Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Spam το mail για έρευνα αντί αμοιβής από την Microsoft Ελλάς

Spam το mail για έρευνα αντί αμοιβής από την Microsoft Ελλάς

To τρικ του πλαστού e-mail από την Microsoft χρησιμοποιούν άλλη μια φορά επίδοξοι υποκλοπείς προσωπικών στοιχείων στην Ελλάδα. Η Microsoft Ελλάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι είναι πλαστά και παραπλανητικά τα e-mail που εμφανίζεται να στέλνει σε χρήστες, για τη συμμετοχή τους σε έρευνα έναντι αμοιβής.

To τρικ του e-mail από την Microsoft χρησιμοποιούν άλλη μια φορά επίδοξοι υποκλοπείς προσωπικών στοιχείων. Η Microsoft Ελλάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι είναι πλαστά και παραπλανητικά τα e-mail που εμφανίζεται να στέλνει σε χρήστες, για τη συμμετοχή τους σε έρευνα έναντι αμοιβής.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Microsoft Ελλάς:

«Η Microsoft Ελλάς εφιστά την προσοχή των χρηστών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφορικά με τη διακίνηση παραπλανητικών μηνυμάτων (spam emails), τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες την προώθησή τους και στη συνέχεια τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «ανταμειφτεί» με κάποιο χρηματικό ποσό από την Microsoft.

Επισημαίνεται ότι, στόχος των συγκεκριμένων μηνυμάτων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων και όσα υποστηρίζονται στο περιεχόμενο αυτών σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

  • Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου πλαστού μηνύματος αποτελεί email, το οποίο αναφέρει παραπλανητικά ότι η Microsoft διενεργεί έρευνα επ’ αμοιβή. Για τη συμμετοχή στην υποτιθέμενη αυτή έρευνα, οι χρήστες καλούνται να προωθήσουν το συγκεκριμένο μήνυμα στις προσωπικές τους επαφές, ενώ στη συνέχεια προτρέπονται να αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία προκειμένου να λάβουν την υποτιθέμ

Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει ότι η εταιρία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες του Internet, που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να προβούν στην άμεση διαγραφή τους.

Οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν πρέπει να ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους παραλήπτες.»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024