Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκληση η διαχείριση δικτύου κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων

Πρόκληση η διαχείριση δικτύου κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων

Δεν επρόκειτο για ένα τυχαίο γεγονός που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, εντούτοις το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου παρέμενε πρόκληση για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Telefonica στην Βραζιλία αφού αμέτρητα βίντεο, φωτογραφίες και tweet θα ωθούσαν την απόδοση του δικτύου της στα όρια. Η Ericsson μεσολάβησε με την πρώτη δοκιμή της τεχνολογίας της Key  Event Experience.

Δεν επρόκειτο για ένα τυχαίο γεγονός που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, εντούτοις το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου παρέμενε πρόκληση για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Telefonica στην Βραζιλία αφού αμέτρητα βίντεο, φωτογραφίες και tweet θα ωθούσαν την απόδοση του δικτύου της στα όρια. Η Ericsson μεσολάβησε με την πρώτη δοκιμή της τεχνολογίας της Key Event Experience, μια τεχνολογία που παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress τον Φεβρουάριο του 2013.

Η τεχνολογία Key Event Experience της Ericsson χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη των δικτύων της Telefonica | Vivo στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014. Η λύση της Ericsson, ειδικά σχεδιασμένη για γεγονότα που προκαλούν μεγάλη αύξηση της διακίνησης δεδομένων μεταξύ κινητών συσκευών και ικανή, σύμφωνα με την εταιρεία, να βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη και τον βαθμό ικανοποίησης από την ποιότητα του δικτύου κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον πάροχο στη Βραζιλία.

Με την αυξανόμενη χρήση των έξυπνων κινητών συσκευών στην αγορά, και κατά συνέπεια τη μεγαλύτερη ζήτηση για κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες, παρατηρείται μια λογική αύξηση των προσδοκιών των χρηστών σχετικά με την ποιότητα των δικτύων. Οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις γίνονται ακόμα μεγαλύτερες όταν εκατομμύρια χρήστες συγκεντρώνονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ανταλλάσσοντας βίντεο, φωτογραφίες και tweets και ωθώντας την απόδοση του δικτύου στα όριά της.

Μελέτες της Ericsson που έλαβαν χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 στη Νότια Αφρική έδειξαν ότι υπήρξε μια αύξηση 40% στις φωνητικές υπηρεσίες, σε σχέση με την περίοδο πριν την έναρξή του, ενώ η χρήση υπηρεσιών δεδομένων ήταν 10 φορές μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη. Η αυξημένη ζήτηση, που ήταν ακόμη μεγαλύτερη στη φετινή διοργάνωση, απαιτεί καλή απόδοση του δικτύου όχι μόνο στα στάδια αλλά και σε στρατηγικά σημαντικές θέσεις για τη διοργάνωση του Κυπέλλου, όπως κέντρα τύπου, αεροδρόμια και χώρους επισήμων, για την επιτυχή μετάδοση των αγώνων. Και γι’ αυτούς τους χώρους χρησιμοποιήθηκε η λύση της Ericsson.

Η προκαταρκτική μελέτη των απαιτήσεων για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 από το δίκτυο του παρόχου στην Βραζιλία ξεκίνησε μήνες πριν, από το Φεβρουάριο, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων της Ericsson από άλλες χώρες και οι οποίοι είχαν εμπλακεί ενεργά σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το Super Bowl στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 στο Λονδίνο.

Δύο server εγκαταστάθηκαν παρακείμενα στο σύστημα διαχείρισης δικτύου του παρόχου, από τους οποίους εξάγονταν δεδομένα για την απόδοση του δικτύου και πραγματοποιούνταν αναφορές ανά 15 λεπτά καθ’ όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για να αξιολογείται η απόδοση του δικτύου και να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα.

Σχεδιασμένη για να βοηθάει τους παρόχους να διατηρούν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και να παρέχει τεχνογνωσία στους τομείς του προγραμματισμού, του σχεδιασμού, της υλοποίησης, της βελτιστοποίησης και της διαχείρισης σφαλμάτων, η λύση της Ericsson χρησιμοποιήθηκε στο Σάο Πάολο, το Μπέλο Οριζόντε, τη Μπραζίλια, την Κουιάμπα, το Μανάους και το Σαλβαδόρ. Άλλα βασικά χαρακτηριστικά του Key Event Experience είναι:

  • η παρακολούθηση των επιδόσεων του δικτύου σε πραγματικό χρόνο,
  • η ενεργή διαχείριση της κυκλοφορίας και
  • η γρήγορη αντίδραση σε απρόβλεπτα γεγονότα.

Ο Paulo Cesar Teixeira, CEO της Telefonica | Vivo, αναγνώρισε την ανάγκη για βέλτιστη διαχείριση των πόρων του δικτύου λέγοντας ότι «Τα smartphones ήταν το κύριο εργαλείο των ανθρώπων που βρέθηκαν στα στάδια για την καταγραφή των αγώνων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και αυτό φυσικά οδήγησε σε αύξηση της απαιτούμενης χωρητικότητας του δικτύου. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Key Event Experience, στόχος μας ήταν να παρέχουμε στους χρήστες την καλύτερη δυνατή εμπειρία δικτύου καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης».

Ο Sergio Quiroga da Cunha, επικεφαλής για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής στην Ericsson, επισήμανε τον ρόλο της εμπειρίας που έχει η σουηδική εταιρεία στον τομέα της: «Η τεχνολογία Key Event Experience επέτρεψε στην Telefonica | Vivo να εξασφαλίσει υψηλό βαθμό ικανοποίησης και για να κερδίσει τις θετικές εντυπώσεις των χρηστών, στις πόλεις όπου παρείχαμε εξοπλισμό και υπηρεσίες. Επιστρατεύσαμε όλη τη γνώση που έχουμε συγκεντρώσει, έπειτα από χρόνια εμπειρίας στην κάλυψη απαιτήσεων αυτού του μεγέθους, για να προβούμε σε μια εμπεριστατωμένη διάγνωση του δικτύου. Είναι μια σπουδαία συνεργασία, που βασίζεται κυρίως στις υπηρεσίες διαχείρισης».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024