Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η πίστη στην ελεύθερη αντιγραφή δεν είναι θρησκεία»

«Η πίστη στην ελεύθερη αντιγραφή δεν είναι θρησκεία»

Το κόμμα των Πειρατών στην Ουψάλα της Σουηδίας επιχειρεί να κατοχυρώσει ως θρησκεία την πίστη στην αντιγραφή. Εντούτοις, η αρμόδια Αρχή στη χώρα αρνήθηκε για δεύτερη φορά να την αναγνωρίσει ως τέτοια.

«Καλώς ήλθατε στην ιεραποστολική εκκλησία της Kopimism. Εδώ, όλες οι γνώσεις είναι για όλους, η αναζήτηση και η κυκλοφορία της γνώσης είναι ιερές, όπως και η πράξη της αντιγραφής. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλη την πληροφορία που παράγεται. Στην θρησκεία αυτή, η επικοινωνία είναι ιερή. Η κοινοποίηση πρέπει να γίνεται σεβαστή. Αμαρτία είναι η παρακολούθηση. Οι πιστοί των πνευματικών δικαιωμάτων είναι απέναντί μας -οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μεγάλη επιρροή στην πολιτική, και αντλούν τη δύναμή τους από τον περιορισμό της ζωής και της ελευθερίας των ανθρώπων. Αυτό που επιδιώκουν είναι να περιορίσουν τη γνώση. Αντιγράψτε, download και upload! Όλη η γνώση σε όλους!»

Αυτά γράφει το ευαγγέλιο της «εκκλησίας» της αντιγραφής, που συστάθηκε από μια ομάδα του κόμματος των Πειρατών στην Ουψάλα της Σουηδίας. Η ομάδα επιχείρησε να αναγνωριστεί ως θρησκεία ώστε να εγγυηθεί η ελευθερία της πίστης. Όμως, παρά τις προσπάθειές τους (αυτή ήταν η δεύτερη), η αρμόδια Αρχή της Σουηδίας απέρριψε το αίτημά τους χωρίς επίσημο αιτιολογικό. Πάντως, το «κίνημα» συνεχίζει το «ιεραποστολικό» του έργο και καλεί όλους τους χρήστες του Διαδικτύου να αναρτήσουν το σύμβολο της εκκλησίας Kopimi (κατά το Copy Me) στους δικτυακούς τους τόπους, επιτρέποντας και προωθώντας την ελεύθερη αντιγραφή ως ανταλλαγή και διεύρυνση της γνώσης, δύο ιδανικά στην θρησκεία που απορρίφθηκε ως τέτοια.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024