Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ericsson: Διπλασιάστηκαν οι συνδρομές για γρήγορο Ίντερνετ από το κινητό

Ericsson: Διπλασιάστηκαν οι συνδρομές για γρήγορο Ίντερνετ από το κινητό

Κατά 150 εκατομμύρια αυξήθηκαν οι συνδρομές ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ από το κινητό το δεύτερο τρίμηνο του 2013, φτάνοντας τις 1,8 δισεκατομμύρια συνδρομές παγκοσμίως. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε αύξηση των συνδρομών στο γρήγορο Ίντερνετ από το κινητό κατά 45% μέσα σε έναν χρόνο.

Κατά 150 εκατομμύρια αυξήθηκαν οι συνδρομές ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ από το κινητό το δεύτερο τρίμηνο του 2013, φτάνοντας τις 1,8 δισεκατομμύρια συνδρομές παγκοσμίως. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε αύξηση των συνδρομών στο γρήγορο Ίντερνετ από το κινητό κατά 45% μέσα σε έναν χρόνο.

Εντούτοις, παρά το γεγονός πως περισσότερα από τα μισά κινητά τηλέφωνα που πουλήθηκαν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2013 ήταν smartphone (55%), μόνο το 25% των συνδρομών πρόσβασης στο Ίντερνετ συνδέεται με smartphone, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο για αύξηση των συνδρομών, ερμηνεύει η Ericsson. Οι συνδρομές LTE υπολογίζονται στα 125 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 25 εκατομμύρια μέσα σε ένα τρίμηνο. Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των συνδρομών μέσω των δικτύων παλαιότερης γενιάς (WCDMA, HSPA). Οι συνδρομές στα δίκτυα GSM μειώθηκαν κατά 10 εκατομμύρια.

Συνολικά, έως τον Ιούνιο του 2013 πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό προβλέπουν 6,5 δισεκατομμύρια συμβόλαια με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Ο πραγματικός αριθμός των συνδρομητών είναι μικρότερος και υπολογίζεται σε 4,5 δισεκατομμύρια συνδρομητές, αφού πολλοί έχουν περισσότερες από μια συνδρομές. Την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, το 30% των νέων συνδρομών προήλθε από την Κίνα, προσθέτοντας 30 εκατομμύρια συνδρομές. Υψηλή ήταν και η συμβολή από την Ινδονησία (+9 εκατομμύρια), την Ινδία (+8 εκατομμύρια), το Μπαγκλαντές (+5 εκατομμύρια) και την Νιγηρία (+4 εκατομμύρια). Η Δυτική Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική και η Μέση Ανατολή συνέβαλαν λιγότερο από όλες τις άλλες περιοχές στην αύξηση των συνδρομών από το κινητό.

Οι αγορές στην Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, την Δυτική Ευρώπη, την Λατινική Αμερική, την Μέση Ανατολή, την Ασία με εξαίρεση την Κίνα και την Ινδία αλλά και την Νότια Αμερική εμφανίζονται κορεσμένες. Περιθώρια ανάπτυξης εμφανίζουν η Ινδία (διείσδυση 58%), η Αφρική (διείσδυση 71%) και η Κίνα (διείσδυση 86%). Παγκοσμίως πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω κινητού έχει το 91% του πληθυσμού.

Τα ποσοστά διείσδυσης βασίζονται στον αριθμό των συνδρομών και όχι των συνδρομητών και ως εκ τούτου, τα ποσοστά αυτά εμφανίζονται να ξεπερνούν τον πληθυσμό (πάνω από 100%). Η Ericsson εξηγεί πως ο ίδιος συνδρομητής μπορεί να έχει περισσότερες από μια συνδρομές είτε γιατί έχει διαφορετική συνδρομή για κάθε smartphone και tablet, είτε έχει περισσότερες SIM στην ίδια συσκευή για να ελαχιστοποιήσει το κόστος της επικοινωνίας.Από την άλλη, η ίδια συνδρομή μπορεί να χρησιμοποιείται από περισσότερους ανθρώπους, όπως όταν μια οικογένεια μοιράζεται ένα τηλέφωνο.

Σε ότι αφορά στην κίνηση δεδομένων από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, η ενημέρωση στα στατιστικά που εκδίδει ο σουηδικός κολοσσός δείχνουν πως η κίνηση data διπλασιάστηκε μέσα σε έναν χρόνο. Από τρίμηνο σε τρίμηνο το πρώτο εξάμηνο του έτους, η ποσοστιαία αύξηση της κίνησης data έφτασε στο 14%, ενώ η κίνηση φωνής περιορίστηκε στο 2%. Η διαφοροποίηση από αγορά σε αγορά είναι μεγάλη, σημειώνει η Ericsson.
{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024