Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα απαλλαγώ από την διαφήμιση που προκύπτει από την συμπεριφορά μου στο Διαδίκτυο;

Πώς θα απαλλαγώ από την διαφήμιση που προκύπτει από την συμπεριφορά μου στο Διαδίκτυο;

Η διαφήμιση που προκύπτει από την «συμπεριφορά» σας στο Διαδίκτυο ονομάζεται «συμπεριφορική διαφήμιση». Βασίζεται σε δεδομένα για την διαδικτυακή περιήγηση του χρήστη και επιτρέπει την προβολή διαφημίσεων οι οποίες αντανακλούν τα  προσωπικά του ενδιαφέροντα. Με βάση τα ενδιαφέροντα αυτά εμφανίζονται διαφημίσεις που θεωρείται ότι είναι πολύ πιθανό να σας ενδιαφέρουν. Υπάρχει όμως τρόπος να εξαιρεθείτε από την συλλογή στοιχείων για το ιστορικό των διαδικτυακών σας περιηγήσεων.

Η διαφήμιση που προκύπτει από την «συμπεριφορά» σας στο Διαδίκτυο ονομάζεται «συμπεριφορική διαφήμιση». Βασίζεται σε δεδομένα για την διαδικτυακή περιήγηση του χρήστη και επιτρέπει την προβολή διαφημίσεων οι οποίες αντανακλούν τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Με βάση τα ενδιαφέροντα αυτά εμφανίζονται διαφημίσεις που θεωρείται ότι είναι πολύ πιθανό να σας ενδιαφέρουν. Υπάρχει όμως τρόπος να εξαιρεθείτε από την συλλογή στοιχείων για το ιστορικό των διαδικτυακών σας περιηγήσεων.

Μέσω της συμπεριφορικής διαφήμισης (γνωστής και ως διαφήμισης βάσει ενδιαφερόντων) προβάλλονται διαφημίσεις στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, σχετικές με τα ενδιαφέροντά σας.

  • Οι διαφημιστές δεν γνωρίζουν ποιοι είστε επειδή οι πληροφορίες που συλλέγουν δεν μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητά σας. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα!
  • Υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιούνταιπροσωπικά δεδομένα, απαιτείται όμως να έχετε προηγουμένως ενημερωθεί από στην πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας, κατά την εγγραφή σας σε συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Πληροφορίες σχετικά με την διαδικτυακή περιήγησή σας χρησιμοποιούνται για να σας ομαδοποιήσουν με άλλους χρήστες με παρόμοια ενδιαφέροντα ώστε να αποδέχεστε όλοι διαφημίσεις βασισμένες στα ενδιαφέρονται αυτά.

Τα κοινά ενδιαφέροντα ομαδοποιούνται με βάση το ιστορικό περιήγησής σας (τις σελίδες που έχετε επισκεφτεί) και έτσι οι διαφημίσεις θεωρείται ότι γίνονται όσο το δυνατόν πιο σχετικές και πιο χρήσιμες για εσάς.

Αυτή η μορφή στοχευμένης διαφήμισης βασίζεται στο ιστορικό περιήγησής σας και γι’αυτό ονομάζεται συμπεριφορική. Δεδομένου ότι βασίζεται σε προηγούμενες περιηγήσεις, η συμπεριφορική διαφήμιση διαφέρει από άλλες μορφές διαφήμισης στο Internet όπως η contextual διαφήμιση, η οποία βασίζεται στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας που προβάλλεται τη δεδομένη στιγμή.

Ο Οργανισμός Διαδραστικής Επικοινωνίας (IAB) δημιούργησε το youronlinechoices.com όπου παρέχεται ενημέρωση από τον κλαδικό φορέα των εταιρειών που ασχολούνται με όλες τις μορφές του digital και interactive marketing σχετικά με την συμπεριφορική διαφήμιση και δίνεται η δυνατότητα εντοπισμού των εταιρειών που διαβάζουν το ιστορικό σας κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν συνεργαζόμενο δικτυακό τόπο για να σας προβάλλουν κατά το δυνατό σχετικές διαφημίσεις.

Σημειώστε ότι:

  • Εάν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τη συμπεριφορική διαφήμιση δεν σημαίνει πως θα σταματήσετε να λαμβάνετε διαφήμιση στο internet.
  • Σημαίνει όμως πως οι διαφημίσεις που θα βλέπετε στις ιστοσελίδες μπορεί να μην έχουν διαμορφωθεί από τις προτιμήσεις σας και τα ενδιαφέροντά σας που βρίσκονται στον browser που χρησιμοποιείτε.
  • Απενεργοποιώντας τη συμπεριφορική διαφήμιση δεν θα επηρεάσει άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία των cookies, όπως e-mail, photo hosting και οι προτιμήσεις αγοραστικού καλαθιού.
  • Επίσης, ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτεστε θα εξακολουθούν να μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες για άλλους σκοπούς.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024