Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμμένουν στο Android, φλερτάρουν με τα Windows οι κατασκευαστές smartphone

Εμμένουν στο Android, φλερτάρουν με τα Windows οι κατασκευαστές smartphone

Η Samsung έκλεψε την παράσταση της Nokia, όταν παρουσίασε το πρώτο smartphone με Windows Phone 8 πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση του στενού συνεταίρου της Microsoft στις 5 Σεπτεμβρίου. Παρά το γεγονός, οι επενδυτές του Φινλανδού κατασκευαστή το εξέλαβαν ως ψήφο εμπιστοσύνης στα Windows Phone με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της Nokia να σημειώσει σημαντική άνοδο.

Η Samsung έκλεψε την παράσταση της Nokia, όταν παρουσίασε το πρώτο smartphone με Windows Phone 8 πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση του στενού συνεταίρου της Microsoft στις 5 Σεπτεμβρίου. Παρά το γεγονός, οι επενδυτές του Φινλανδού κατασκευαστή το εξέλαβαν ως ψήφο εμπιστοσύνης στα Windows Phone, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της Nokia να σημειώσει σημαντική άνοδο.

Η Samsung έδειξε λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες της η έκθεση IFA 2012 στο Βερολίνο το Samsung ATIV S, το πρώτο smartphone με την νεότερη έκδοση των Windows Phone, τα οποία αναμένεται να μπουν στην αγορά την φετινή εορταστική περίοδο. Όμως, το πρώτο smartphone με Windows Phone 8 δεν αναμενόταν να ανακοινωθεί νωρίτερα από την 5η Σεπτεμβρίου 2012.

Μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που έκρινε ότι η Samsung αντέγραψε την σχεδίαση και λειτουργίες που καλύπτονται από διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο χαρτοφυλάκιο της Apple στο Samsung Galaxy S II, η Google έσπευσε να τονίσει ότι οι περισσότερες από τις πατέντες που αποτέλεσαν το μήλον της έριδας δεν αφορούν στο βασικό Android.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή, ακόμα κι αν αφορά σε μοντέλα που έχουν αντικατασταθεί από νεότερα και ισχυρότερα, θα επηρεάσει τις εξελίξεις. Λένε πως, κεκλεισμένων των θυρών, οι κατασκευαστές εξετάζουν τις εναλλακτικές του Android επιλογές τους, γιατί ο πόλεμος στο Android έχει ξεκινήσει.

Κάπου εδώ έρχεται στο προσκήνιο η νεότερη πρόταση της Microsoft, που αναμένεται να παρουσιαστεί μαζί με τα Windows 8 στις 26 Οκτωβρίου 2012.

Πάντως, στην IFA η Sony, η Huawei, η Lenovo και η ZTE παρέμειναν πιστές στο Android, παρουσιάζοντας περισσότερες από μια συσκευές με το λειτουργικό που προωθεί η Google. H Samsung έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο Samsung Galaxy Note II, ένα smartphone-tablet που χρησιμοποιείται με συνοδευτικό πενάκι, το οποίο θα πωλείται κατά 100 ευρώ φθηνότερα από το ισχυρότερο smartphone με Android της εταιρείας που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2012. Το Samsung ATIV S ήταν το smartphone στην οικογένεια των προϊόντων με Windows 8 που άφησε για το τέλος η Samsung, μετά το Note II και την Samsung Galaxy Camera, αμφότερα με Android 4.1 Jelly Bean.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr

Τα Windows Phone 8 αποκάλυψε στις 20 Ιουνίου 2012 η Microsoft, γνωστά και με την κωδική ονομασία Apollo. Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για smartphone βασίζεται στον ίδιο πυρήνα με τα Windows 8, ένα παράδειγμα που πρώτη έχει δώσει η Apple με τον πυρήνα του OS X στο iOS των iPhone, iPad και iPod touch. Τα πρώτα smartphone με Windows Phone 8 αναμένονται γύρω στον Νοέμβριο του 2012.

H Microsoft ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου ότι επίκειται, το φθινόπωρο, η διάθεση της νέας έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος για smartphone, απογοήτευσε όμως όσους έσπευσαν πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, να αγοράσουν έξυπνα κινητά με την ανανεωμένη εκ βάθρων τρέχουσα έκδοση των Windows Phone, 7.5 γνωστή ως Mango, όταν απάντησε αρνητικά στο ερώτημα «Θα μπορούμε να αναβαθμίσουμε σε Windows Phone 8;»

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024