Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μην κάνετε κλικ | Hello this user is making really bad rumors about you...

Μην κάνετε κλικ | Hello this user is making really bad rumors about you…

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν τα μηνύματα που φέρονται να παραπέμπουν σε κουτσομπολιά που αφορούν προσωπικά τους χρήστες του Twitter. Τα μηνύματα εμφανίζονται να προέρχονται από χρήστη που ακολουθεί (και εμπιστεύεται) το υποψήφιο θύμα και ψαρεύουν στοιχεία με δόλωμα την περιέργεια του παραλήπτη να μάθει τι «κακό» μπορεί να λέγεται για εκείνον ή εκείνη στο Διαδίκτυο...

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν τα μηνύματα που φέρονται να παραπέμπουν σε κουτσομπολιά που αφορούν προσωπικά τους χρήστες του Twitter.

Τα μηνύματα εμφανίζονται να προέρχονται από χρήστη που ακολουθεί (και εμπιστεύεται) το υποψήφιο θύμα και ψαρεύουν στοιχεία με δόλωμα την περιέργεια του παραλήπτη να μάθει τι «κακό» μπορεί να λέγεται για εκείνον ή εκείνη στο Διαδίκτυο…

  • Συνήθως, το μήνυμα είναι: Hello this user is making really bad rumors about you… και συνοδεύεται από μια συντετμημένη παραπομπή σε άλλο δικτυακό τόπο της μορφής [http://t.co/…].

Ως εκ τούτου, το URL της διεύθυνσης στην οποία παραπέμπεται ο χρήστης δεν είναι φανερό, ούτε όμως ύποπτο, αφού στο Twitter συχνά γίνεται σύντμηση των διευθύνσεων με την δική του υπηρεσία (t.com) για να εξοικονομηθούν χαρακτήρες (η υπηρεσία θέτει ως περιορισμό τους 140 χαρακτήρες για κάθε μήνυμα, συμπεριλαμβανομένων των URL).

  • Μην κάνετε κλικ στην συντετμημένη διεύθυνση του άμεσου μηνύματος, ανεξάρτητα από τον βαθμό εμπιστοσύνης που αποδίδετε στον αποστολέα του.


O Chrome, διακρίνει ότι πρόκειται για προσπάθεια ψαρέματος και διακρίνει ότι εάν ανταποκριθεί στο αίτημά σας να φέρει την ιστοσελίδα που κρύβει το συντετμημένο URL θα μπείτε σε κίνδυνο.

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται με προφανή επιτυχία για την διασπορά του μηνύματος είναι αυτή των έμπιστων άμεσων μηνυμάτων. Για να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με direct message με έναν άλλο χρήστη του Twitter, θα πρέπει ο παραλήπτης να τον ακολουθεί. Επομένως, οτιδήποτε εμφανίζεται ως direct message, θεωρείται έμπιστο, αφού ο αποστολέας είναι και ακόλουθος και ακολουθούμενος.

Η παραπομπή οδηγεί σε μια πλαστή ιστοσελίδα του Twitter, όπου ο χρήστης καλείται να εισάγει τα στοιχεία εισόδου του στο Twitter, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη κάνει login για να δει τα άμεσα μηνύματά του. Εάν το κάνει, ο λογαριασμός του είναι πλέον παραβιασμένος (τα στοιχεία του έχουν υποκλαπεί) και το μήνυμα που έλαβε ο ίδιος θα διαδοθεί -αργότερα, μπορεί και έπειτα από ημέρες για να μην γίνει άμεσα αντιληπτή η απάτη- σε δικούς του ακόλουθους -και όχι απαραίτητα σε όλους, όπως συμβαίνει με το e-mail.

Εάν θέλετε να ελέγξετε εάν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, ελέγξτε τα άμεσα μηνύματά σας.

  • Ενημερώστε τον αποστολέα του άμεσου μηνύματος για τα δήθεν κουτσομπολιά που σας αφορούσαν. Δεν πρέπει να του στερήσετε την εμπιστοσύνη σας, αλλά ειδοποιήστε ώστε να αλλάξει τα στοιχεία του λογαριασμού του/της και να ειδοποιήσει τους ακολούθους του/της για αυτό που συμβαίνει.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024