Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαγράψτε αποκαλυπτικά προσωπικά στοιχεία από το Facebook

Διαγράψτε αποκαλυπτικά προσωπικά στοιχεία από το Facebook

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε άλλη μια φορά η αφνίδια αλλαγή της πολιτικής του Facebook σχετικά με τη διάθεση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως η διεύθυνση και το τηλέφωνο κάθε μέλους σε app- το δημοφιλέστερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης κάνει ένα βήμα πίσω - προσωρινά.

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε άλλη μια φορά η αφνίδια αλλαγή της πολιτικής του Facebook σχετικά με τη διάθεση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως η διεύθυνση και το τηλέφωνο κάθε μέλους σε app- το δημοφιλέστερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης κάνει ένα βήμα πίσω – προσωρινά.

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, το Facebook συμπεριέλαβε στο πλήθος πληροφοριών που μπορεί κανείς να μοιραστεί με άλλους δικτυακούς τόπους και εφαρμογές το τηλέφωνο και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου κάθε μέλους. Με αυτή την αλλαγή, κάθε μέλος μπορούσε εύκολα να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες που διατηρεί στο Facebook και να επιταχύνει, για παράδειγμα, τη διαδικασία ολοκλήρωσης παραγγελιών σε ένα διαδικτυακό κατάστημα ή για να εγγραφεί σε ειδοποιήσεις για εκπτώσεις απευθείας στο κινητό του τηλέφωνο.

Κάθε μέλος ακολουθεί μια διαδικασία απόδοσης αδειών, πριν επιτρέψει τελικά σε οποιοδήποτε δικτυακό τόπο ή εφαρμογή να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες και φυσικά, δεν μπορεί να μοιραστεί κανείς τη διεύθυνση και το κινητό ενός φίλου του στο Facebook. Κάθε χρήστης μπορεί να ελέγξει ποιά στοιχεία και με ποιο τρόπο χρησιμοποιήθηκαν από συνδεδεμένους δικτυακούς τόπους και εφαρμογές από το νέο application dashboard (δείτε ένα σχετικό βίντεο στο Facebook).

Η δυνατότητα να μοιραστεί κανείς διεύθυνση και κινητό τηλέφωνο πρακτικά με οποιονδήποτε έχει προς το παρόν απενεργοποιηθεί αλλά το Facebook επιμένει: θα επιστρέψει ανανεωμένο ώστε «να διασφαλίζει ότι κάθε μέλος που τα μοιράζεται, είχε πραγματικά την πρόθεση να το κάνει».

Πάντως, οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν αφορούσαν στο γεγονός ότι εάν μια εφαρμογή απαιτεί ευαίσθητες πληροφορίες για να λειτουργήσει ικανοποιητικά και ο χρήστης δεν θέλει να τις μοιραστεί, δεν υπάρχουν επιλογές: πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Από την άλλη, πρέπει να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνται δεδομένα με τον κίνδυνο να πουληθούν από τους διαχειριστές των δήθεν εφαρμογών.

Μέχρι να υλοποιηθεί η νέα ιδέα του Facebook για την προστασία των δεδομένων σας, δείτε πως μπορείτε να διαγράψετε τη διεύθυνση και το τηλέφωνό σας από το προφίλ σας:


Διαγραφή ή προσαρμογή ρυθμίσεων κοινοποίησης Διεύθυνσης και Τηλεφώνου

Αρχικά, δείτε ποιά στοιχεία χρησιμοποιούν συνδεδεμένοι δικτυακοί τόποι και εφαρμογές:

  • Λογαριασμός,
  • Ρυθμίσεις Απορρήτου (Επιλέξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας)
  • Εφαρμογές και Ιστοσελίδες (Επιλέξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σαςΕφαρμογές, Παιχνίδια και Ιστοσελίδες)
  • Εφαρμογές που χρησιμοποιείτε – Επεξεργασία ρυθμίσεων και στη συνέχεια
  • επεξεργασία ρυθμίσεων κάθε εφαρμογής στη λίστα.
  • Επιλέγοντας εφαρμογή ή ιστοσελίδα, μπορείτε να δείτε πότε έγινε η τελευταία σας σύνδεση, σε τι μπορεί (υποχρεωτική ή μη) να έχει πρόσβαση (στις βασικές πληροφορίες είναι το όνομά σας, η εικόνα του προφίλ σας, το φύλο σας, και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία έχετε κοινοποιήσει σε όλους (ποιές είναι όμως αυτές, θα αναρωτιέστε) και σε ποιές πληροφορίες είχε πρόσβαση για λογαριασμό σας (αρχείο καταγραφής πρόσβασης).
1. Διαγραφή διευθύνσεως και τηλεφώνου

Για να μην μοιραστείτε κατά λάθος διεύθυνση διαμονής και τηλέφωνο, διαγράψτε τα από το προφίλ σας:

  • Προφίλ
  • Επεξεργασία Προφίλ
  • Στοιχεία επικοινωνίας και
  • διαγράψτε το περιεχόμενο των αντίστοιχων πεδίων

2. Επιλογή συγκεκριμένων ατόμων

Διαφορετικά, μπορείτε να επεξεργαστείτε το προφίλ σας και συγκεκριμένα από την Επεξεργασία Προφίλ:

  • Ρυθμίσεις απορρήτου
  • Προσαρμογή ρυθμίσεων
  • Στοιχεία επικοινωνίας, Κινητό Τηλέφωνο (όλοι, φίλοι φίλων, μόνο φίλοι, μορφοποίηση) και ομοίως για την Διεύθυνση.
  • Επιλέξτε τη Μορφοποίηση για να συμπεριλάβετε σαφώς ορισμένα άλλα άτομα που θα μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες μαζί σας (αρχίστε να πληκτρολογείτε το όνομα που διατηρεί στο προφίλ του και θα δείτε να εμφανίζεται λίστα με ονόματα φίλων που υπάρχουν ήδη στη λίστα των φίλων σας).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024