Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πως αξιοποιείται το Kinect εκτός σαλονιού

Πως αξιοποιείται το Kinect εκτός σαλονιού

Αυτό που ξεκίνησε σαν μια συσκευή παιχνιδιού στο σαλόνι εξελίχθηκε σε κάτι πολύ περισσότερο μέσα σε έναν χρόνο. Μηχανικοί, αλλά και απλοί φανατικοί της τεχνολογίας, εξερευνούν μια πληθώρα χρήσεων για το Kinect, όπως μέσα στο χειρουργείο.

Αυτό που ξεκίνησε σαν μια συσκευή παιχνιδιού στο σαλόνι εξελίχθηκε σε κάτι πολύ περισσότερο μέσα σε έναν χρόνο. Μηχανικοί, αλλά και απλοί φανατικοί της τεχνολογίας, εξερευνούν μια πληθώρα χρήσεων για το Kinect, όπως μέσα στο χειρουργείο.

Αρκετοί εφευρέτες εκτός Microsoft χρησιμοποιούν το Kinect για τη δημιουργία εφαρμογών σε ιατρικές χρήσεις. Ένα παράδειγμα αποτελεί η Tedesys, μια νεοσύστατη εταιρεία τεχνολογίας στην Καντάμπρια της Ισπανίας, η οποία εργάζεται πάνω σε μια εφαρμογή που θα επιτρέπει στους γιατρούς να χρησιμοποιούν έναν αισθητήρα την ώρα που χειρουργούν, όπως λέει ο Jesus Perez, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι συχνά πολύωρες, και οι χειρουργοί πρέπει να συμβουλεύονται τις ιατρικές πληροφορίες που αφορούν τον ασθενή τους κατά τη διάρκεια της επέμβασης, για να μπορούν να βλέπουν, για παράδειγμα, μια μαγνητική τομογραφία ή να ανακαλούν λεπτομέρειες για την επέμβαση που πραγματοποιούν.

Κανονικά, οι γιατροί πρέπει να αφήνουν το αποστειρωμένο χειρουργείο για να χρησιμοποιήσουν έναν μη-αποστειρωμένο υπολογιστή, και μετά να ετοιμάζονται και πάλι για να συνεχίσουν την επέμβαση.

  • Η εφαρμογή της Tedesys θα επιτρέπει στους γιατρούς να χρησιμοποιούν κινητικά μέσα ελέγχου για να μελετούν τις ίδιες πληροφορίες, χωρίς να χρησιμοποιούν τα χέρια τους και χωρίς να απομακρύνονται από το χειρουργείο.

«Χρησιμοποιώντας το Kinect της Microsoft, μπορούν να ελέγχουν τις πληροφορίες που αφορούν τον ασθενή χωρίς να αγγίζουν τίποτα, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο βακτηριακής λοίμωξης», είπε ο Perez.

Ο Daniel Calvo, υπεύθυνος ερευνών της Tedesys, λέει πως η εξέλιξη βάσει του πακέτου ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. «Μελετήσαμε το Kinect», δήλωσε, «και το χρησιμοποιούμε με ριζοσπαστικό τρόπο».

  • Σύμφωνα με τους Perez και Calvo, 6.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως στην Ισπανία λόγω βακτηριακών λοιμώξεων στα χειρουργεία.

Ο Kipman, γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Interactive Entertainment Business της Microsoft, δήλωσε ότι οι εφαρμογές του Kinect που αφορούν στην περίθαλψη είναι πολύ αγαπητές στον ίδιο, είτε πρόκειται για χρήση του Kinect στο χειρουργείο είτε όταν βοηθούν τα θύματα εγκεφαλικών επεισοδίων να αποκαθιστούν τις κινητικές δεξιότητές τους.

Η Microsoft μαθαίνει καθημερινά για νέες, ενδιαφέρουσες εφαρμογές του Kinect, είτε βλέποντας τις εφαρμογές για Kinect που δημοσιεύει ο κόσμος στο Ίντερνετ, είτε μαθαίνοντας γι’ αυτές από ανθρώπους που έρχονται σε απευθείας επικοινωνία με τη Microsoft.

Ο Kipman λέει ότι η πιο συγκινητική αλληλογραφία αφορά οικογένειες με παιδιά με διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες, που μπορούν να χρησιμοποιούν το Kinect χωρίς ανάγκη χειριστηρίων και «να διασκεδάζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους με τα αδέλφια τους».

«Λαμβάνουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία μας λένε ότι το Kinect έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι οικογένειες, και ότι έχει αλλάξει σημαντικά τις ζωές ανθρώπων, είναι συγκινητικό», δήλωσε.

  • Στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, τα μαθήματα του Gibson σχετικά με το Kinect και το Xbox 360 εστιάζουν κυρίως στη διδασκαλία σχεδιασμού βιντεοπαιχνιδιών και αφήγησης, αλλά μπορεί να δει τις δυνατότητες που προσφέρει το Kinect και εκτός αίθουσας.

«Νομίζω πως αρχικά για τη Microsoft το θέμα ήταν να μπει στη διασκεδαστική, χαλαρή αγορά παιχνιδιών, αλλά πιστεύω πως πλέον είναι κάτι περισσότερο», δήλωσε ο Gibson. «Αυτή η συσκευή αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκεί έξω και κάποιοι άνθρωποι κάνουν καταπληκτικά πράγματα μ’ αυτήν. Το βρίσκω υπέροχο που η Microsoft έφερε αυτή τη συσκευή στην αγορά και που είχε την προνοητικότητα και το θάρρος να αντιληφθεί ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικά μοναδικό, που μπορεί να κάνει κάτι πολύ περισσότερο από παιχνίδια ή όσα κάνουν οι άλλες συσκευές εισόδου».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024