Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
StartTech Ventures: H παράνοια αντιγραφής του «Silicon Valley model»

StartTech Ventures: H παράνοια αντιγραφής του «Silicon Valley model»

O ιδρυτής και CEO της StarTech Ventures αναφέρεται στην ανύπαρκτη επιχειρηματική δραστηριότητα υψηλού ρίσκου στην Ελλάδα, την αποδίδει σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό πρόβλημα, αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών της... Ευρώπης και της παράνοιας με την αντιγραφή του μοντέλου της περίφημης Κοιλάδας του Πυριτίου.

Με μεγάλη επιτυχία και με χορηγό την StartTech Ventures πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα το συνέδριο του Economist με βασικό θέμα τη Διαχείριση Κινδύνων και τα ζητήματα εύρεσης ρευστότητας. (Credit Risk Management for Banking and Business – Finding liquidity).

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κορυφαία τραπεζικά στελέχη, όπως ο Γιώργος Ζανιάς (Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών), οικονομολόγοι, όπως ο Γκίκας Χαρβούβελης (Eurobank), εκπρόσωποι σημαντικών θεσμικών φορέων, όπως ο Παναγιώτης Θωμόπουλος (Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), αλλά και κορυφαία στελέχη εταιρειών, όπως ο Δημήτρης Τσίγκος (ιδρυτής και CEO της StartTech Ventures).

«Δεν είναι μόνο η Ελλάδα το πρόβλημα… Είναι η Γηραιά Ευρώπη»

Αίσθηση προκάλεσε στους συνέδρους η ομιλία του Δημήτρη Τσίγκου εκ μέρους της StartTech Ventures. Πολύ εύστοχα ο CEO της StartTech Ventures αναφέρθηκε στην ανύπαρκτη επιχειρηματική δραστηριότητα υψηλού ρίσκου στην Ελλάδα γεγονός που, όπως τόνισε, οφείλεται σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό πρόβλημα.

«Ένας γηρασμένος άνθρωπος συνήθως είναι συντηρητικός και αργός. Έτσι συμβαίνει και με την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι δεν προσπαθούν, φοβούμενοι μην αποτύχουν. Χρειάζεται η κουλτούρα της αποτυχίας», υπογράμμισε, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη δομικών αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα και στο νομικό πλαίσιο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να προωθήσουν τη δημιουργικότητα και να γίνουν πιο φιλικά στην έννοια της αποτυχίας.

Οι «Ηνωμένες Πολιτείες της.. Ευρώπης» και η παράνοια αντιγραφής του «Silicon Valley model»

Επαναλαμβάνοντας μία από τις πάγιες πεποιθήσεις του, ο κος. Τσίγκος αναφέρθηκε και στην ανάγκη αναδιοργάνωσης των ευρωπαϊκών δομών, με πρότυπα που θα οδηγούν στην ανάπτυξη μέσω πραγματικά βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών. Tόνισε πως δεν πρέπει η Ευρώπη να ακολουθήσει το αμερικάνικο μοντέλο που επιβάλλει άμεση και βεβιασμένη δημιουργία κερδών χωρίς μελλοντικό σχεδιασμό. Πρέπει να γίνει σχεδιασμός μακροχρόνια βιώσιμων επιχειρηματικών λύσεων με επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό που θα δημιουργήσει οργανισμούς πραγματικά χρήσιμους στην οικονομία και στην κοινωνία και όχι απλά ενθουσιώδεις και στείρα κερδοσκοπικούς φορείς.

Σε αυτή τη λογική και αναφερόμενος στις startups και στην νεανική επιχειρηματικότητα, ο κος. Τσίγκος ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη από αντιγραφές προτύπων όπως η Silicon Valley, αλλά από πρωτότυπα μοντέλα ανάπτυξης με ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερη δυναμική. «Η Ευρώπη δικαιούται ένα αυθεντικό, πρωτότυπο μοντέλο ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας», τόνισε χαρακτηριστικά. «Το μοντέλο του επιχειρηματικού οικοσυστήματος που έχει προταθεί από την StartTech Ventures είναι μια προσπάθεια ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή», συνέχισε ο κος. Τσίγκος.

Τέλος, ο κος. Τσίγκος υπογράμμισε επίσης ότι οφείλουν να δοθούν φορολογικά κίνητρα και φορολογική αμνηστία σε κεφάλαια τα οποία θα επιστρέψουν στη χώρα υπό τον αυστηρότατο όρο της επένδυσής τους στην πραγματική οικονομία με στόχο την άμεση, μαζική δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024