Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Samsung: Το smartwatch θα σας λέει να δουλέψετε ή... να ξεκουραστείτε

Samsung: Το smartwatch θα σας λέει να δουλέψετε ή… να ξεκουραστείτε

Μια διαφορετική διάσταση στην χρήση των λεγόμενων «έξυπνων» ρολογιών δίνει ένας από τους πρώτους κατασκευαστές, η Samsung. Smartwatch θα φορούν όλα τα στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως, ξεκινώντας από το 2015, προβλέπει ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής του Gear S, γιατί έτσι θα είναι «πιο ενημερωμένοι, πιο οργανωμένοι και πιο αποδοτικοί».

Μια διαφορετική διάσταση στην χρήση των λεγόμενων «έξυπνων» ρολογιών δίνει ένας από τους πρώτους κατασκευαστές, η Samsung. Smartwatch θα φορούν όλα τα στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως, ξεκινώντας από το 2015, προβλέπει ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής του Gear S, γιατί έτσι θα είναι «πιο ενημερωμένοι, πιο οργανωμένοι και πιο αποδοτικοί».

Αναφερόμενη στις προβλέψεις της για το 2015, η Samsung υποστηρίζει πως η τεχνολογία των γκάτζετ που φοριούνται (wearable) «θα δημιουργήσει μια νέα εποχή» (αν και δεν συμφωνούν όλοι: Δεν χρειάζονται ένα «έξυπνο ρολόι» οι κάτοχοι smartphone, κατά την EMC)

Εστιάζει δε στον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος «σταδιακά θα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την wearable τεχνολογία, προκειμένου να είναι καλύτερα οργανωμένοι, ενημερωμένοι και αποδοτικοί». Κάνοντας την αρχή με τα «έξυπνα» ρολόγια, τα στελέχη των επιχειρήσεων θα χρησιμοποιούν την wearable τεχνολογία, προκειμένου να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων, χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώνται από το smartphone τους. Σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνα της Samsung σχετικά με τα wearables και τις επιχειρήσεις αναδεικνύεται ότι:

  • Το 47% των χρηστών της wearable τεχνολογίας διευκόλυναν την καθημερινότητά τους
  • Το 61% ένιωσαν περισσότερο ενημερωμένοι
  • Το 37% δήλωσαν πως η wearable τεχνολογία βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας τους
  • Και το 61% θεωρούν ότι αυξήθηκε η προσωπική τους απόδοση

Η Samsung προβλέπει πως η wearable τεχνολογία θα υιοθετηθεί παγκοσμίως στο χώρο εργασίας από το 2015.

«Πότε είστε πιο παραγωγικός/-κή; Ας κοιτάξουμε το ρολόι σας!»

Η εταιρεία υποστηρίζει επίσης ότι οι άνθρωποι θα αλλάξουν την εργασιακή τους καθημερινότητα, καθώς «η τεχνολογία θα αναδεικνύει τις ώρες με τη μέγιστη παραγωγικότητα»: Ένα νέο κύμα από εφαρμογές, που θα συνάδει με την wearable τεχνολογία, θα αναδεικνύουν ποιες είναι οι πιο παραγωγικές ώρες για εργασία και πότε είναι καλύτερα να γεμίσει κανείς τις μπαταρίες του. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση του ωραρίου εργασίας γύρω από τις αποδοτικές ώρες της ημέρας.

Η επικεφαλής του Τμήματος Καινοτομίας της Samsung Europe, Lysa Clavenna, δήλωσε: «Καθώς οι άνθρωποι υιοθετούν μια πιο σφαιρική προσέγγιση για την ευεξία, πιθανώς να προκύψει μια νέα γενιά εφαρμογών και συσκευών. Θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε είναι περισσότερο αποδοτικοί και πότε πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα».

Έρευνα της Samsung σε 4.500 εργαζομένους

Σύμφωνα με την έρευνα της Samsung σε 4.500 εργαζομένους, αναδεικνύεται ότι τα τρία τέταρτα αυτών απασχολούνται με προσωπικά θέματα εν ώρα εργασίας (75%) και με επαγγελματικά θέματα στον ελεύθερό τους χρόνο (77%).

Περίπου τέσσερις στους 10 (38%) ισχυρίζονται πως μια τέτοια προσέγγιση θα τους βοηθήσει να γίνουν πιο αποδοτικοί στον ίδιο χρόνο.

Περίπου το ένα τρίτο (32%) πιστεύει πως αυτό τους βοηθάει να διαχειρίζονται τις προσωπικές τους ασχολίες καλύτερα, ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει πως με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το άγχος.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024