Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Huawei και ZTE οι μεγάλοι κερδισμένοι από την αγορά smartphone το 2012, λέει η IDC

Huawei και ZTE οι μεγάλοι κερδισμένοι από την αγορά smartphone το 2012, λέει η IDC

Σημαντικές ανακατατάξεις στην λίστα των κατασκευαστών smartphone το 2012. Samsung και Apple παραμένουν στις πρώτες θέσεις, στην πρώτη όμως πεντάδα έχουν ανέβει κατασκευαστές με πιο οικονομικές προτάσεις, χωρίς να υστερούν σε προηγμένες τεχνολογικά προτάσεις.

Στα ίδια επίπεδα με το 2011 κυμάνθηκαν οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων το 2012, συμπεραίνει η μελέτη της IDC. To 2012 διατέθηκαν 1,7 δισεκατομμύρια κινητά από τα οποία 545,2 εκατομμύρια λογίζονται ως «έξυπνα». O αριθμός αυτός είναι κατά 10,1% μεγαλύτερος σε σχέση με το 2011 και αφορά στις πωλήσεις smartphone διεθνώς όλη τη χρονιά.

To 2012 χαρακτηρίστηκε από τις ανακατατάξεις στην λίστα των κατασκευαστών με τις υψηλότερες πωλήσεις. H αγορά συνεχίζει να κατακλύζεται από smartphone της Samsung και της Apple. Εντούτοις, κατασκευαστές που διαθέτουν σχετικά οικονομικά smartphone εμφανίζονται να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της λίστας τάχιστα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πορεία της Huawei, που πήρε από την LG στην 5η θέση συνολικά στην αγορά κινητών τηλεφώνων και μπήκε στους πέντε μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone ξεπερνώντας την HTC. Στους Top 5 της λίστας με τις υψηλότερες πωλήσεις smartphone ανήλθε και η ZTE.

Chart: Worldwide Smartphone Vendors Market Share, 2012 Q4Description: IDC’s Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker provides smart phone and feature phone market data in 60 countries and 8 regions by vendor, device type, air interface, operating systems and platforms, and generation. Over 20 additional technical segmentations are provided. The data is provided four times a year and includes historical and forecast trend analysis. For more information, or to subscribe to the research, please contact Kathy Nagamine at 1-650-350-6423 or knagamine@idc.com.Further detail about this tracker can be found at:http://www.idc.com/tracker/showproductinfo.jsp?prod_id=37Tags: Samsung, Apple, Huawei, ZTE, Sony, Mobile Phone, Smartphone, IDC, tracker, Q4 2012, mobile phones, 4Q 2012, market share, galaxy, iPhone, Android, iOS, Holiday QuarterAuthor: IDCcharts powered by iCharts

Σε ότι αφορά στην Samsung, η IDC συμπεραίνει πως ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής σημείωσε νέο ρεκόρ όχι μόνο στον αριθμό των smartphone που διέθεσε μέσα σε ένα τρίμηνο αλλά και σε μια χρονιά, συνολικά. Η πορεία αυτή, εκτιμά η εταιρεία ερευνών, θα επαναληφθεί το 2013, αναφέρεται όμως στην πρόθεση της Samsung να επενδύσει στο λειτουργικό Tizen, κάτι το οποίο δεν θα είναι όμως μετρήσιμο το 2013. H πλειονότητα των smartphone της Samsung θα παραμείνει στην πλατφόρμα Android, καθώς χρειάζεται χρόνος για την μετάβαση στην ανοικτή πλατφόρμα.

Για την Apple, η IDC επισημαίνει πως σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων iPhone. Αποδίδει το γεγονός στον υπερδιπλάσιο αριθμό iPhone που διέθεσε η εταιρεία στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν αλλά και στις πωλήσεις της στις ΗΠΑ. Ενδιαφέρον χαρακτηρίζει το γεγονός πως η επιτυχία της οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις παλαιότερων μοντέλων, περισσότερο του iPhone 4, όταν μάλιστα η εταιρεία εμφάνισε αδυναμία να ανταποκριθεί στην ζήτησή του.

Για την Huawei, η χρονιά ήταν ιδιαίτερα καλή, αφού εμφανίζεται για πρώτη φορά στην 3η θέση στην αγορά smartphone, όταν μέχρι τώρα βρισκόταν στην δεκάδα όχι όμως τόσο ψηλά. Η εταιρεία διαθέτει οικονομικά αλλά και προηγμένα μοντέλα με μοναδικά χαρακτηριστικά. Η IDC σημειώνει ότι η Huawei παρουσίασε το πιο λεπτό smartphone στον κόσμο των 6,68mm, Ascend P1 και πρόκειται να λανσάρει το Ascent Mate το πρώτο smartphone με οθόνη 6,1 ιντσών που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2013. Επίσης, καινοτόμες χαρακτηρίζονται οι προτάσεις στο λογισμικό που αναπτύσσει η Huawei για τα smartphone της, όπως το Magic Touch, ο Guiding Wizard, το Smart Reading, και τα Floating Windows.

Τέταρτη στην κατάταξη βρέθηκε η Sony, σημειώνοντας σημνατική βελτίωση από την περίοδο που εξαγόρασε το μερίδιο της Ericsson στην κοινοπραξία Sony Ericsson το 2011.

Η ZTE διατήρησε μια θέση στην πρώτη πεντάδα και το 2012 και ήταν η πρώτη χρονιά που διέθεσε περισσότερα smartphone απ’ότι απλά feature phone. H ΖΤΕ δραστηριοποιείται κυρίως στην Κίνα, παρουσίασε όμως αξιοσημείωτη ανάπτυξη και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, καταλήγει η IDC.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024