Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εγκατάσταση των Windows 8 Consumer Preview και προϋποθέσεις

Εγκατάσταση των Windows 8 Consumer Preview και προϋποθέσεις

Διαθέσιμη για κατέβασμα είναι η προέκδοση των Windows 8 για όσους γνωρίζουν αρκετά για την εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος από την αρχή. Διαβάστε περισσότερα για τις προϋποθέσεις της εγκατάστασης.

Διαθέσιμη για κατέβασμα είναι η προέκδοση των Windows 8 για όσους γνωρίζουν αρκετά για την εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος από την αρχή.

H έκδοση Windows 8 Consumer Preview μπορεί να εγκατασταθεί σε συστήματα που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις της τρέχουσας έκδοσης και συνοδεύεται από πρόγραμμα εγκατάστασης.

Όταν γίνεται αναβάθμιση στην Windows 8 Consumer Preview από τα Windows 7 διατηρούνται προγράμματα, ρυθμίσεις, λογαριασμοί και αρχεία χρηστών, υπό την προϋπόθεση της ίδιας γλώσσας συστήματος.

H έκδοση Windows 8 Consumer Preview είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στη διεύθυνση http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/consumer-preview

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να περιμένετε ότι η προέκδοση των Windows 8 θα τρέχει σε έναν υπολογιστή με τα εξής:

  • Επεξεργαστή 1 GHz ή ταχύτερο
  • Μνήμη 1 GB RAM (32-bit) ή 2 GB RAM (για την έκδοση 64-bit)
  • 16 GB ελεύθερα στο σκληρό δίσκο (32-bit) ή 20 GB (64-bit)
  • Γραφικά με υποστήριξη DirectX 9 με WDDM 1.0 ή νεότερο οδηγό
  • Οθόνη με υποστηριζόμενη ελάχιστη ανάλυση 1024 x 768 pixel

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες επιπρόσθετες απαιτήσεις προκειμένου να αξιοποιηθούν κάποιες δυνατότητες των Windows 8. Για να χρησιμοποιήσετε το λεγόμενο Snap («κούμπωμα εφαρμογών»), θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή με ανάλυση τουλάχιστον 1366×768 ή μεγαλύτερη. Εάν τρέξετε εφαρμογές με στυλ Metro, με μικρότερη ανάλυση θα πάρετε μήνυμα λάθους. Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε τις λειτουργίες αφής, θα πρέπει να έχετε υπολογιστή με οθόνη αφής, tablet ή notebook με υποστήριξη multitouch. Τα Windows 8 υποστηρίζουν έως και πέντε σημεία επαφής ταυτόχρονας, οπότε εάν το σύστημά σας δεν έχει ισοδύναμες δυνατότητες, δεν θα μπορείτε να πληκτρολογήσετε με το εικονικό πληκτρολόγιο επί της οθόνης ή να χρησιμοποιήσετε άλλα σημεία επαφής για τον έλεγχο του συστήματος.

Φυσικά, θα χρειαστείτε σύνδεση στο Διαδίκτυο για να δοκιμάσετε το Windows Store, να κατεβάσετε και να εγκαθιστάτε εφαρμογές και για να πάρετε ρυθμίσεις και αρχεία από ένα PC με Windows 8 σε ένα άλλο.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows 8 Consumer Preview ελέγχει τον υπολογιστή σας για να επιβεβαιώσει ότι έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει την προεπισκόπηση για καταναλωτές και δημιουργεί μια αναφορά συμβατότητας την οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε (βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει και ενεργοποιήσει τις συσκευές σας στον υπολογιστή πριν από την εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης). Το πρόγραμμα εγκατάστασης, στη συνέχεια, επιλέγει τη βελτιστοποιημένη έκδοση του στοιχείου λήψης (έως και 25% μικρότερη) που είναι κατάλληλη για τον υπολογιστή σας (έκδοση 32 bit ή 64 bit).

Πως γίνεται η εγκατάσταση των Windows8 Consumer Preview

Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για την εγκατάσταση των Windows8 Consumer Preview.

  • Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows8 Consumer Preview από τον υπολογιστή στον οποίο θέλετε να εγκαταστήσετε την προεπισκόπηση. (Το πρόγραμμα εγκατάστασης ελέγχει αν στον υπολογιστή σας εκτελείται έκδοση 32 bit ή 64 bit των Windows και σας παρέχει το σωστό στοιχείο λήψης.)

  • Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows8 Consumer Preview και χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία για την μετατροπή ενός ειδώλου ISO σε μέσα εγκατάστασης, όπως DVD ή μονάδα δίσκου flash USB με δυνατότητα εκκίνησης (απαιτούνται Windows Vista, Windows 7 ή Windows Developer Preview). Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μέσα για την εγκατάσταση της προεπισκόπησης σε άλλο διαμέρισμα, εικονική μηχανή ή υπολογιστή.

  • Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows8 Consumer Preview, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη ενός ειδώλου ISO και να το χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία ενός DVD ή μιας μονάδας flash USB με δυνατότητα εκκίνησης για την εγκατάσταση των Windows8 Consumer Preview.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024