Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tο νέο κλιπ του Μοby καυτηριάζει την εξάρτηση από τα smartphone

Tο νέο κλιπ του Μοby καυτηριάζει την εξάρτηση από τα smartphone

...

Επιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

To νέο single του Moby οπτικοποιήθηκε και αποτελεί ένα ηχηρό σχόλιο για την αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία που παρουσιάζει η σύγχρονη κοινωνία παγκοσμίως.

Το βίντεο του τραγουδιού με τίτλο Are You Lost in The World Like Me? που δημιούργησε ο animator Steve Cutts, είναι ένα ζοφερό και γκρίζο πορτρέτο της προσκόλλησης και της εξάρτησης των μαζών -ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, μόρφωσης ή κοινωνικής κατάστασης- από τα smartphones και την εικονική πραγματικότητα. Επιπλέον, υπογραμμίζει το γρήγορο ρυθμό της -γκρίζας πάντα- καθημερινότητας, την αλλαγή των προτεραιότητων του σύγχρονου ανθρώπου και την έλλειψη της ανθρώπινης επαφής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίλεπτου και μεγχαλικού ομολογουμένως κλιπ, το οποίο είναι ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων –παλαιάς σχολής- παρακολουθούμε τους σύγχρονους ανθρώπους ως άβουλα όντα, εθισμένα και κολλημένα στην οθόνη του κινητού τους να τραβούν selfie φωτογραφίες, να στέλνουν emojis, να κυνηγούν πόκεμον, να προσποιούνται συναισθήματα και στην ουσία να ζουν και να αναπνέουν για έναν ψεύτικο, εικονικό κόσμο, αγνοώντας και αδιαφορώντας για όσα πραγματικά και ουσιαστικά συμβαίνουν γύρω τους. Μήπως σας θυμίζει κάτι;

«Πριν από μερικά χρόνια είδα το βίντεο «Man» του Steve Cutts και ήταν εκπληκτικό», δήλωσε ο Moby σχετικά με το νέο του βίντεο -όπως διαβάζουμε στο RollingStone- και συμπλήρωσε: «Έψαξα στο διαδίκτυο, βρήκα το e-mail του και ταπεινά του ζήτησα να φτιάξει ένα βίντεο για μένα. Στάθηκα πολύ τυχερός γιατί συμφώνησε! Το βίντεο που έκανε για το κομμάτι Are You Lost in The World Like Me?, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα βίντεο που έχει ποτέ γίνει για κάποιο από τα τραγούδια μου».

Από την πλευρά του ο Steve Cutts ανέφερε: «Για μένα το βίντεο αυτό θέλει να τονίσει την αύξηση της εξάρτησής μας από την τεχνολογία, καθώς και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση σήμερα ή την έλλειψη αυτής. Εστιάζει στον τρόπο που η τεχνολογία μάς αλλάζει και για το πόσο έχουμε απευαισθητοποιηθεί σχετικά με όσα συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας».

Δείτε το βίντεο:

Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο 13ο στούντιο άλμπουμ του Moby (& The Void Pacific Choir), με τίτλο These Systems Are Failing που κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου 2016.

entertainment.in.gr

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024