Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξοδεύουμε πάρα πολλά στις βλάβες smartphone, σύμφωνα με την SquareTrade

Ξοδεύουμε πάρα πολλά στις βλάβες smartphone, σύμφωνα με την SquareTrade

Σύμφωνα με την έρευνα της SquareTrade, μιας μεγάλης εταιρείας ασφάλισης ηλεκτρονικών συσκευών, οι έλληνες χρήστες smartphone έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος, για βλάβες στις συσκευές τους - το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη.

Η SquareTrade, μια εταιρεία ασφάλισης ηλεκτρονικών συσκευών με γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και το Λονδίνο, ανακοίνωσε τα στοιχεία μιας έρευνας που καταδεικνύουν ότι οι Έλληνες πλήρωσαν από το 2007 μέχρι σήμερα, συνολικά 701.064.735 ευρώ για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα smartphones.

Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί ότι το 40% των κατόχων smartphones, έχουν βιώσει μια βλάβη ή καταστροφή της συσκευής τους την τελευταία διετία. Ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης ήταν μεγαλύτερος των 7 ημερών για το 30% των παθόντων. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συσκευές αυτές είναι πλέον πολύτιμος και απαραίτητος «βοηθός» στους γοργούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, αυτό το χρονικό διάστημα φαντάζει πολύ επώδυνο.

Δυστυχώς μια ζημιά δεν προκαλείται πάντα από υπαιτιότητα του κατόχου, αφού το 25% των ατυχημάτων, προξενείται από τρίτους και όχι από τους ίδιους τους κατόχους της συσκευής.

Μερικά αξιοσημείωτα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η SquareTrade καταγράφουν ότι:

  • Το 57% των ατυχημάτων στα smartphones συμβαίνει στο σπίτι.
  • Το 15% των κατόχων ξέχασε τη συσκευή στον ουρανό του αυτοκινήτου.
  • Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά 47% πιο επιρρεπείς σε καταστροφές συσκευών.
  • Το 30% των κατόχων κατεστραμμένων συσκευών, είναι κάτω των 45 ετών.
  • Οι κάτοχοι iPhone είναι κατά 23% πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα της συσκευής τους.

«Σύμφωνα με την έρευνα, οι έλληνες χρήστες smartphone έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο, την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος, για βλάβες στις συσκευές τους – το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη!», σχολίασε ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της SquareTrade Ευρώπης.

«Δεν είναι μόνο ότι ολοένα και περισσότεροι αποκτούν smartphones, αλλά και ότι τα χρησιμοποιούμε πιο πολύ από ποτέ –για έλεγχο των e-mails, για λήψη φωτογραφιών, για πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή για ένα απλό τηλεφώνημα. Επειδή πολλοί από τους κάτοχους, λόγω της αναβάθμισης που παρέχει το συμβόλαιό τους, δεν πληρώνουν το αρχικό κόστος της συσκευής, συνήθως ξεχνούν πόσο ακριβή είναι, μέχρι να… καταστραφεί. Ένα κόστος αντικατάστασης 500 – 600 € είναι μια πραγματικά επίπονη προοπτική. Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς χωρίς αυτές τις απαραίτητες συσκευές, πιστεύουμε ότι η αντικατάσταση την αμέσως επόμενη μέρα είναι απολύτως απαραίτητη, όταν μιλάμε για προγράμματα προστασίας κινητών».

Η πρόσφατη έρευνα της SquareTrade δείχνει ότι λόγω των συχνά υψηλών δαπανών που απαιτούνται για την επισκευή των κατεστραμμένων smartphones, πολλοί καταναλωτές καταφεύγουν συχνά σε λύσεις «απελπισίας». Για παράδειγμα, το 8% των κατόχων στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν συσκευή με σπασμένη οθόνη.

Πηγές και μεθοδολογία της έρευνας
Το SquareTrade είναι σήμα κατατεθέν της SquareTrade, Inc.
Πηγές δεδομένων:
1. Ευρωπαϊκή έρευνα ατυχημάτων σε Smartphone της SquareTrade. Διεξήχθη on-line τον Αύγουστο 2014 με την υποστήριξη των φορέων ερευνών ResearchNow και Qualtrics. Στοιχεία συλλέχθηκαν από περισσότερους από 13.000 κατόχους smartphone σε όλη την Ευρώπη και τη Σκανδιναβία.
2. Οι ισοτιμίες του ευρώ ελήφθησαν από το Bloomberg.com στις 14/08/2014.
3. Deloitte Global Mobile Consumer Survey, Ιούλιος 2013.
4. The World Factbook, προσβάσιμο μέσω του CIA.gov.
5. Our Mobile Planet Smartphone Research, Google 2013.
6. GSMA Intelligence.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024