Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ericsson: Οι γυναίκες με παιδιά χρειάζονται το Σπίτι Online, όχι οι άνδρες

Ericsson: Οι γυναίκες με παιδιά χρειάζονται το Σπίτι Online, όχι οι άνδρες

Eκείνοι που σήμερα ζουν σε connected homes (άντρες μόνοι, 18-34 ετών) δεν είναι εκείνοι που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και οι οποίοι θα ωφεληθούν τα μέγιστα από τις ευκολίες που παρέχει η τεχνολογία σε ένα connected home -όπως αποκαλύπτει η έρευνα, αυτοί είναι γυναίκες, 21-34, με περισσότερα από ένα παιδιά, που φροντίζουν και ηλικιωμένους.

Το Ericsson Consumer Lab πραγματοποίησε έρευνα σε πέντε χώρες (ΗΠΑ, Ισπανία, Ρωσία, Σουηδία και Χιλή) με τη συμμετοχή 5.000 ανθρώπων (1.000 ανά χώρα) σχετικά με το λεγόμενο Connected Home, το σπίτι με πλήθος συνδεδεμένων συσκευών online, Πέντε στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσαν πως ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις σχετικές υπηρεσίες -δίνοντας προτεραιότητα στον τομέα της υγείας και ευεξίας.

Ωστόσο, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον για το δικτυωμένο σπίτι, μεγάλη θεωρείται η μερίδα των καταναλωτών που αδυνατούν να κατανοήσουν τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τέτοιες υπηρεσίες, τόσο σε οικονομία όσο και σε βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Γι’αυτό, θεωρείται κρίσιμης σημασία να απλοποιηθούν πάρα πολύ οι διαδικασίες αγοράς, εγκατάστασης, συντήρησης, υποστήριξης και αναβάθμισης των υπηρεσιών Connected Home, ούτως ώστε τόσο η εγκατάστασή τους όσο και η χρήση τους να είναι διαισθητική και απλή για όλους όσους ζουν μέσα σε ένα νοικοκυριό, ανεξάρτητα από το βαθμό εξοικείωσής τους με την τεχνολογία, από τα παιδιά μέχρι και τους ηλικιωμένους, όπως σημείωσε η κα Μαρία Μπούρα,
(επικεφαλής του τμήματος Στρατηγικής, Marketing και Επικοινωνίας της Ericsson για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου), αναλύοντας τη μελέτη σε σχετικό συνέδριο.

Διαβάστε στο tech.in.gr

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται το εύρημα της έρευνας είναι πως εκείνοι που σήμερα ζουν σε connected homes (άντρες μόνοι, 18-34 ετών) δεν είναι εκείνοι που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και οι οποίοι θα ωφεληθούν τα μέγιστα από τις ευκολίες που παρέχει η τεχνολογία σε ένα connected home (όπως αποκαλύπτει η έρευνα, αυτοί είναι γυναίκες, 21-34, με περισσότερα από ένα παιδιά, που φροντίζουν και ηλικιωμένους).

Κίνητρο για μια τέτοια επένδυση είναι κυρίως η δυνατότητα να αισθάνεται κάποιος πως έχει τον πλήρη έλεγχο του σπιτιού και η αυξημένη αίσθηση ασφάλειας και προστασίας όταν δεν βρίσκεται εκεί, καθώς και η χρήση της υψηλής τεχνολογίας αιχμής. Είναι φανερό ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτά πιθανά οφέλη από την εξοικονόμηση χρημάτων καθώς, μόλις το 5% βρίσκει ελκυστική τη δυνατότητα να κάνει κανείς οικονομία και να βελτιστοποιήσει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης ενός σπιτιού μέσω της χρήσης υπηρεσιών connected home.

Σχετικά με τα εμπόδια ευρύτερης υιοθέτησης λύσεων και υπηρεσιών connected home, 1 στους 3 είτε δε βλέπουν καμία ανάγκη γι’ αυτές, είτε δηλώνουν πως δεν τους ενδιαφέρουν.

Ο δεύτερος και τρίτος λόγος αφορά το απαγορευτικό κόστος και την πολυπλοκότητα/δυσκολία χρήσης.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός πως στην έρευνα φαίνεται πως οι ερωτηθέντες ανησυχούν περισσότερο για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων, παρά για την ιδιωτικότητά τους, καθώς κατανοούν πως για να μπορούν να απολαύσουν υπηρεσίες connected home, θα πρέπει να εμπιστευτούν τους παρόχους, αλλά ανησυχούν για την περίπτωση παραβίασης των συστημάτων των παρόχων από κακόβουλους τρίτους και την παράνομη πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Τέλος, όσον αφορά στο ποιος θα ήταν ο πλέον κατάλληλος πάροχος για να προσφέρει συνολικά λύσεις και υπηρεσίες connected home (κατά προτίμηση all-in-one) στους καταναλωτές, υπάρχει μια ευρεία γκάμα από πιθανούς παρόχους, με εκείνους που ασχολούνται με υπηρεσίες ασφάλειας και προστασίας σπιτιού να έρχονται πρώτοι, ακολουθούμενοι από κατασκευαστές ηλεκτρονικών, παρόχους κινητών επικοινωνιών, υπηρεσιών δημόσιας ωφέλειας (Utilities) και υπηρεσιών διαδικτύου (Internet Service Providers).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024