Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο iPad vs. iPad 2 | Τι κερδίζετε και τι χάνετε

Νέο iPad vs. iPad 2 | Τι κερδίζετε και τι χάνετε

Μετά την κυκλοφορία του νέου iPad το iPad 2 θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, αν και η ιστορία δείχνει ότι γρήγορα εξαντλούνται τα διαθέσιμα αποθέματα του προηγούμενου μοντέλου. Η Apple επέλεξε να διατηρήσει στα ράφια το «μικρό» μοντέλο με μόλις 16GB μη επεκτάσιμη μνήμη (όταν τα δημοφιλέστερα μοντέλα είναι αυτά των 64GΒ). Η διαφορά στο κόστος είναι 100 ευρώ. Δείτε τι κερδίζετε και τι χάνετε εάν επιλέξετε το iPad 2 (το οποίο  παρεμπιπτόντως πρωτοκυκλοφόρησε μόλις πριν από ένα χρόνο, παρά τρεις μέρες).

Μετά την κυκλοφορία του νέου iPad το iPad 2 θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, αν και η ιστορία δείχνει ότι γρήγορα εξαντλούνται τα διαθέσιμα αποθέματα του προηγούμενου μοντέλου. Η Apple επέλεξε να διατηρήσει στα ράφια το «μικρό» μοντέλο με μόλις 16GB μη επεκτάσιμη μνήμη (όταν τα δημοφιλέστερα μοντέλα είναι αυτά των 64GΒ). Η διαφορά στο κόστος είναι 100 ευρώ. Δείτε τι κερδίζετε και τι χάνετε εάν επιλέξετε το iPad 2 (το οποίο παρεμπιπτόντως πρωτοκυκλοφόρησε μόλις πριν από ένα χρόνο, παρά τρεις μέρες).

H Apple αντιπαραθέτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου iPad και του iPad 2, σύγκριση από την οποία αναδεικνύεται η υπεροχή του νέου μοντέλα στα παρακάτω σημεία:

Καλύτερη επεξεργασία γραφικών στο νέο iPad

H πρώτη εμφανής διαφορά είναι στην μονάδα επεξεργασίας. Το νέο iPad βασίζεται στον A5X (διπύρηνος με τετραπύρηνη μονάδα επεξεργασίας γραφικών), όταν το iPad 2 στον A5. Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr

Ευκρινέστερη οθόνη στο νέο iPad

Στο νέο iPad η οθόνη είναι υψηλής ανάλυσης Retina, με 2048 x 1536 pixel και 265 pixel ανά ίντσα. Στο iPad 2 η οθόνη έχει ανάλυση 1024 x 768 και η πυκνότητα των εικονοστοιχείων 132 pixel ανά ίντσα. Αμφότερες έχουν ειδική επίστρωση για να μην μένουν δαχτυλιές στην επιφάνειά της και υποστηρίζουν την ταυτόχρονη προβολή πολλαπλών γλωσσών και χαρακτήρων. Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr

iSight στο νέο iPad, εμπρόσθια κάμερα για FaceTime

Στο νέο iPad η κάμερα ονομάζεται iSight και έχει ανάλυση 5Mpixel. Κάνει αυτόματα εστίαση και μπορείτε να κάνετε tap στην οθόνη για να εστιάσετε. Εντοπίζει πρόσωπα στις φωτογραφίες και γράφει βίντεο σε ποιότητα HD (1080p) με ταχύτητα έως 30 καρέ το δευτερόλεπτο με ήχο και σταθεροποιητή βίντεο. Στο iPad 2 η κάμερα πίσω υποστηρίζει την εγγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας όμως στα 720p και υποστηρίζει εστίαση 5x (digital zoom).

Στο νέο iPad η κάμερα μπρoστά ονομάζεται «FaceTime κάμερα» (από την επωνυμία του προγράμματος επικοινωνίας με ζωντανή εικόνα της Apple), η οποία κάνει λήψη φωτογραφιών VGA και λήψη βίντεο έως 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Επίσης, κατά τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο προστίθεται πληροφορία θέσης (ονομάζεται geotagging). Στο iPad 2 η προσθήκη πληροφοριών θέσης είναι εφικτή μέσω Wi-Fi.

Ίδιο μήκος, ίδιο πλάτος, 50 γραμμάρια πιο βαρύ, έξι δέκατα του χιλιοστού πιο παχύ

Σε ότι αφορά στις διαστάσεις, αμφότερα τα iPad έχουν ύψος 24,12 εκατοστά και πλάτος 18,57 εκατοστά. Το νέο iPad είναι κατά τι πιο παχύ από το iPad 2, όταν και τα δύο έχουν πάχος κάτω από ένα εκατοστό (από 8,8 χιλιοστά στο iPad 2, το νέο iPad είναι αδιόρατα πιο παχύ κατά έξι δέκατα του χιλιοστού). To νέο iPad είναι επίσης 51 γραμμάρια πιο βαρύ από το iPad 2, όταν και τα δύο ζυγίζουν περί τα 600 γραμμάρια (652 γραμμάρια το νέο iPad έναντι 601 γραμμαρίων στο iPad 2). Στην έκδοση με τσιπ για 4G το βάρος αυξάνεται κατά 10 περίπου γραμμάρια.

Το νέο iPad θα κυκλοφορεί σε μαύρο και λευκό όπως και το iPad 2.

Ταχύτερο και σημαντικά λιγότερο ενεργοβόρο Bluetooth στο νέο iPad

Το νέο iPad έχει Bluetooth 4.0 αντί Bluetooth 2.1+EDR στο iPad 2. To νέο iPad είναι το πρώτο iPad που υποστηρίζει την νεότερη έκδοση του πρωτοκόλλου ασύρματης επικοινωνίας μικρής εμβέλειας (στο iPhone υποστηρίζεται στην έκδοση 4S, καθώς και στα νεότερα μοντέλα MacBook Air και Mac mini που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο του 2011).

Η νεότερη έκδοση του πρωτοκόλλου, εκτός από την υποστήριξη υψηλότερων ταχυτήτων επικοινωνίας, καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια (όλοι γνωρίζουμε ότι στραγγίζει την μπαταρία το Bluetooth όταν είναι ενεργοποιημένο). Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη αυτονομία για τις φορητές συσκευές της Apple, πιο οικονομική, από πλευράς κατανάλωσης ενέργειας, επικοινωνία μεταξύ τους αλλά και με κάθε λογής συσκευές Bluetooth 4.0.

Έτσι, θα δούμε γκάτζετ Bluetooth 4.0, όπως ακουστικά, τα οποία θα είναι πιο ελαφριά (διαβάζουμε ότι το Bluetooth 4.0 απαιτεί τόσο λίγη ενέργεια που μπορεί να λειτουργήσει επί εβδομάδες με μπαταρίες που έχουν τα ρολόγια χειρός). Ακόμα, θα διατηρούν την αυτονομία τους επί εβδομάδες. Τα ασύρματα πληκτρολόγια για το νέο iPad λέγεται ότι δεν θα χρειαστούν ποτέ φόρτιση.

Στο MacWorld.com διαβάζουμε ότι, ένα από τα πλεονεκτήματα του Bluetooth 4.0 είναι ότι επιτρέπει σε δύο συσκευές για τις οποίες ο χρήστης έχει ήδη παραχωρήσει δικαιώματα, να επικοινωνούν και να συγχρονίζονται χωρίς να απαιτείται η εντολή ή παρέμβαση του χρήστη. Κάθε φορά που «συναντιούνται» μιλάνε, αρκεί να είναι εντός εμβέλειας. Επίσης, λέγεται ότι το Bluetooth 4.0 διευκολύνει την αυτόματη ρύθμιση νέων συσκευών Wi-Fi, αφού επιτρέπει την αποστολή των απαιτούμενων επιλογών με τον χρήστη να καλείται να διεκπεραιώσει τη διαδικασία μόνο για να δώσει τη συναίνεσή του για τη σύνδεση στο δίκτυο Wi-Fi.

Σταθερή στις 10 ώρες η αυτονομία στο νέο iPad

Σε ότι αφορά στην αυτονομία, η Apple δηλώνει ότι μπορεί κανείς να σερφάρει στο Web με Wi-Fi, να παρακολουθεί βίντεο ή να ακούει μουσική έως και 10 ώρες (όπως και στο iPad 2). Η ονομαστική αυτονομία μειώνεται κατά μία ώρα όταν το νέο iPad αξιοποιείται για σερφάρισμα στο Ίντερνετ μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Χαμηλότερες αρχικές τιμές για το νέο iPad

Στις τιμές, το φθηνότερο iPad 2 που θα συνεχίσει να κυκλοφορεί μετά την διάθεση του νέου iPad είναι κατά 100 ευρώ πιο φθηνό από το νέο iPad όταν αμφότερα έχουν 16GB εσωτερική μνήμη και Wi-Fi. Ομοίως, 100 ευρώ είναι η διαφορά ανάμεσα στην αντίστοιχη έκδοση και με 3G.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024