Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι διασφαλίζει η πιστοποίηση της Visa για τις πληρωμές με smartphone

Τι διασφαλίζει η πιστοποίηση της Visa για τις πληρωμές με smartphone

Oι πληρωμές με smartphone με το Visa payWave προϋποθέτουν ότι η συσκευή έχει τσιπ NFC που θα μεταφέρει τα δεδομένα της συναλλαγής στο τερματικό πληρωμής και μια app aπό την Visa. Εντούτοις, για να υιοθετηθεί αυτή η πρακτική, αυτός που πληρώνει πρέπει να βεβαιώνεται ότι η διαδικασία είναι ασφαλής. Ας δούμε τι πιστοποιεί η Visa στην διαδικασία.

Μετά την πιστοποίηση νέων smartphone από τις Samsung, LG και Research in Motion τον Ιανουάριο του 2012, η Visa εξηγεί την εμπλοκή της στην διαδικασία πιστοποίησης της ασφάλειας των συναλλαγών.

Αναμφισβήτητηα, η Visa κατέχει ηγετικό ρόλο στην καθιέρωση παγκόσμιων προδιαγραφών όσον αφορά τις πληρωμές μέσω κινητών. Είναι αυτή που διασφαλίζει ότι πρόκειται για διαδικασία

  • η οποία ευθυγραμμίζεται με την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία,
  • πληροί τα πρότυπα ασφάλειας για κάρτες πληρωμών με chip
  • μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στο ήδη υπάρχον οικοσύστημα πληρωμών.

Για παράδειγμα, το Visa payWave στα κινητά τηλέφωνα είναι συμβατό με υπάρχοντα τερματικά αποδοχής ανέπαφων (NFC) πληρωμών που βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα σε καταστήματα λιανικής πώλησης παγκοσμίως.

Αυτό επιτρέπει σε κατόχους Visa να κινήσουν απλά το ενεργοποιημένο τους κινητό τηλέφωνο μπροστά από ένα τερματικό για να πραγματοποιήσουν την πληρωμή.

Η Visa διαθέτει, επίσης, μια διαδικασία δοκιμών συμβατότητας, η οποία εφαρμόζεται σε συσκευές κινητών τηλεφώνων αλλά και σε δεδομένα ασφαλείας που υποστηρίζουν την εφαρμογή Visa payWave για κινητά τηλέφωνα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει εκτενείς τεχνικούς ελέγχους, καθώς και ελέγχους χρηστικότητας όσον αφορά στην λειτουργικότητα των πληρωμών μέσω κινητών με Visa. Αυτό βοηθάει στο να διασφαλιστούν αξιόπιστες και ασφαλείς συναλλαγές με Visa, οι οποίες είναι συμβατές με τα παγκόσμια πρότυπα πληρωμών με την χρήση chip.

Επίσης, καθιερώνει το απαιτούμενο εύρος σήματος για όλες τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας (με τεχνολογία NFC) που εξυπηρετούν πληρωμές με VISA.

«Η διαδικασία δοκιμών συμβατότητας της Visa βοηθάει στο να επιβεβαιώσει ότι, μέσω του συνδυασμού του τηλεφώνου με το ασφαλές chip και την εφαρμογή της Visa για πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων, θα παρέχεται το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και η εμπειρία χρήσης που οι κατόχοι καρτών Visa έχουν συνηθίσει», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024