Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γρήγορο Ίντερνετ, γρήγορα, στη μισή Γη, προτείνει ο ΟΗΕ

Γρήγορο Ίντερνετ, γρήγορα, στη μισή Γη, προτείνει ο ΟΗΕ

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ζήτησε στις 20 Σεπτεμβρίου 2010 να αποκτήσει μέσα σε πέντε μόλις χρόνια πρόσβαση στο Ίντερνετ και μάλιστα ευρυζωνική, ο μισός πληθυσμός του πλανήτη.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ζήτησε στις 20 Σεπτεμβρίου 2010 να αποκτήσει μέσα σε πέντε μόλις χρόνια πρόσβαση στο Ίντερνετ και μάλιστα ευρυζωνική, ο μισός πληθυσμός του πλανήτη.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ τόνισε ότι οι κυβερνήσεις του κόσμου οφείλουν να τοποθετήσουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους. «Οι ηγέτες του κόσμου είναι ομόφωνοι: το μέλλον θα κτιστεί με την ευρυζωνικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Χαμαντού Τούρε.

Πάντως, ούτε οι ανεπτυγμένες χώρες δεν έχουν επιτύχει κάτι τέτοιο: το 30% του πληθυσμού τους έχει πρόσβαση με το ποσοστό να πέφτει στο 10% στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες. Στις «φτωχότερες» περιορίζεται στο 1%. Ο βαθμός διείσδυσης έχει άμεσα σχέση με το κόστος της ευρυζωνικής πρόσβασης: σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία για παράδειγμα, μια γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση κοστίζει λιγότερο από το 1% του μέσου μηνιαίου μισθού, ενώ στις φτωχές χώρες το κόστος της (όπου είναι εφικτή) είναι πολλαπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού.

Η Ενωση προβλέπει επίσης ότι έως το τέλος του έτους 900.000.000 άνθρωποι θα μπαίνουν στο ίντερνετ ασύρματα, μέσω mobile broadband και τονίζει ότι αυτή η τεχνολογία θα είναι η μόνη επιλογή σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες όπου δεν υπάρχει υποδομή για ενσύρματα δίκτυα ευρυζωνικής πρόσβασης.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών(ITU) είναι η ειδικευμένη οργάνωση του ΟΗΕ μέσα στην οποία οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας συντονίζουν την ίδρυση και λειτουργία δικτύων και υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών. Η ITU είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση, την τυποποίηση, το συντονισμό και την ανάπτυξη των διεθνών τηλεπικοινωνιών καθώς και για την εναρμόνιση των εθνικών πολιτικών.

ΑΠΕ,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024