"Το Google Glass δεν είναι έτοιμο για prime time"

Τους «Μύθους» που περιβάλλουν τα Γυαλιά της καταρρίπτει η Google

Τους «Μύθους» που περιβάλλουν τα Γυαλιά της καταρρίπτει η Google
  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Τα Γυαλιά της Google δεν αποπροσανατολίζουν τον χρήστη, δεν είναι ατέρμονα ενεργά και δεν καταγράφουν τα πάντα σε βίντεο, δεν κάνουν αναγνώριση των προσώπων που συναντούν, το γυαλί δεν καλύπτει το δεξί μάτι και... δεν είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν. Μετά το post που συνιστούσε τους πρώτους χρήστες του Google Glass να μην συμπεριφέρονται ως... Glassholes, η Google επιχειρεί να καταρρίψει δέκα μύθους που τα περιβάλλουν.
17 φωτογραφίες

Η Google υποστηρίζει ότι φορώντας τον χαρακτηριστικό σκελετό με το πρίσμα επάνω-δεξιά, δεν αποσπάται η προσοχή του χρήστη. Το επιχείρημα είναι ότι το Google Glass δεν είναι ενεργό εκ προοιμίου, αλλά ενεργοποιείται κατ'εντολή του χρήστη (με την φωνητική εντολή "Ok, glass" ή με ένα πάτημα ενός πλήκτρο δεξιότερα από το πρίσμα, στον σκελετό). Θυμίζει δε, πως αυτό συμβαίνει στους χρήστες smartphone και tablet -μια ματιά γύρω μας αρκεί για να πείσει.

Το πιο σημαντικό ίσως θέμα στο οποίο αναφέρεται η Google είναι ότι το Glass καταγράφει διαρκώς βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι τα Γυαλιά της Google όταν δεχτούν τις εντολές "Ok, Glass record a video" κάνουν λήψη (720p) για 10 μόλις δευτερόλεπτα, αν και υπάρχει η δυνατότητα "extend video". Εντούτοις, η πρότυπη συσκευή δεν σχεδιάστηκε να έχει την δυνατότητα για βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας αφού η μπαταρία του θα εξαντληθεί έπειτα από 45 λεπτά.

Στους μύθους συγκαταλέγεται και ότι το Google Glass μπορεί να κάνει αναγνώριση προσώπου -παρά το γεγονός ότι έχουμε δει το app, η Google λέει κατηγορηματικά «όχι, δεν είναι αλήθεια». Αν και είναι τεχνικά εφικτό, συνεχίζει το post, αποφασίσαμε να μην διαθέσουμε ή έστω να διανείμουμε λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, εκτός εάν μπορούμε να διευθετήσουμε καίρια ζητήματα που ανακύπτουν από μια τέτοια απόφαση. «Επειδή μια παράξενη εφαρμογή δημιουργήθηκε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εμφανιστεί στο MyGlass store», αναφέρεται χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι τα app επιλέγονται ένα προς ένα και όχι μηχανικά με έμφαση στην ασφάλεια. Μάλλον η αναφορά σε app αφορά το NameTag:

Ακόμα, η Google υποστηρίζει πως το Glass δεν είναι η καλύτερη συσκευή παρακολούθησης, αφού είναι εύκολα αναγνωρίσιμη, φοριέται στο πρόσωπο και το πρίσμα φωτίζεται κάθε φορά που ο χρήστης δίνει μια εντολή ή πατάει ένα κουμπί. Τέλος, σε ότι αφορά «στο τέλος της ιδιωτικής ζωής» που προσάπτουν πολλοί σε γκάτζετ όπως το Glass, η Google θυμίζει πως ανάλογες δυσοίωνες προβλέψεις είχαν γίνει όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα ή το YouTube, ξεχνώντας την θετική συμβολή των λήψεων αυτών σε διάφορες περιστάσεις.

Πάντως, το Google Glass χαρακτηρίζεται πρωτότυπο, χαρακτηρίζεται ως μύθος η φήμη ότι θα κυκλοφορήσει ευρύτερα και γίνεται ξεκάθαρο ότι τελεί υπό συνεχή αναδιαμόρφωση από την ανατροφοδότηση που δίνουν οι πρώτοι Google Glass Explorers.

Δείτε ένα βίντεο που δίνει μια καλή εικόνα του τι βλέπει ο χρήστης που φοράει Google Glass και ένα ακόμα από την παρουσίαση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2014 στο κατάστημα της αλυσίδας Public στην Λευκωσία, το οποίο εξασφάλισε προς επίδειξη 10 Google Glass.

In.gr Τεχνολογία

Αναλύσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

  • re:

    Γι'αυτόν τον λόγο υπάρχει το "γυαλί" και όχι κάποια απλή οθόνη. Το γυαλί λειτουργεί ως πρίσμα και κάνει τα δεδομένα να φαίνονται στο πάνω δεξί μέρος του οπτικού πεδίου σαν να ήταν σε απόσταση 50-60cm #0001

  • Ρε παιδιά έχω μια απορία.....

    Το δικό μου το μάτι δεν εστιάζει στην απόσταση που φαίνεται να είναι το "γυαλί" της google... Κάντε ένα τεστ... Βάλτε το δάχτυλο σας στην απόσταση που φαίνεται να είναι το γυαλί.. Το βλέπετε καθαρά το δάχτυλο σας???? #0002

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: