Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όλα στο Facebook, Όλα στο Internet;

Όλα στο Facebook, Όλα στο Internet;

Το Facebook απλοποίησε σημαντικά από την 1η Ιουλίου 2009 τη διαδικασία με την οποία ο χρήστης θα αποφασίζει ποιοι θα βλέπουν τι από ο,τιδήποτε δημοσιεύει στο προφίλ του.

Το Facebook απλοποίησε σημαντικά από την 1η Ιουλίου τη διαδικασία με την οποία ο χρήστης θα αποφασίζει ποιοι θα βλέπουν τι από ο,τιδήποτε δημοσιεύει στο προφίλ του. Αντί της εξ ορισμού προβολής όλων των δημοσιευμάτων σε όλους ή έστω σε περιορισμένο κύκλο φίλων, στο εξής τα μέλη του Facebook μπορούν να αποφασίζουν ανά περίπτωση ποιος θα βλέπει τι. Αν όμως επιλέξει «’Ολοι», αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το Ίντερνετ θα μπορεί να οδηγηθεί στα δημοσιεύματά του.

Ψηφίστε και Σχολιάστε: Αγαπάτε ή Μισείτε το Facebook;

Η Ιδιωτικότητα στο Facebook: Οι Αλλαγές
Δείτε ένα slideshow με τις νέες επιλογές που προσέθεσε η υπηρεσία.

Παραχωρώντας τα ηνία στα μέλη του, το Facebook τους παραχωρεί και το δικαίωμα να αποφασίσουν εάν θα εισαχθούν ή όχι τα δημοσιεύματά τους σε αυτό στις βάσεις δεδομένων – ευρετήρια των μηχανών αναζήτησης.

Η υπηρεσία, που αριθμεί ήδη 200 εκατομμύρια μέλη, θεωρείται από αναλυτές και χρήστες ότι θα προτιμούσε να επιλέξουν όλοι την δημοσιοποίηση των στοιχείων τους σε όλους (Everyone), αφού Everyone σημαίνει όλοι στο Ίντερνετ, όχι μόνο στο Facebook. Έτσι, το ελεύθερα διαθέσιμο περιεχόμενο θα αυξανόταν και ως εκ τούτου και το κίνητρο για τους διαφημιζόμενους να επιλέξουν το σάιτ για να προβληθούν. Αυτός είναι και ο λόγος που προτρέπει τα μέλη να μοιραστούν όσο το δυνατόν περισσότερα με τους φίλους τους. Ένα άλλο επιχείρημα είναι ότι «έτσι δεν θα δημιουργείται σύγχυση από τις συνωνυμίες μελών».

Τα μέλη του Facebook καλούνται να αναθεωρήσουν τις επιλογές τους σχετικά με την ιδιωτικότητά τους (Privacy Settings) και, προς το παρόν τουλάχιστον, τα προφίλ δεν θα είναι διαθέσιμα στα ρομποτάκια των μηχανών αναζήτησης.

Διαβάστε Επίσης: Το Ιντερνετ των Ανθρώπων

Διαβάστε περισσότερα για την κοινωνική δικτύωση

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024