Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τι διαφέρει το Nokia Lumia 710 από το Nokia Lumia 800

Σε τι διαφέρει το Nokia Lumia 710 από το Nokia Lumia 800

Στις 20 Φεβρουαρίου 2012 κυκλοφόρησε το δεύτερο μέλος της οικογένειας Nokia Lumia, των πρώτων smartphone της Nokia που βασίζονται στο ανανεωμένο εκ βάθρων λειτουργικό σύστημα της Microsoft για τα λεγόμενα έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Τι κοινό έχουν το Nokia Lumia 800 και Nokia Lumia 710 και ποιά είναι τα περιττά χαρακτηριστικά που καθιστούν το Nokia Lumia 710 πιο οικονομικό κατά 200 τουλάχιστον ευρώ από το Lumia 800;

Στις 20 Φεβρουαρίου 2012 κυκλοφόρησε το δεύτερο μέλος της οικογένειας Nokia Lumia, των πρώτων smartphone της Nokia που βασίζονται στο ανανεωμένο εκ βάθρων λειτουργικό σύστημα της Microsoft για τα λεγόμενα έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Τι κοινό έχουν το Nokia Lumia 800 και Nokia Lumia 710 και ποιά είναι τα περιττά χαρακτηριστικά που καθιστούν το Nokia Lumia 710 πιο οικονομικό κατά 200 τουλάχιστον ευρώ από το Lumia 800;

Nokia Lumia 800

Το Nokia Lumia 800 κυκλοφόρησε αρχικά σε γαλάζιο, ματζέντα και μαύρο χρώμα και πρόσφατα ήρθε και η έκδοση σε λευκό χρώμα. Η οθόνη του Nokia Lumia 800 είναι τεχνολογίας ClearBlack (βαθύ μαύρο, ορατότητα κάτω από το φως του ήλιου), AMOLED (καθοριστική και την απόδοση των χρωμάτων) και έχει διαγώνιο 3,7 ίντσες.

Είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή 1,4 GHz (με έναν πυρήνα, καθώς το λειτουργικό δεν παρέχει υποστήριξη σε διπύρηνους), ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας γραφικών και λειτουργία hardware acceleration (δηλαδή, τη δυνατότητα να αξιοποιεί την επεξεργαστική ισχύ του υποσυστήματος γραφικών του smartphone για την σχεδίαση των γραφικών στο WWW).

To Lumia 800 διαθέτει επίσης κάμερα 8Mpixel, με φακούς Carl Zeiss και λειτουργία άμεσης κοινοποίησης των λήψεων σε επιλεγμένα κοινωνικά δίκτυα. Υποστηρίζει την αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης και τη λήψη MPEG-4 720p στα 30fps. Έχει εσωτερική μνήμη 16GB και 512ΜΒ RAM. Δεν έχει εμπρόσθια κάμερα ή γυροσκόπιο. Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου 1.450mAh με μέγιστο χρόνο ομιλίας έως 13 ώρες σε GSM, αναμονής 265 ώρες και αναπαραγωγής μουσικής έως 55 ώρες. Έχει βάρος 142 γραμμάρια.

Nokia Lumia 710

Το πιο οικονομικό Nokia Lumia 710 θα κυκλοφορήσει στις 20 Φεβρουαρίου 2012 σε μαύρο και λευκό χρώμα, και μπορεί να συνδυαστεί με μαύρη, λευκή, γαλάζια, φούξια ή κίτρινη πλάτη.

Το Lumia 710 διαθέτει τον ίδιο κεντρικό επεξεργαστή 1,4 GHz και επεξεργαστή γραφικών με το Nokia Lumia 800, και υποστηρίζει το hardware acceleration, όπως επισημαίνει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Παρά το γεγονός ότι έχει οθόνη ίδιας διαγωνίου 3,7» με το μεγάλο του αδελφάκι, η οθόνη στο Nokia Lumia 710 δεν είναι AMOLED, αλλά TFT (με ClearBlack). To Nokia Lumia 710 έχει τον μισό εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο (8GB) από το Lumia 800, κάμερα με ανάλυση 5Mpixel αντί 8Mpixel με αυτόματη εστίαση και φλας LED. Ωστόσο στα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν αναφέρονται οπτικά Carl Zeiss. To Lumia 710 έχει μπαταρία με λιγότερα μιλιαμπερόρια, 1300mAh με χρόνους ομιλίας έως 6,9 ώρες σε GSM, αναμονής έως 400 ώρες και αναπαραγωγής μουσικής έως 38 ώρες. Είναι επίσης πιο ελαφρύ, με βάρος 125,5 γραμμάρια.

Σε σχέση με το Lumia 800, το Lumia 710 δεν έχει κανέναν από τους αισθητήρες του, εκτός από το επιταχυνσιόμετρο (για να περιστρέφεται αυτόματα το περιεχόμενο όταν γυρίζετε τη συσκευή, δηλαδή τον σωστό προσανατολισμό της οθόνης). Δεν αναφέρονται όμως οι αισθητήρες εγγύτητας (για να απενεργοποιείται αυτόματα η λειτουργίας αφής όταν απαιτείται, π.χ. όταν μιλάτε στο τηλέφωνο), μαγνητόμετρο, καθώς και αισθητήρας φωτός στον περιβάλλοντα χώρο, που προσαρμόζουν ανάλογα την φωτεινότητα της οθόνης.

Πλοήγηση μετά (δωρεάν) μουσικής

Και τα δύο smartphone αξιοποιούν ορισμένες «εμβληματικές» εφαρμογές της Nokia, όπως το Nokia Drive, έναν ολοκληρωμένο πλοηγό που προσφέρει δωρεάν πλοήγηση, από στροφή σε στροφή, και διαθέτει ειδική οθόνη για πιο εύκολη χρήση όταν οδηγούμε, ή το MixRadio, μια νέα, παγκόσμια εφαρμογή μουσικού streaming χωρίς χρέωση, στην οποία περιλαμβάνονται εκατοντάδες σταθμοί τοπικού ενδιαφέροντος (ωστόσο, η υπηρεσία MixRadio δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, διευκρινίζει στο tech.in.gr η Nokia).

Με την επόμενη αναβάθμιση, προς το τέλος της χρονιάς, οι κάτοχοι των συσκευών Nokia Lumia θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να δημιουργούν τα δικά τους μουσικά streams, επιλέγοντας τα αγαπημένα τους κομμάτια μέσα από ένα κατάλογο με εκατομμύρια αρχεία.

Παράλληλα, μέσω του Gigfinder, θα μπορούν να εντοπίζουν τις συναυλίες που πραγματοποιούνται κοντά στη γεωγραφική τους θέση, αλλά και να τις κοινοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα και να αγοράζουν εισιτήρια της συναυλίας που τους ενδιαφέρει, online.

Ανθή Παναγιωτάκη

Διαβάστε ακόμα στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024