Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mobile Broadband από τη Vodafone

Mobile Broadband από τη Vodafone

Αξιοποιήστε το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο 3G για πρόσβαση στο Ίντερνετ από κινητό ή από laptop, μοιράστε τη σύνδεση από το κινητό στο laptop με tethering και από το laptop σε συσκευές Wi-Fi με το MiFi Hotspot, εγγραφείτε σε προγράμματα με ογκοχρέωση ή χρονοχρέωση ή κινηθείτε ελεύθερα χωρίς συμβόλαια με το Vodafone ΚαρτοInternet.

Αξιοποιήστε το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο 3G για πρόσβαση στο
Ίντερνετ από κινητό ή από laptop, μοιράστε τη σύνδεση από το κινητό στο
laptop με tethering και από το laptop σε συσκευές Wi-Fi με το MiFi
Hotspot, εγγραφείτε σε προγράμματα με ογκοχρέωση ή χρονοχρέωση ή
κινηθείτε ελεύθερα χωρίς συμβόλαια με το Vodafone ΚαρτοInternet.

Η Vodafone υπερήφανα δηλώνει ότι διαθέτει ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα δίκτυα 3G και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης με ταχύτητα έως και 28,8Mbps, ταχύτητα εντυπωσιακή αν σκεφτεί κανείς ότι οι «σταθερές» συνδέσεις ADSL δεν ξεπερνούν τα 24Mbps. Επιπλέον, την ποιότητα του δικτύου της εγγυάται με την υπογραφή του το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς πιστοποιεί την μεθοδολογία μετρήσεων. Οι σχετικές μετρήσεις για τις ταχύτητες downloading, uploading και Web browsing έγιναν από την P3 Communications GmbH, Aachen, Γερμανίας -«μία από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρίες αξιολόγησης ραδιο-δικτύων». Σύμφωνα με τις μετρήσεις αυτές, η P3 πιστοποιεί ότι το δίκτυο της Vodafone ήταν το ταχύτερο ελληνικό δίκτυο από τις 9 έως τις 30 Απριλίου 2010, όταν επιχειρήθηκε upload ενός αρχείου 1ΜΒ με μόντεμ 7,2/5,6Mbps από 62 εξεταζόμενα σημεία σε όλη την Ελλάδα (σταθερά και εν κινήσει). Ομοίως, όταν έγινε download αρχείου 2MB και web browsing σύμφωνα με πρότυπο σενάριο από τον οργανισμό ETSI. Μάλιστα, η Vodafone υποστηρίζει ότι το προβάδισμά της στην ταχύτητα downloading φτάνει το 40% σε σχέση με ανταγωνιστικά δίκτυα.


Πάντως, όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία όταν υπάρχει κάλυψη στην περιοχή που σας αφορά: το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Vodafone ενημερώνει σχετικά στο τηλέφωνο 13830 ή στο 1399. Εάν πράγματι, καλύπτονται οι περιοχές που σας ενδιαφέρουν τότε έχει νόημα να επενδύσετε στον εξοπλισμό που υποστηρίζει τις υψηλές αυτές ταχύτητες έως 28,8Mbps.

Συμβόλαια για Mobile Broadband με ογκοχρέωση ή με χρονοχρέωση

Η Vodafone προσφέρει αρκετές επιλογές για πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω του δικτύου της: απευθυνόμενη σε όσους χρειάζονται πρόσβαση περιστασιακά και για όσους χρειάζονται πρόσβαση κατ’εξακολούθηση. Στα συνδρομητικά πακέτα 12μήνου προσφέρει τον εξοπλισμό, ενώ κάνει και μια πρόταση με netbook με 24μηνη συνδρομή.

Προσοχή στα όρια

Έτσι, στα προγράμματα 12μηνου συμβολαίου Vodafone Mobile Broadband με ογκοχρέωση η εταιρεία δίνει 1MB με 3,52 ευρώ το μήνα, ωστόσο εάν ο χρήστης ξεπεράσει το όριο αυτό χρεώνεται το (αστρονομικό) ποσό του 1,06 ευρώ για κάθε επιπλέον ΜΒ. Αντιθέτως, η χρέωση ανά έξτρα ΜΒ πέφτει στα 10 λεπτά του ευρώ στο πρόγραμμα των 300ΜΒ το μήνα και στα 2 λεπτά του ευρώ στα «μεγαλύτερα» προγράμματα. Γι’αυτό, επιλέξτε ό,τι χρειάζεστε: με πάγιο 15,50 ευρώ το μήνα μπορείτε να φτάσετε τα 300ΜΒ κίνησης το μήνα, με 30,49 ευρώ τα 5GB και με 40,31 ευρώ τα 10GB.

Μια άλλη επιλογή είναι τα προγράμματα συμβολαίου με χρονοχρέωση. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι τρεις: συνδρομή για 30 ώρες το μήνα με 20,34 ευρώ πάγιο το μήνα, για 100 ώρες το μήνα με πάγιο 30,50 ευρώ το μήνα ή «απεριόριστα» με πάγιο 49,18 ευρώ το μήνα -ο συνδρομητής ενημερώνεται για τον υπολειπόμενο χρόνο από το συνοδευτικό λογισμικό. Σε κάθε περίπτωση, η Vodafone διατηρεί το δικαίωμα να επαναπροσδιορίσει την ονομαστική ταχύτητα πρόσβασης στο 3G+ δίκτυό της σε όσους συνδρομητές υπερβαίνουν τη χρήση 30GB μέσα στον αντίστοιχο ημερολογιακό μήνα (αποκαλύπτοντας έτσι έμμεσα το όριο στην «απεριόριστη» χρήση). Και εδώ, πρέπει να φανείτε προνοητικοί, καθώς το κόστος ανά ώρα μετά τον προπληρωμένο χρόνο είναι κι εδώ αστρονομικό: 2,03 ευρώ ανά έξτρα ώρα!

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός

Φυσικά, για να συνδεθείτε στο Ίντερνετ μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας θα χρειαστείτε εξοπλισμό, και δη, μόντεμ με την ανάλογη ταχύτητα του δικτύου στην περιοχή που σας ενδιαφέρει ή μεγαλύτερη.

To USB μόντεμ 28,8Mbps κοστίζει 139,53 ευρώ και το Vodafone Mobile Internet MiFi Hotspot (7,3Mbps) 161,62 ευρώ. H Vodafone τα επιδοτεί πλήρως στα προγράμματα συμβολαίου με ογκοχρέωση 5GB και 10GB, όπως και σε αυτά με χρονοχρέωση Time 100 και Unlimited.

Εάν έχετε πρόσβαση στο laptop, έχουν και 5 συσκευές WiFi

Εκτός από το μόντεμ (που στην προκειμένη περίπτωση είναι το USB modem K4505 28,8Mbps), η Vodafone διαθέτει αποκλειστικά και μια συσκευή που επιτρέπει το μοίρασμα της σύνδεσης με έως και πέντε άλλες συσκευές με Wi-Fi. Ετσι, εκτός από το laptop, αποκτούν πρόσβαση και παιχνιδομηχανές, φωτογραφικές μηχανές, tablet PC, smartphone. Ο εξοπλισμός επιδοτείται πλήρως στα προγράμματα με ογκοχρέωση 5GB και 10GB, όπως και σε αυτά με χρονοχρέωση Time 100 και Unlimited (με 12μηνα συμβόλαια).

Στα προγράμματα με ογκοχρέωση 300ΜΒ και με χρονοχρέωση Time 30 USB μόντεμ και MiFi hotspot επιδοτούνται μερικώς και το κόστος τους πέφτει στα 56,84 ευρώ και στα 78,93 ευρώ αντίστοιχα. Σε περίπτωση διακοπής του συμβολαίου προ του 12μήνου, θα πρέπει να επιστραφεί το αναπόσβεστο ποσό επιδότησης της συσκευής. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλον εξοπλισμό, αν και η Vodafone προτείνει για τις συνδέσεις της το δικό της ως τον απολύτως ελεγμένο για συμβατότητα και εγγυάται πλήρη τεχνική υποστήριξη. Τέλος, η Vodafone προσφέρει με 24μηνο συμβόλαιο το netbook Acer N1410 με οθόνη 11,6 ιντσών χωρίς επιπλέον χρέωση στα προγράμματα Vodafone Mobile Broadband 10GB και στο Vodafone Mobile Unlimited (χρονοχρέωσης).

Δείτε την νέα προσφορά της Vodafone για το Mobile Broadband Unlimited για το HP Mini 5102 που έχει οθόνη αφής!

Vodafone Mobile Broadband on Demand ή Vodafone ΚαρτοInternet

Όσοι δεν θέλουν να εγγραφούν συνδρομητές σε προγράμματα με ογκοχρέωση ή χρονοχρέωση, καθώς αναζητούν μια λύση για περιστασιακή χρήση, η Vodafone προτείνει το πακέτο Vodafone Mobile Broadband On Demand ή Vodafone ΚαρτοInternet. Εάν δεν έχετε εξοπλισμό, τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε το πακέτο με το USB modem (αν και η υποστηριζόμενη ταχύτητα είναι 3,6Mbps) το οποίο κοστίζει 49 ευρώ και φυσικά περιλαμβάνει την απαιτούμενη κάρτα SIM, σύντομο οδηγό χρήσης και μια κάρτα πρόσβασης στο Ίντερνετ για 10 ημέρες.

Διαφορετικά, μπορείτε να αγοράσετε το πακέτο σύνδεσης κόστους 19 ευρώ για να αποκτήσετε πρόσβαση για 10 συνεχόμενες ημέρες (περιλαμβάνει κάρτα SIM και κάρτα πρόσβασης 10 ημερών). Μετά τις 10 πρώτες ημέρες, μπορείτε να ανανεώσετε με κάρτες που διατίθενται ακόμα και στα περίπτερα (scratch card), με χρέωση κινητού τηλεφώνου Vodafone μέσω SMS ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας: δύο ώρες επιπλέον κοστίζουν 3,5 ευρώ, 8 ώρες 7 ευρώ, 24 ώρες 10 ευρώ, 48 ώρες 14 ευρώ, ενώ με 19 ευρώ έχετε άλλες 10 συνεχόμενες ημέρες πρόσβαση (με περιορισμό και στον διακινούμενο όγκο -για παράδειγμα με μια ανανέωση 3,5 ευρώ δεν μπορείτε να υπερβείτε τα 500ΜΒ στις 2 ώρες, με 19 ευρώ τα 10GB σε 10 ημέρες).

Ο χρόνος μετράει από τώρα

Προσέξτε ότι ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που θα επιβεβαιώσετε την ορθότητα των στοιχείων στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε και λήγει όταν περάσει ο αγορασμένος χρόνος ή εφόσον δημιουργήσετε κίνηση πάνω από την προβλεπόμενη από την πολιτική ορθής χρήσης. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, η Vodafone προσθέτει 10% επιπλέον χρόνο στην υπηρεσία της.

Mobile Internet από το κινητό

Φυσικά, οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας Vodafone έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στο πρόγραμμά τους πρόγραμμα Mobile Internet ή να εγγραφούν στα προγράμματα Vodafone Unlimited με Internet.

Ακόμα όμως και οι χρήστες καρτοκινητού Vodafone μπορούν να το αξιοποιήσουν για πρόσβαση στο Ίντερνετ με την πλέον συμφέρουσα πρόταση, του Mobile Internet με τη χρήση του Unlimited Kαρτοπρόγραμμα: συγκεκριμένα εάν δεν θέλετε να δεσμεύεστε με συμβόλαιο, εγγραφείτε σε αυτό. Κάθε μήνα θα σας έρχεται στο σπίτι ένας «λογαριασμός» γύρω στα 15 ευρώ ή στα 20 ευρώ ή στα 25 ευρώ ή στα 36 ευρώ ανάλογα τι θα επιλέξετε, που εάν τον πληρώσετε θα έχετε το αντίστοιχο ποσό διαθέσιμο για ομιλία, SMS ή Mobile Internet. Έτσι, για παράδειγμα εάν έχετε εγγραφεί στο Καρτοπρόγραμμα 15 μπορείτε να το αξιοποιήσετε για Mobile Internet και για κίνηση έως 750ΜΒ, ενώ με το Καρτοπρόγραμμα 25 έχετε δικαίωμα «απεριόριστης» κίνησης.

Tethering: Εάν έχετε Ίντερνετ στο κινητό, έχετε και στο laptop

Ενδιαφέρον είναι ότι η Vodafone επιτρέπει το λεγόμενο tethering: εάν έχετε σύνδεση στο Ίντερνετ από το κινητό, όχι όμως από το laptop/desktop, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή τη σύνδεση για να σερφάρετε από το laptop/desktop. Μάλιστα, για να αποφευχθεί η υπερχρέωση (καθώς το PC διακινεί πολύ περισσότερη πληροφορία από ότι ένα κινητό τηλέφωνο), η κίνηση tethering δεν καταναλώνει από το πακέτο δεδομένων που έχει αγοράσει ο συνδρομητής, αλλά χρεώνεται ένα μικρό ποσό ανάλογα με την ώρα που θα μείνει συνδεδεμένος. Οι χρεώσεις tethering ακολουθούν τις χρεώσεις της υπηρεσίας Mobile Broadband on Demand: έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα με 19 ευρώ για να έχετε 10 συνεχόμενες ημέρες πρόσβαση ή 3,5 ευρώ για να μείνετε συνδεδεμένοι άλλες δύο ώρες (τρέχει προσφορά που δίνει 10% περισσότερο χρόνο).

Mobile Internet πακέτο με τη σταθερή τηλεφωνία και το Adsl

H Vodafone συνεργάζεται με την hol και προσθέτει στα πακέτα double play, δηλαδή σταθερής τηλεφωνίας και Adsl και το δικό της ΚαρτοInternet, δηλαδή την πρόσβαση στο Internet μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας με σημαντικές εκπτώσεις. Η υπηρεσία hol adsl plus προσφέρεται με 15€/μήνα για τους πρώτους 12 μήνες, και στη συνέχεια διαμορφώνεται στα 24,70€/μήνα. Η παραπάνω προνομιακή χρέωση της υπηρεσίας hol adsl plus και η παροχή του πακέτου Vodafone ΚαρτοΙnternet ισχύουν για νέες αιτήσειςέως τις 31/7/2010ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Σημειώστε τα τηλέφωνα υποστήριξης

Η εταιρεία παρέχει συνεχή υποστήριξη για την υπηρεσία VMB καλώντας στο 13830 ή στο 1399. Αντίστοιχα στο www.vodafone.gr/vmb υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την υπηρεσία και την τεχνική υποστήριξη των συσκευών. Τέλος σε κάθε κατάστημα Vodafone θα βρείτε το εξειδικευμένο μας προσωπικό που θα σας βοηθήσει σχετικά με τις απορίες σας ως προς τη σύνδεσή σας στο internet.

Πριν προχωρήσετε σε μία σύνδεση Mobile Broadband η Vodafone προτείνει να ελέγξετε τα εξής στοιχεία:

  • διερευνήστε την ανάγκη σας: θέλετε να συνδέεστε στο internet οπουδήποτε βρίσκεστε ή απλά χρειάζεστε μία σύνδεση internet στο σπίτι σας; Για σύνδεση από το σπίτι προτείνουμε τα προγράμματα VMB Unlimited.
  • Δείτε τι χρήση κάνετε συνήθως στο internet: Εάν κατεβάζετε για παράδειγμα μουσική και ταινίες ή αν παρακολουθείτε video θα χρειαστείτε κάποιο πρόγραμμα που σας προσφέρει περισσότερα GB όγκου ή απεριόριστη χρήση όπως π.χ. το VMB 10GB ή το VMB Unlimited.
  • Ελέγξτε την κάλυψη του δικτύου: Μην ξεχνάτε ότι η υπηρεσία Mobile Broadband είναι κινητή και μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε παντού. Επομένως η κάλυψη είναι σχετική εφόσον μετακινείστε από σημείο σε σημείο. Εάν όμως επιθυμείτε να την χρησιμοποιήσετε μόνο από το σπίτι σας ή το γραφείο βεβαιωθείτε για την επάρκεια σήματος.
  • Επιλέξτε τον τρόπο χρέωσης που σας ταιριάζει και ότι μπορείτε να ελέγχετε με τον βέλτιστο τρόπο, ογκοχρέωση ή χρονοχρέωση.
  • Διαλέξτε τη σωστή συσκευή: USB modem για το laptop σας, το netbook που σας προτείνει η Vodafone ή το Vodafone Mobile Broadband Hotspot για να συνδέετε περισσότερες από 1 συσκευές στο internet.
  • Με το Mobile Broadband μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε λειτουργία σας προσφέρει το internet χωρίς περιορισμούς. Λόγω όμως της τιμολογιακής πολιτικής και της πολιτικής ορθής χρήσης που ακολουθούν όλοι οι πάροχοι δεν ενδείκνυται η χρήση της υπηρεσίας για file-sharing εφαρμογές καθώς ο όγκος των διακινούμενων δεδομένων είναι πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα ο συνδρομητής να κινδυνεύει από υπερχρέωση ή από περιορισμό της δυνατότητας σύνδεσης. Σε κάθε περίπτωση γνωρίστε την υπηρεσία μας και τις δυνατότητες χρήσης της με το πακέτο Vodafone Mobile Broadband on Demand, χωρίς καμία δέσμευση συμβολαίου.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024