Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάρτης πραγματικών ταχυτήτων ADSL στην Ελλάδα

Χάρτης πραγματικών ταχυτήτων ADSL στην Ελλάδα

Ένα χάρτη της ποιότητας των ευρυζωνικών συνδέσεων καλεί τους Έλληνες χρήστες να δημιουργήσουν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Όσοι εγγραφούν στο δικτυακό τόπο broadbandtest.eett.gr θα παρέχουν στοιχεία για την ονομαστική ταχύτητα αλλά και την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής τους. Έτσι, ο χάρτης θα εμπλουτίζεται για τον υπολογισμό χρήσιμων ανώνυμων στατιστικών στοιχείων.

Ένα χάρτη ποιότητας των ευρυζωνικών συνδέσεων καλεί τους Έλληνες χρήστες να δημιουργήσουν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Όσοι εγγραφούν στο δικτυακό τόπο broadbandtest.eett.gr θα παρέχουν στοιχεία για την ονομαστική ταχύτητα αλλά και την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής τους. Έτσι, ο χάρτης θα εμπλουτίζεται για τον υπολογισμό χρήσιμων ανώνυμων στατιστικών στοιχείων.

Εγγραφείτε!

Κατά τη δημιουργία ατομικού λογαριασμού πρόσβασης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα τη διεύθυνση (γεωγραφική θέση) της σύνδεσης του στο χάρτη, τον πάροχο της σύνδεσης και τις μέγιστες (θεωρητικές) ταχύτητες του πακέτου σύνδεσης. Κάθε φορά που χρησιμοποιεί το λογαριασμό του και μετρά τη σύνδεση του, τα αποτελέσματα της μέτρησης αποτυπώνονται στο χάρτη και χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό χρήσιμων (ανώνυμων) στατιστικών.

Προς το παρόν, η εφαρμογή για την αποτίμηση της ποιότητας των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι έως ότου η Αρχή βεβαιωθεί για την καλή λειτουργία της, δεν θα είναι διαθέσιμα συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία ανά περιοχή. Ο χρήστης όμως μπορεί να εστιάσει στην περιοχή που τον ενδιαφέρει για να δει πόσα Mbps πιάνουν εγγεγραμμένοι χρήστες.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν στη διάθεση τους πρόσθετες δυνατότητες, όπως είναι η μεταφορά στον υπολογιστή τους αρχείου (CSV) με το ιστορικό των μετρήσεων που έχουν πραγματοποιήσει, καθώς και η γραφική απεικόνιση των μετρήσεων τους στον άξονα του χρόνου.

Προκειμένου η εν λόγω εφαρμογή να αποτελέσει βάση για ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων, εργαλείων κι εφαρμογών, οι αναλυτικές προδιαγραφές του συστήματος, οι μεθοδολογίες, καθώς και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιούνται στο νέο δικτυακό τόπο, δημοσιεύονται στο σύνολο τους από την ΕΕΤΤ στην ιστοσελίδα https://forge.osor.eu/projects/spebs/, καθώς και στην ιστοσελίδα http://broadbandtest.eett.gr/about.

Δημόσια διαβούλευση για την αποτίμηση

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας, ο νέος δικτυακός τόπος θα ενημερώνεται τακτικά με βελτιώσεις στο λογισμικό, λαμβάνοντας υπόψη τεκμηριωμένες ιδέες και προτάσεις κάθε ενδιαφερόμενου. Για το λόγο αυτό, η ΕΕΤΤ διενήργησε δημόσια διαβούλευση από τις 25 Ιουλίου 2011 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2011.

Η νέα εφαρμογή αποτελεί προϊόν συνεργασίας της ΕΕΤΤ με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επιπλέον, αξιοποιεί το σύστημα μετρήσεων Measurement Lab (M-Lab) του Κόμβου Μετρήσεων Ευρυζωνικών Χαρακτηριστικών (ΚΟ.Μ.Ε.Χ.), που αναπτύχθηκε πιλοτικά και λειτουργεί από το 2009 με τη συνεργασία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.) και των κοινοπραξιών Measurement Lab Partnership και Planet Lab Consortium.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024