Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχισε η αποστολή τελεσιγράφων σε Γάλλους «πειρατές»

Αρχισε η αποστολή τελεσιγράφων σε Γάλλους «πειρατές»

«Προσοχή! Η είσοδός σας στο Ίντερνετ χρησιμοποιείται για την τέλεση πράξεων που μπορεί να συνιστούν ποινικό αδίκημα». Το μήνυμα αυτό αποστέλλεται από την 1η Οκτωβρίου 2010 σε Γάλλους χρήστες που κατεβάζουν μουσική ή/και ταινίες από το Διαδίκτυο, ένα χρόνο μετά την υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου νόμου για την προστασία των πνευματικών έργων. Συμμετέχετε στη συζήτηση που ξεκίνησε το 2009 με αφορμή την κραυγή απελπισίας Ελλήνων δημιουργών.

«Προσοχή! Η είσοδός σας στο Ίντερνετ χρησιμοποιείται για την τέλεση πράξεων που μπορεί να συνιστούν ποινικό αδίκημα». Το μήνυμα αυτό αποστέλλεται από την 1η Οκτωβρίου 2010 σε Γάλλους χρήστες που κατεβάζουν μουσική ή/και ταινίες από το Διαδίκτυο, ένα χρόνο μετά την υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου νόμου για την προστασία των πνευματικών έργων.

Εάν ο χρήστης δεν συμμορφωθεί μετά το πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα, θα λάβει δεύτερη προειδοποίηση και μια επιστολή. Αν παρά «τα τρία χτυπήματα» συνεχίσει την πρακτική του, κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο καθώς και η διακοπή της σύνδεσής του στο Διαδίκτυο έως και ένα έτος, χωρίς το δικαίωμα να αναζητήσει νέο πάροχο υπηρεσιών πρόσβασης, κάτι όμως για το οποίο απαιτείται δικαστική εντολή.

Τα μηνύματα και τις επιστολές αποστέλλει ειδική επιτροπή που συστάθηκε για το σκοπό αυτό, γνωστή ως Ανώτατη Αρχή για την Διάδοση των Έργων και την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων στο Ίντερνετ (HADOPI), η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της με χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων ευρώ για το 2011. Τα χρήματα αυτά λέγεται ότι απαιτούνται μεταξύ άλλων για την αποζημίωση των ISP που καλούνται να αστυνομεύουν τα δίκτυά τους για την διακίνηση πειρατικού υλικού.

Η αποστολή της πρώτης προειδοποίησης ξεκίνησε από συνδρομητές των ISP Numericable και Bouygues, Orange και SFR. Ο γαλλικός δικτυακός τόπος PCIΝpact μεταδίδει από τις 2 Οκτωβρίου ότι μόνο ένας ISP (Free) έχει αρνηθεί να στείλει σχετικά μηνύματα στους συνδρομητές του.

Το μέτρο θεωρείται ακραίο, δεδομένου ότι ένας στους τρεις Γάλλους χρήστες παραδέχεται ότι κατεβάζει αρχεία μουσικής και ταινιών που καλύπτονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Ως εκ τούτου, κάτι τέτοιο ενδέχεται να «βυθίσει στο σκοτάδι» το γαλλικό Ίντερνετ.

Πάντως, η πρώτη αντίδραση των Γάλλων χρηστών ήταν η δημιουργία σάιτ παρωδία του hadopi.fr, όπως τα LicenceGlobale, ή το https://aisaka-taiga.com/hadopi/

Συμμετέχετε στη συζήτηση για την Πνευματική Δημιουργία και το Διαδίκτυο που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 με αφορμή την κραυγή απελπισίας Ελλήνων δημιουργών.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024