Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας στους πέντε Έλληνες μπλοκάρει τις διαφημίσεις (μόνο) στον browser

Ένας στους πέντε Έλληνες μπλοκάρει τις διαφημίσεις (μόνο) στον browser

Την πρώτη έρευνα σε βάθος για την χρήση εφαρμογών που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις σε desktop, smartphone και tablet διεξήγαγε η Tail and Wind, σε συνεργασία με τη Focus Bari και υπό την αιγίδα των συνδέσμων των διαφημιζομένων και των εταιρειών διαφήμισης στην Ελλάδα.

Την πρώτη έρευνα σε βάθος για την χρήση εφαρμογών που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις σε desktop, smartphone και tablet διεξήγαγε η TailWind, σε συνεργασία με τη Focus Bari και υπό την αιγίδα των συνδέσμων των διαφημιζομένων και των εταιρειών διαφήμισης στην Ελλάδα.

Με στόχο τη μέτρηση της χρήσης εφαρμογών ad blocking στην Ελλάδα, την αποτύπωση του προφίλ των χρηστών καθώς και τις απόψεις τους σχετικά με την διαδικτυακή διαφήμιση, η εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία για την προώθηση διαφημίσεων πραγματοποίησε έρευνα υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος, της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος και του ΙΑΒ, σε συνεργασία με τη Focus Bari.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε 54 δικτυακούς τόπους (συμπεριλαμβανομένων και των sites του ΔΟΛ) κατά το χρονικό διάστημα 26/9-31/10.
Τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας είναι τα ακόλουθα:

  • Η χρήση εφαρμογών ad blocking σε επίπεδο unique browsers στην Ελλάδα είναι συνολικά στο 19,6%. Δηλαδή, περίπου ένας στους πέντε Έλληνες χρήστες μπλοκάρει τις διαφημίσεις στον browser.
  • Σε επίπεδο συσκευών, η χρήση εφαρμογών για ad blocking διαμορφώνεται σε 34,3% για desktop, 2.8% και 4,7% για mobile και tablet αντίστοιχα. Δηλαδή, ερμηνεύουμε, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δεν μπλοκάρει τις διαφημίσεις στο κινητό και στο τάμπλετ του, όταν στο desktop το κάνει τουλάχιστον ένας στους τρεις.
  • Το 30,9% των χρηστών ad blocking εγκατέστησαν την εφαρμογή τους τελευταίους 12 μήνες. Το ένα τρίτο των ανθρώπων που μπλοκάρουν πλέον τις διαφημίσεις προστέθηκε στη λίστα τον τελευταίο χρόνο(!).
  • Οι χρήστες ad blocking είναι κατά βάση άνδρες, νεαρότερης ηλικίας (18-34 ετών) και υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου.
  • Ο βασικός λόγος εγκατάστασης της εφαρμογής για ad blocking είναι η αποφυγή ενοχλητικών διαφημίσεων (71,1%).
  • Περίπου 2 στους 3 χρήστες ad blocking, δηλώνουν ότι θα απεγκαθιστούσαν την εφαρμογή που μπλοκάρει τις διαφημίσεις εάν οι διαφημίσεις γινόντουσαν λιγότερο ενοχλητικές και δεν επηρέαζαν την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Το ποσοτικό αυτό συμπέρασμα δείχνει δύο λόγους που οδηγούν στο ad blocking -η ενόχληση κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών (είτε χρησιμοποιούν, είτε όχι, εφαρμογή για ad blocking) βρίσκει ενοχλητικά τα είδη διαφήμισης που επηρεάζουν άμεσα την περιήγησή τους και αλλοιώνουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου που επισκέπτονται.

H έρευνα της TailWind για το Ad Blocking στην Ελλάδα είναι διαθέσιμη online, κατόπιν εγγραφής.

Παρεμπιπτόντως, το Μάιο δημοσιεύτηκε διεθνής έρευνα των PageFair και Priori Data, σύμφωνα με την οποία, ολοένα περισσότεροι χρήστες «έξυπνων» κινητών στον κόσμο – περισσότεροι πλέον από ένας στους πέντε- χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό το οποίο μπλοκάρει στις φορητές συσκευές τους την εμφάνιση των online διαφημίσεων, τόσο αυτών που φορτώνονται από τις ιστοσελίδες του διαδικτύου, όσο και εκείνων που φορτώνονται από τις διάφορες εφαρμογές (apps).

tech.in.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024