Δοκιμές στα εργαστήρια του ΟΤΕ για τον Όμιλο DT

VDSL Vectoring ή πως το VDSL θα πιάσει 100Mbps ή και 200Mbps

VDSL Vectoring ή πως το VDSL θα πιάσει 100Mbps ή και 200Mbps
Στα τέλη Ιανουαρίου 2013 μάθαμε ότι τα εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του ΟΤΕ αναλαμβάνουν την αξιολόγηση και τις δοκιμές της νέας ευρυζωνικής τεχνολογίας Vectoring για λογαριασμό ολόκληρου του Ομίλου Deutsche Telekom. Η τεχνολογία vectoring μπορεί να επιτρέψει ακόμα και τον διπλασιασμό της ταχύτητας του VDSL φτάνοντας έως τα 100Mbps download και τα 40Mbps upload, εξουδετερώνοντας τον «θόρυβο» στα καλώδια χαλκού. Ο ΟΤΕ εξηγεί τι ακριβώς φέρνει το VDSL vectoring.

Στα εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του ΟΤΕ στo Μαρούσι γίνεται η αξιολόγηση της νέας ευρυζωνικής τεχνολογίας VDSL Vectoring που μπορεί να «φέρει» ταχύτητες Internet έως 200 Mbps.
Στο ξεχωριστό αυτό project τεχνολογίας έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των πιθανών ωφελειών, της ωριμότητας της τεχνολογίας και τέλος, της δυνατότητας να εφαρμοστεί η ευρυζωνική τεχνολογία Vectoring σε περιβάλλον πραγματικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

H τεχνολογία VDSL Vectoring είναι η τελευταία εξέλιξη της VDSL2 τεχνολογίας και δυνητικά μπορεί να επιτύχει ταχύτητες καθόδου (download) πάνω από το δίκτυο χαλκού της τάξης των 100 Μbps για αρχιτεκτονικές δικτύου FTTC (Fiber to the Cabinet, δηλαδή όταν η οπτική ίνα φτάνει στην καμπίνα) και πάνω από 200 Μbps για αρχιτεκτονικές FTTB (Fiber to the Building, στην οποία η οπτική ίνα μπαίνει στο εκάστοτε κτίριο). Η τεχνολογία Vectoring θεωρείται ότι θα μπορούσε δυνητικά να συμβάλει στην ταχύτερη διείσδυση των υπηρεσιών δικτύου νέας γενιάς δεδομένου ότι απαιτεί μικρότερες επενδύσεις συγκριτικά με άλλες τεχνολογίες.

Το έργο περιλαμβάνει, πέραν της θεωρητικής μελέτης της τεχνολογίας, δοκιμές σε εργαστηριακό περιβάλλον καθώς και δοκιμές μικρής κλίμακας σε πραγματικές συνθήκες.

  • Ήδη εργαστηριακές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί στα εργαστήρια του ΟΤΕ στην Ελλάδα αλλά και στα αντίστοιχα εργαστήρια της RomTelecom, της θυγατρικής εταιρείας του ΟΤE στη Ρουμανία. Ακόμη, στο πλαίσιο των δοκιμών σε κανονικές συνθήκες, εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί σε συγκεκριμένες εξωτερικές καμπίνες, στην Αθήνα.
Τα εργαστήρια Έρευνας και Τεχνολογίας του ΟΤΕ δοκιμάζουν τη νέα τεχνολογία Vectoring στο πλαίσιο του νέου αποκεντρωμένου μοντέλου συνεργασίας που εφαρμόζει ο όμιλος της Deutsche Telekom, που αξιοποιεί την τοπική τεχνογνωσία και τις βέλτιστες πρακτικές δίνοντας ηγετικό ρόλο σε έργα σε διαφορετικές χώρες ανά περίπτωση.

Τα αποτελέσματα του Έργου Vectoring θα βοηθήσουν τις Διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου να αποφασίσουν αν και πότε θα πρέπει να εισαχθεί η τεχνολογία VDSL Vectoring στα κατά τόπους ευρυζωνικά δίκτυα πρόσβασης.

In.gr Τεχνολογία

Αναλύσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

  • Τι θα γίνει με το VDSL στα δυτικά προάστια και αφήστε το "vectoring"!!!

    Στα δυτικά προάστια της Αθήνας, όπως Περιστέρι και ιδίως Πετρούπολη, δεν υπάρχει VDSL, ενώ σχεδόν όλη η υπόλοιπη Αθήνα και όχι μόνο πλέον έχουν. Οπότε ας μας πει ο ΟΤΕ, ΠΟΤΕ επιτέλους θα ξεκινήσουν να βάζουν τις οπτικές ίνες στα δυτικά προάστια και στην Πετρούπολη και ας μας αφήσουν με τις βλακείες περί "VDSL vectoring" σε 2-3 περιοχές !!!! #0001

  • Α ρε ΟΤΕ με τις άψογες υποδομές σου!!!

    Ας κοιτάξει πρώτα ο ΟΤΕ να φτιάξει τις ταχύτητες ADSL ειδικά στην επαρχία που βάζει κόφτη για να δώσει σε περισσότερους, 6 χρόνια είχα 7Mbps και τώρα μου το έριξε στα 1,8Mbps, και όχι μόνο σε μένα!!! Ας δώσει μετά VDSL σε περισσότερα Α/Κ και ΚΑΦΑΟ, και μετά πάμε στο vectoring. Ρε σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ που το παίζετε και πρωτοπόροι... #0003

  • ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ

    ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ #0004

Διαβάστε όλες τις απόψεις (8)

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: