Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χωρίς οξυγόνο» επί 2:08' οι χρήστες του Twitter την Πέμπτη

«Χωρίς οξυγόνο» επί 2:08′ οι χρήστες του Twitter την Πέμπτη

Απροσπέλαστο κατέστη το Twitter.com από τις 7:00 το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουνίου 2012 και επί μια ώρα και δέκα λεπτά, για να ανακάμψει για μισή ώρα πριν ξανασβήσει για 28 λεπτά, για να επανέλθει οριστικά, δύο ώρες και οκτώ λεπτά μετά το πρώτο «επεισόδιο». Σε top tweet αναδείχτηκε αυτό που παρομοίαζε την απώλεια της σύνδεσης με τους server της υπηρεσίας με την «ζωή χωρίς οξυγόνο».

Απροσπέλαστο κατέστη το Twitter.com το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουνίου 2012 (ώρα Ελλάδας) και επί μια ώρα και δέκα λεπτά, για να ανακάμψει για μισή ώρα, πριν «ξανασβήσει» για 28 λεπτά, και να επανέλθει οριστικά, δύο ώρες και οκτώ λεπτά μετά το πρώτο «επεισόδιο».

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία άρχισε να μην ανταποκρίνεται στα αιτήματα σύνδεσης από τις ΗΠΑ στις 9:00 το πρωί της Πέμπτης (6:00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας) και παρουσίαζε «διακοπές» έως τις 11:08.

Σε top tweet αναδείχτηκε αυτό που παρομοίαζε την απώλεια της σύνδεσης με τους server της υπηρεσίας με την «ζωή χωρίς οξυγόνο».

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν χάκερ που επωμίστηκαν την ευθύνη για το πρόβλημα επίσημα η εταιρεία διαψεύδει τον ισχυρισμό. Δεν φταίνε επίσης το Euro 2012, τα κινούμενα gif avatar, ή τα νέα μας γραφεία, διευκρινίζει με χιούμορ σε σχετικό blog post o Mazen Rawashdeh, επικεφαλής του τμήματος Engineering στην εταιρεία.

Το πρόβλημα αποδίδεται σε ένα πρόβλημα στο λογισμικό της υπηρεσίας που μεταφέρθηκε «σαν καταρράκτης» σε άλλες ενότητες (cascading bug), το σημαντικό όμως είναι, εξηγεί ο αρχιμηχανικός της εταιρείας, ότι αυτά τα bug επηρεάζουν όλους τους χρήστες της υπηρεσίας, παγκοσμίως. Η ομάδα υποστήριξης επανέφερε το σύστημα στην προηγούμενη γνωστή σταθερή κατάσταση και τώρα, διεξάγεται εκτενής έρευνα για να αποφευχθεί η επανάληψη του φαινομένου στο μέλλον.

Ο επικεφαλής των μηχανικών του Twitter επεσήμανε ότι το τελευταίο εξάμηνο το Twitter λειτούργησε σταθερά και αξιόπιστα επί 23 ώρες, 29 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα κάθε 24ωρο. «Όχι όμως σήμερα. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό έχει γίνει το Twitter για σας -για πολλούς από μας. Κάθε μέρα φέρνουμε τους ανθρώπους πιο κοντά στους ήρωές τους, τους σκοπούς τους, τα πολιτικά κινήματα, και πολλά άλλα. Ο Arghya Roychowdhury, το έθεσε ως εξής», καταλήγει:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024