Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Apple παρουσιάζει σήμερα ένα νέο iPad, στις 8:00 ώρα Ελλάδας. Ε, και;

H Apple παρουσιάζει σήμερα ένα νέο iPad, στις 8:00 ώρα Ελλάδας. Ε, και;

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2012, στις 8:00 ώρα Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει η εκδήλωση που διοργανώνει η Apple στο Σαν Φρανσίσκο. Εκεί αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο iPad. Εντάξει, θα παρουσιάσει έναν υπολογιστή. Προς τι όμως η αντίστροφη μέτρηση, προς τι οι τόσες φήμες, προς τι τόσο ενδιαφέρον;

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2012, στις 8:00 ώρα Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει η εκδήλωση που διοργανώνει η Apple στο Σαν Φρανσίσκο όπου αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο iPad. Προς τι όμως τόσο ενδιαφέρον;

Το iPad θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας υπολογιστής χειρός, το πρώτο μοντέλο του οποίου ουσιαστικά όρισε τα λεγόμενα tablet που θα συναντήσετε και ως ταμπλέτες ή πινάκια.

  • Οι πωλήσεις του iPad ξεπερνούν τα 55 εκατομμύρια παγκοσμίως.
  • Όμως, το iPad δεν αποτελεί φαινόμενο μόνο για αυτό αλλά και για έναν ακόμα λόγο: οι στατιστικές δείχνουν ότιπερισσότερα από έξι στα δέκα tablet που πωλούνται είναι Apple iPad (63% σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Canaccord Genuity).

Σκηνές από την παρουσίαση του iPad 2 τον Ιανουάριο του 2011 από τον Στηβ Τζομπς.

Η υπόλοιπη πίτα μοιράζεται σε πολλούς, πολλούς κατασκευαστές. Μόλις δύο έχουν καταφέρει να πάρουν μερίδιο μεγαλύτερο από το 5%. Ο ένας είναι ένα άλλο φαινόμενο, δοκιμασμένο στους ταραγμένους καιρούς της λεγόμενης φούσκας του Διαδικτύου, το Amazon.com. Το Amazon του Τζεφ Μπέζος, λάνσαρε μόλις πέρσι το Kindle Fire, μια συσκευή που εξυπηρετεί με τον βέλτιστο τρόπο την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων και κοστίζει λιγότερο από τα μισά από ένα iPad (199 δολάρια).

O άλλος κατασκευαστής που έχει κερδίσει πάνω από 5% της αγοράς των tablet είναι η Samsung, με τα Samsung Galaxy Tab (και τις αποσύρσεις των πρώτων μοντέλων τουλάχιστον από τα γερμανικά καταστήματα ως πιστά αντίγραφα των iPad).

Αυτό που περιμένουν οι λάτρεις της Apple ή έστω όσοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον ό,τι νέο παρουσιάζει είναι φυσικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPad 3, αν πράγματι επιβεβαιωθεί ότι η εκδήλωση αφορά σε διάδοχο του iPad (εικασίες για το όνομά του υπάρχουν πολλές).

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς από τότε που κυκλοφόρησε το iPad 2, μόλις έναν χρόνο πριν, παρακολουθούμε τον ανταγωνισμό σε έναν αγώνα δρόμου να κερδίσουν τις εντυπώσεις πριν φτάσουν στο τέρμα (με την επόμενη ανακοίνωση της Apple).

Έτσι, ακούμε ότι το «iPad 3» θα έχει οθόνη με διπλάσια ανάλυση για να εμφανίζει εικόνες υψηλής ήδη ανάλυσης καλύτερα, ότι θα υποστηρίζει τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς που αρχίζουν να παίζουν στις ΗΠΑ και αλλού, ότι θα έχει τη βοηθό Siri που υπακούει σε φωνητικές εντολές των χρηστών iPhone 4S, ότι, ότι, ότι…

We have something you really have to see. And Touch.

Η εκδήλωση της Apple έχει επίσης ενδιαφέρον γιατί η πρόσκληση της Apple είναι μυστηριώδης και γράφει «We have something you really have to see. And Touch.» Το μήνυμα αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προαναγγελία της εισόδου της Apple στον κόσμο της τηλεόρασης και η παρουσίαση να αφορά τελικά μια τηλεόραση από την Apple ή και νέο iPad.

Η Apple διαθέτει ήδη το Apple TV, πρόκειται όμως για μια συσκευή που φέρνει μουσική και βίντεο σε οποιαδήποτε τηλεόραση από το iTunes. Η «πραγματική» Apple TV θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερα, και σίγουρα θα μπορούσε να θορυβήσει τους κατασκευαστές Smart TV.

Εξάλλου, η ανακοίνωση αναμένεται τη στιγμή που η χρηματιστηριακή αξία της Apple έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη: την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου υπολογιζόταν σε περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια, σημείο στο οποίο έχουν φτάσει μόνο έξι αμερικανικές επιχειρήσεις, χωρίς να την διατηρήσουν για πολύ (κάτι το οποίο συνέβη ήδη με την Apple, αλλά μετά την ανακοίνωση ποιος ξέρει τι θα γίνει).

Το TechCrunch TV θα μεταδώσει ζωντανά την παρουσίαση στο Upstream TV. Τι λέτε, έχει ένα ενδιαφέρον η ιστορία, δεν νομίζετε;

Ανθή Παναγιωτάκη

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024