Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όλες οι φήμες για τα επόμενα iPhone, μια ημέρα πριν τα αποκαλυπτήρια

Όλες οι φήμες για τα επόμενα iPhone, μια ημέρα πριν τα αποκαλυπτήρια

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 η Apple διοργανώνει εκδήλωση στην οποία αναμένεται να ανακοινωθούν δύο νέα μοντέλα iPhone, και να αποκαλυφθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λειτουργικού της συστήματος για αυτό και τις άλλες φορητές συσκευές της που θα αξιοποιούν το νέο hardware. Συγκεντρώσαμε όλες τις φήμες που αφορούν στο iPhone 5S και το iPhone 5C που θα τεθούν αύριο στην δοκιμασία Αλήθεια ή Ψέμα. Στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης θα παρακολουθήσουμε μαζί την εκδήλωση.

H Apple αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 δύο νέα μοντέλα iPhone, αν και λέγεται πως υπάρχει εντολή να διατεθούν τρεις και όχι δύο θέσεις στις βιτρίνες των Apple Stores. Οι φήμες αφορούν μόνο σε δύο νέα iPhone, και έτσι η τρίτη θέση απλώς περιπλέκει το μυστήριο. Το ένα λέγεται πως θα ονομάζεται iPhone 5S και το άλλο iPhone 5C.

  • Το iPhone 5S φέρεται να αντικαθιστά το iPhone 5. Εκτός από την επιλογή σε χρώμα… σαμπανιζέ (γνωστό ως το «χρυσό» iPhone με πλούσια μνήμη 128GB), το iPhone 5S λέγεται τώρα πως θα είναι εξαιρετικά ταχύτερο αφού ο επεξεργαστής του, ο Α7, θα είναι έως και 31% ταχύτερος από τον διπύρηνο Α6 1,3GHz του Apple iPhone 5.
  • Το 5S λέγεται πως, στην θέση του μοναδικού πλήκτρου του iPhone, στο Home button θα έχει έναν ασημένιο δακτύλιο, από τον οποίο θα διακρίνεται ο αισθητήρας αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη. Άγνωστο παραμένει τι ακριβώς θα εξυπηρετεί η αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως οι Γενικοί Εισαγγελείς στις ΗΠΑ έχουν εκπέμψει SOS για την «επιδημία» κλοπών smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες που συνιστούν έως και το 40% όλων των ληστειών στην χώρα. Ο διακόπτης… ευθανασίας που ζητούν θα πρέπει όχι μόνο να διασφαλίζει το απροσπέλαστο στα δεδομένα του χρήστη αλλά και να απενεργοποιεί το smartphone και να το καθιστά κυριολεκτικά ένα (ελαφρύ) τούβλο που δεν θα μπορούσε να αποφέρει στους ληστές ούτε ένα σεντς στην μαύρη αγορά.

Αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί λοιπόν η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ή μήπως όχι (και τι θα γίνει η αγορά μεταχειρισμένων iPhone);

Στην πρόσφατη παρουσίαση του iOS 7, η Apple αναφέρθηκε στην βελτιωμένη λειτουργία Find my iPhone: κανείς δεν μπορεί να απενεργοποιήσει την λειτουργία Find my iPhone χωρίς το Apple ID και το password του κατόχου. Επιπλέον, το μήνυμα του κατόχου (π.χ. «αυτό το τηλέφωνο έχει χαθεί, καλέστε με στο …») μπορεί να συνεχίσει να εμφανίζεται ακόμα και μετά την διαγραφή του τηλεφώνου. Κυρίως, στο βελτιωμένο Find My iPhone, απαιτούνται Apple ID και password για την ενεργοποίηση εκ νέου ενός iPhone «που έχει χαθεί», δηλαδή «το iPhone παραμένει το δικό σας iPhone», αναφέρει χαρακτηριστικά η Apple.

Λέγεται όμως πως, τα σχέδια της Apple για τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος είναι μεγαλύτερα και αφορούν την ασφάλεια ηλεκτρονικών πληρωμών, φήμη που, εάν επαληθευτεί, θα μπορούσε να ταράξει τον ανταγωνισμό. Μάλιστα, έτσι εξηγούν κάποιοι το S στην επωνυμία του iPhone 5S, ως Security.

Το iPhone 5S λέγεται επίσης ότι θα κάνει διάφορα έξυπνα τρικ, βασισμένο σε τεχνολογία αναγνώρισης της κίνησης, μια τεχνολογία που γνωρίσαμε ήδη στο Samsung Galaxy S4 (π.χ. ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει το διάβασμα χωρίς να σύρει την ιστοσελίδα προς τα πάνω-αρκεί να δει ο αισθητήρας του S4 ότι έχει χαμηλώσει το βλέμμα του)

Mια από τις βελτιώσεις που αναμένεται να δούμε σε επόμενο iPhone είναι η δυνατότητα εγγραφής βίντεο με ταχύτητα 120 καρέ το δευτερόλεπτο, δηλαδή βελτιωμένες λήψεις σε αργή κίνηση. Oι λήψεις βίντεο με διπλάσιο αριθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο έχουν ορατές διαφορές από τις λήψεις με τα σημερινά στάνταρτ (60fps). Εντούτοις, το αποτέλεσμα εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους, όπως την ανάλυση στην οποία θα γίνεται η γρήγορη λήψη. Ακόμα, η λήψη στα επαγγελματικά βίντεο σε αργή κίνηση που βλέπουμε στην τηλεόραση έχει γίνει με πολύ περισσότερα καρέ το δευτερόλεπτο (περί 500fps) με επαγγελματικό εξοπλισμό.

Το iPhone 5S λέγεται πως θα έχει κάμερα 12 ή 13 Mpixel με φλας από δύο LED.

Η τιμή του Phone 5S λέγεται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 600 και 700 δολαρίων.

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο iPhone έχει ξεκινήσει, φήμες φέρουν την Apple να ετοιμάζει iPhone «γίγα» με οθόνες από 4,8 έως και 6 ίντσες…

Φήμες κυκλοφόρησαν επίσης ότι, η Apple θα ανακοινώσει στις 10 Σεπτεμβρίου πως σταματάει την διάθεση του iPhone 5 αλλά και του iPhone 4 μετά την κυκλοφορία των δύο αναβαθμισμένων μοντέλων και πριν το τέλος του 2013, με την λογική ότι έτσι θα δημιουργήσει μια ομοιόμορφη γκάμα με συσκευές 4 ιντσών με υποδοχή διασύνδεσης lightning.

Εντούτοις, λέγεται πως το iPhone 4S θα συνεχίσει να κυκλοφορεί. Μετά την κυκλοφορία των δύο νέων μοντέλων iPhone 5, το iPhone 4S λέγεται πως θα διατίθεται φθηνότερα (γύρω στα 300-400 δολάρια), αν και δημοφιλέστερη εμφανίζεται η άποψη που φέρει το iPhone 5C να αντικαθιστά αμφότερα τα 4, 4S.

Το οικονομικό iPhone

Επίσης, στις 10 Σεπτεμβρίου θα επαληθευτούν ή θα διαψευστούν οι φήμες για το περίφημο «οικονομικό iPhone». Το «πιο οικονομικό» (και όχι φθηνό) iPhone λέγεται πως θα ονομάζεται iPhone 5C και θα κοστίζει μεταξύ 400-500 δολαρίων.

Επίσης, για το iPhone 5C ακούγεται πως θα έχει οθόνη 4 ιντσών και διαφορετικό περίβλημα από τον «μεγάλο του αδελφό», πλαστικό. Το C στην επωνυμία του λέγεται ότι σημαίνει Color, για να σηματοδοτήσει την διάθεση iPhone σε ποικιλία χρωμάτων.


«Πιο οικονομικό» σημαίνει επίσης πως, δεν θα έχει επεξεργαστή Α7, αλλά κάποιο παλαιότερο επεξεργαστή.

Τέλος, αναμένεται να ακούσουμε περισσότερα για την ημερομηνία διάθεσης του iOS 7 που θα φορούν από το φετινό φθινόπωρο iPhone 4, iPhone 4S και iPhone 5 καθώς και iPod touch 5ης γενιάς και iPad 2/iPad με οθόνη Retina και iPad mini. Πάντως, πέρσι το νέο iOS ήταν διαθέσιμο μία μόλις εβδομάδα μετά την ανακοίνωσή του στην επίσημη εκδήλωση της Apple, προηγούμενο που τοποθετεί την διάθεση του iOS 7 στις 17 Σεπτεμβρίου 2013. Επίσης, αναμένεται να αποκαλυφθούν τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά του iOS 7 που θα αξιοποιούνται μόνο από το καινούργιο iPhone 5S.

Διαβάστε για ό,τι νέο φέρνει το iOS 7 στο tech.in.gr

Το tech.in.gr θα παρακολουθεί την εκδήλωση της Apple -η οποία θα μεταδοθεί με live streaming από την Apple- και θα σας μεταφέρει από τις 20:00 ώρα Ελλάδας τις τελευταίες εξελίξεις.

Η μεγαλύτερη αγωνία μας είναι εάν το επόμενο iPhone θα προσγειώνεται σαν γάτα όταν πέφτει… 🙂

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024