριο τόσο στους πολίτες να ενημερωθούν όσο και στην αγορά να προμηθευτεί και να προμηθεύσει τις κατάλληλες συσκευές. Για το σκοπό αυτό, η Digea συνεργάζεται στενά με την ΕΡΤ ώστε η μετάβαση αυτή να γίνει με ένα συντονισμένο τρόπο για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού.

Πότε θα σταματήσει η αναλογική εκπομπή;

Στο τέλος της μεταβατικής περιόδου και εφόσον η Digea διαπιστώσει ότι η διείσδυση του απαιτούμενου εξοπλισμού έχει ξεπεράσει ένα ποσοστό της τάξης του 85-90%, η αναλογική εκπομπή θα σταματήσει παραχωρώντας τη θέση της αποκλειστικά στην ψηφιακή. Όταν φτάσει η διαδικασία στο κρίσιμο αυτό σημείο, αναμένεται να χρειαστεί μια σειρά διορθωτικών ενεργειών προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή κάλυψη του ελληνικού πληθυσμού.

Τί θα γίνει με τις συχνότητες που θα απελευθερωθούν;

Μετά από αυτή τη διαδικασία θα γίνει εφικτός ο καθορισμός του «Ψηφιακού Μερίσματος». Το ψηφιακό μέρισμα είναι το φάσμα που θα απελευθερωθεί και τότε θα μπορούν να αναζητηθούν εναλλακτικές χρήσεις του. «Μέχρι τότε θεωρούμε οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα τουλάχιστον ακαδημαϊκή», επισημαίνει ο κος Μαθιός

In.gr Τεχνολογία,Digea

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024