Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα ελέγξετε τη συμβατότητα app με το smartphone ή το tablet σας

Πώς θα ελέγξετε τη συμβατότητα app με το smartphone ή το tablet σας

Από το δικτυακό τόπο του Android Market μπορείτε πλέον να ελέγξετε τη συμβατότητα των εφαρμογών που ανακαλύπτετε στο κατάστημα εφαρμογών για το λειτουργικό. Δείτε πώς γίνεται.

Η Google ανανέωσε τον Ιούνιο το Android Market προσθέτοντας τη δυνατότητα ελέγχου της συμβατότητας κάθε app σε κάθε συσκευή -δηλαδή ελέγχει ότι τα smartphone ή/και tablet κάθε χρήστη με οποιαδήποτε έκδοση του Android μπορούν να εκτελέσουν την επιθυμητή app.

Εντούτοις, η βελτίωση δεν αφορά την app για το Market σε κάθε smartphone ή tablet που φέρει κάποια έκδοση Android, αλλά το σάιτ του Android Market στη διεύθυνση market.android.com. Όλα τα smartphone που τρέχουν κάποια έκδοση του Android μετά την 1.5 έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το δικτυακό τόπο του Android Market.

Την πρώτη φορά που ο κάτοχος μιας συσκευής με Android κάνει τις πρώτες ρυθμίσεις σε αυτή, καλείται να εισάγει τον (πρωτεύοντα) λογαριασμό που διατηρεί στο Google (ή αν δεν έχει, δημιουργεί έναν).

Αφού μπει από τη συσκευή στο Market (με ένα tap στο εικονίδιο στο smartphone), η συσκευή του καταχωρείται στη λίστα των συσκευών με Android στο δικτυακό τόπο του Market.

Στη συνέχεια, όταν επισκεφτεί το market.android.com στο Ίντερνετ (από τον browser) και μπει στον (ίδιο, πρωτεύοντα για τη συσκευή) λογαριασμό Google, ο χρήστης μπορεί να δει στην ενότητα «O Λογαριασμός μου Market» όλες τις παραγγελίες (λήψεις app) και τις συσκευές του (στην καρτέλα Ρυθμίσεις).

O έλεγχος, πώς γίνεται;

Κάθε φορά που ο επισκέπτης του android.market.com επιλέγει μια app, στην αριστερή στήλη και κάτω από το μεγενθυμένο εικονίδιο της εφαρμογής, διεξάγεται ένας έλεγχος συμβατότητας με τις συσκευές που φαίνεται να διατηρεί (αφού τις χρησιμοποίησε με τον ίδιο λογαριασμό για να κάνει λήψη app από το Market).


Έτσι, καθώς ο χρήστης ετοιμάζεται να στείλει μια app σε μια από τις συσκευές του (μπορεί να το κάνει και από τον browser, επιλέγοντας Εγκατάσταση και αποστολή σε μια από τις συσκευές του) βλέπει ποιες από τις συσκευές του είναι συμβατές ή μη, κάτω από το εικονίδιό της. Αν για παράδειγμα, ορέγεστε μια app για Honeycomb, έχετε όμως tablet που δεν τρέχει την έκδοση του Android για ταμπλέτες, δεν έχει νόημα να την κατεβάσετε.

Πάντως, ο έλεγχος της συμβατότητας δεν σημαίνει ότι ελέγχεται η αξιοπιστία της app και φυσικά δεν σημαίνει οτι μετά την εγκατάστασή της στη συσκευή σας δεν θα «κρασάρει». Τουλάχιστον, μας απαλλάσσει από την απεγκατάσταση κάποιων εφαρμογών που δεν θα έτρεχαν ούτως ή άλλως.

Παρεμπιπτόντως, για να απεγκαταστήσετε εφαρμογές για παράδειγμα σε Android 2.2 ή 2.3 μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Εφαρμογές, «Διαχείριση των αιτήσεων» και θα δείτε όλες τις ολοκληρωμένες λήψεις app. Επιλέγοντας την app που θέλετε να αφαιρέσετε από το τηλέφωνό σας, κάνετε tap στην Απεγκατάσταση (εδώ, μπορείτε επίσης να κάνετε «εκκαθάριση» δεδομένων ή μετακίνηση στην κάρτα SD ή στο τηλέφωνο καθώς και διαγραφή της προσωρινής μνήμης).

Αν σας αρέσει το In.gr Τεχνολογία, ακολουθήστε μας στο twitter @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024