Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι σημαίνει τελικά «Refurbished Apple iPhone»;

Τι σημαίνει τελικά «Refurbished Apple iPhone»;

Το tech.in.gr, με αφορμή την παρουσία σημαντικά φθηνότερων ανακατασκευασμένων παλαιότερων μοντέλων iPhone στην ελληνική αγορά, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην υπό διαμόρφωση αγορά των λεγόμενων refurbished προϊόντων της Apple. Aναζητήσαμε απαντήσεις από τον επικεφαλής μιας από τις πλέον γνωστές υπηρεσίες που παρακολουθούν την ροή των ανακατασκευασμένων προϊόντων της Apple στα καταστήματά της ανά τον κόσμο, τον CEO του RefurbMe.

Το tech.in.gr με αφορμή την παρουσία σημαντικά φθηνότερων ανακατασκευασμένων παλαιότερων μοντέλων iPhone στην ελληνική αγορά επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην υπό διαμόρφωση αγορά των λεγόμενων refurbished προϊόντων της Apple.

Αφού ο επίσημος διανομέας όλων των προϊόντων της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «καθαρή εξαπάτηση του κοινού», αφού η Apple δεν διαθέτει τέτοια προϊόντα της Apple μέσω της επισήμου οδού, δηλαδή μέσω της iSquare, αναζητήσαμε επιπλέον απαντήσεις από τον επικεφαλής μιας από τις πλέον γνωστές υπηρεσίες που παρακολουθούν την ροή των ανακατασκευασμένων προϊόντων της Apple στα καταστήματά της ανά τον κόσμο, το Refurb.Me.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr:

Ο MohammedElalj, CEO της RefurbMe απαντά στα προφανή ερωτήματα για την διάθεση των προϊόντων της Apple, refurbished:

Τι σημαίνει προϊόντα «Apple Certified» Refurbished;

Τα ανακατασκευασμένα προϊόντα της Apple που φέρουν την πιστοποίηση Apple Certified έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
– Προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων
– Αφορούν σε μια πλήρως λειτουργική μονάδα με πλήρη τεκμηρίωση
– Την βεβαιότητα ότι η μονάδα πληροί τα στάνταρτ ανώτερης ποιότητας της Apple, και ότι τα ελαττωματικά μέρη της έχουν αντικατασταθεί από γνήσια ανταλλακτικά Apple
– Συνοδεύονται από έναν χρόνο εγγύηση και την δυνατότητα επέκτασης της συνδρομής σε ένα πρόγραμμα AppleCare σε τρία χρόνια.

Πώς όμως το refurb.me παρέχει online ανακατασκευασμένα προϊόντα με την εγγύηση της Apple;

Δεν πουλάμε τα προϊόντα που προβάλλουμε στον δικτυακό μας τόπο. Απλώς παρέχουμε έναν απλό τρόπο να αγοράσει και να παρακολουθεί κανείς την διάθεση αυτών των προϊόντων. Η Apple μας παραχωρεί τη ροή των σχετικών πληροφοριών μέσω ενός data feed, στο οποίο περιέχονται όλα τα διαθέσιμα τέτοια προϊόντα στα δικά της καταστήματα. Συνεργαζόμαστε με την Apple (affiliate marketing), συνεργασία μέσω της οποίας αποφέρει έσοδα η διαδικτυακή μας υπηρεσία.


Τι απαιτείται ώστε να είναι κανείς σε θέση να μεταπουλάει προϊόντα ανακατασκευασμένα από την Apple;

Προς το παρόν, το RefurbMe προβάλλει μόνο τα ανακατασκευασμένα προϊόντα που πωλούνται από την Apple την ίδια. Κάθε άλλος προμηθευτής έχει την δική του πολιτική για τον τρόπο που θα ακολουθήσει σε ότι αφορά στην ανανέωση της ποιότητας του προϊόντος και το πώς θα παρέχει εγγύηση (υποστήριξη). Από όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη απαίτηση για την ανακατασκευή προϊόντων της Apple.

Πώς θα μπορούσε να επιλέξει ο δυνητικός πελάτης από πού να αγοράσει;

Αυτό που πρέπει να προσέξει ο πελάτης είναι η διάρκεια ισχύος της εγγύησης που παρέχει ο ανακατασκευαστής και την κατάσταση του προϊόντος: οι περισσότεροι ανακατασκευαστές διαχωρίζουν τα ανακατασκευασμένα προϊόντα ανάλογα με την κατάσταση τους σε τρία επίπεδα (π.χ. Άριστο, Καλό, Ικανοποιητικό), αν και πρόκειται για αισθητική και όχι λειτουργική αξιολόγηση. Επίσης, θα πρέπει κανείς να εστιάσει στην πολιτική επιστροφών, σε περίπτωση που η ανακατασκευασμένη συσκευή δεν λειτουργεί σωστά.

Σας επιτρέπετε να διανέμετε ανακατασκευασμένα προϊόντα της Apple στην Ελλάδα;

Δεδομένου ότι δεν αναλαμβάνουμε την πώληση, δεν ελέγχουμε και την διανομή τους.

Καλύπτονται τα προϊόντα στο RefurbMe για υποστήριξη από τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης ανά χώρα;
Εάν ο χρήστης αγοράσει ένα προϊόν -συμπεριλαμβανομένων των refurbished- από ένα Apple Online store σε οποιαδήποτε χώρα, λαμβάνει διεθνή εγγύηση: Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να στραφεί για τεχνική υποστήριξη σε οποιοδήποτε επίσημο Apple Store στον κόσμ. Περισσότερες πληροφορίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Apple στην διεύθυνση http://www.apple.com/legal/warranty/

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024