Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο Google ανά τον κόσμο το 2012

Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο Google ανά τον κόσμο το 2012

Τον ετήσιο απολογισμό των δημοφιλέστερων αναζητήσεων που υποβλήθηκαν στην μηχανή αναζήτησης της Google έκανε η εταιρεία, δημοσιεύοντας το 12ο και καθιερωμένο πλέον Zeitgeist για το 2012. Φέτος, η λίστα περιλαμβάνει τις αναζητήσεις σε 55 χώρες -δεν περιλαμβάνεται όμως η Ελλάδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα των δημοφιλέστερων αναζητήσεων ανά τον κόσμο για consumer electronics, αν και περιορίζεται σε tablet και smartphone.

Τον ετήσιο απολογισμό των δημοφιλέστερων αναζητήσεων που υποβλήθηκαν στην μηχανή αναζήτησης της Google έκανε η εταιρεία, δημοσιεύοντας το 12ο και καθιερωμένο πλέον Zeitgeist για το 2012.

Φέτος, η λίστα περιλαμβάνει τις αναζητήσεις σε 55 χώρες -δεν περιλαμβάνεται όμως η Ελλάδα. Επίσης, η Google ομαδοποίησε τους όρους αναζήτησης ανάλογα με το αντικείμενο στο οποίο αφορούν και έτσι έφτιαξε 838 λίστες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα των δημοφιλέστερων αναζητήσεων ανά τον κόσμο για consumer electronics, αν και περιορίζεται σε tablet και smartphone.

Στην κορυφή της διεθνούς λίστας ανήλθαν η Γουίτνεϊ Χιούστον καθώς ο ξαφνικός θάνατός της προκάλεσε το ενδιαφέρον των χρηστών του Διαδικτύου ανά τον κόσμο. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το ανεπανάληπτο χορευτικό στιλ του Κορεάτη PSY «Gangnam Style» -το βίντεο αυτό ήταν το δημοφιλέστερο βίντεο στα χρονικά του YouTube. Τρίτος ήταν ο υπερ-άνθρωπος Αυστριακός skydiver Felix Baumgartner που προκάλεσε ενθουσιασμό και έκπληξη με μια απίθανη ελεύθερη πτώση. Στην τέταρτη θέση, μετά τον Τυφώνα Σάντι, βρέθηκε το iPad 3 και στην πέμπτη, το Diablo 3.

Στην κορυφή της λίστας για πολλές χώρες αναρριχήθηκαν οι αναζητήσεις που αφορούσαν τις αμφιλεγόμενες νομοθετικές πράξεις ACTA και SOPA που αφορούν στο Διαδίκτυο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν επίσης οι εκδηλώσεις ενάντια στην SOPA (στην 4η θέση, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες). Το θέμα ήταν Νο1 και στα Google+ Hashtags.

Σε ότι αφορά στα consumer electronics που αναζητούσαν στο Google οι περισσότεροι χρήστες ανά τον κόσμο, η Google εξέδωσε την ακόλουθη λίστα:

  1. iPad 3
  2. Samsung Galaxy S3
  3. iPad Mini
  4. Nexus 7
  5. Galaxy Note 2
  6. Play Station
  7. iPad 4
  8. Microsoft Surface
  9. Kindle Fire
  10. Nokia Lumia 920

Στην λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις φωτογραφιών βρέθηκε το iPhone 5 (και μάλιστα στην 3η).

  • Εάν έχετε ενεργοποιήσει το Ιστορικό σας στο Web από τον Λογαριασμό Google, μπορείτε να δείτε τι αναζητήσατε εσείς στο Google -όροι αναζήτησης, φωτογραφίες, αγορές. Μπορεί να μην είναι όλα όσα κάνατε στο Web το 2012 (εάν δεν παραμείνατε συνδεδεμένοι, /-νες στον λογαριασμό σας δεν καταγράφηκαν όλα), ίσως όμως σας φανεί ενδιαφέρον.
  • Εάν χρησιμοποιείτε τον Google Reader για να διαβάζετε μπλογκ και RSS feed μπορείτε να δείτε τις «αναγνωστικές σας τάσεις» από την καρτέλα Trends/All Items.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024