Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μελέτη: Εάν έχετε εξετάσεις, «μην ξεχάσετε το τηλέφωνό σας»

Μελέτη: Εάν έχετε εξετάσεις, «μην ξεχάσετε το τηλέφωνό σας»

Μια από τις λιγοστές μελέτες που αφορούν την σχέση μας με το κινητό μας τηλέφωνο από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ δείχνει ότι όταν το αποχωριζόμαστε αποδίδουμε χειρότερα σε δοκιμασίες γνωστικής εκτίμησης, αισθανόμαστε άσχημα και αγχωνόμαστε. Μην εγκαταλείπετε το τηλέφωνό σας εάν πρόκειται να υποστείτε κάποια δοκιμασία ή απαιτείται να είστε συγκεντρωμένοι, καταλήγουν οι ερευνητές.

Μια από τις λιγοστές μελέτες που αφορούν την σχέση μας με το κινητό μας τηλέφωνο από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, Κολούμπια των ΗΠΑ δείχνει ότι όταν το αποχωριζόμαστε αποδίδουμε χειρότερα σε δοκιμασίες γνωστικής εκτίμησης, αισθανόμαστε άσχημα και αγχωνόμαστε. Μην εγκαταλείπετε το τηλέφωνό σας εάν πρόκειται να υποστείτε κάποια δοκιμασία ή απαιτείται να είστε συγκεντρωμένοι, καταλήγουν οι ερευνητές.

Για τις ανάγκες της μελέτης με τίτλο «The Extended iSelf: The Impact of iPhone Separation on Cognition, Emotion, and Physiology» οι R.Clayton, Leshner και Almond έθεσαν σε δοκιμασία κατόχους iPhone, χωρίς ωστόσο να τους αποκαλύψουν τον σκοπό τους. Αρχικά τους είπαν ότι θα δοκιμάσουν ένα ασύρματο πιεσόμετρο και τους έδωσαν να λύσουν σταυρόλεξα, ενώ στην συνέχεια με το πρόσχημα ότι το τηλέφωνό τους προκαλούσε παρεμβολές στο ασύρματο πιεσόμετρο τους πήραν το τηλέφωνό τους και τους ζήτησαν να επαναλάβουν την άσκηση. Μάλιστα, έκαναν κλήσεις στα απομακρυσμένα τηλέφωνα ενώ συγχρόνως κατέγραφαν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό παλμό των υποκειμένων. Στο τέλος κάθε συνόδου, τους ζήτησαν να αναφέρουν πως αισθάνονταν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν αυξημένη πίεση, καρδιακό παλμό και άγχος όταν οι χρήστες απομακρύνθηκαν από το τηλέφωνό τους. Έτσι, οι μελετητές συνιστούν να μην αποχωριζόμαστε το τηλέφωνό μας όταν το ημερήσιο πρόγραμμά μας περιλαμβάνει δραστηριότητες που απαιτούν συγκέντρωση, όπως η συμμετοχή σε εξετάσεις, σε συνέδρια ή ομαδικές συναντήσεις ή όταν καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε σημαντική εργασία καθώς διαφορετικά θα έχουμε χαμηλότερες επιδόσεις.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην ακαδημαϊκή επιθεώρηση Journal of Computer-Mediated Communication και βραβεύτηκε με το Top Paper Award από την Association for Education in Journalism and Mass Communication του τμήματος Communication Technology τον Αύγουστο του 2014 στο Μόντρεαλ του Καναδά.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024