Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα+ tips για να εξοικονομείτε μπαταρία σε smartphone με Android

Δέκα+ tips για να εξοικονομείτε μπαταρία σε smartphone με Android

Ένα από τα προβλήματα που δεν έχει ακόμα αντιμετωπίσει επιτυχώς η βιομηχανία των smartphone είναι η αύξηση της αυτονομίας τους σε τέτοια επίπεδα, ώστε άρθρα σαν κι αυτό να μην χρειάζονται. Έως ότου το επιλύσουν, λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω σύντομα tips για να εξοικονομήσετε πολύτιμη ενέργεια από την μπαταρία του smartphone σας.

Ένα από τα προβλήματα που δεν έχει ακόμα αντιμετωπίσει επιτυχώς η βιομηχανία των smartphone είναι η αύξηση της αυτονομίας τους σε τέτοια επίπεδα, ώστε άρθρα σαν κι αυτό να μην χρειάζονται. Έως ότου το επιλύσουν, λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω σύντομα tips για να εξοικονομήσετε πολύτιμη ενέργεια από την μπαταρία του smartphone σας.

  1. Φορτίζετε το κινητό σας συχνά. Μην φοβάστε ότι έτσι, θα μειωθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  2. Το κατέβασμα από το Διαδίκτυο είναι ενεργοβόρο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Απενεργοποιήστε την μεταφορά δεδομένων από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (Settings, Wireless & Networks, Mobile networks). Η ρύθμιση αυτή δεν απενεργοποιεί άλλα ασύρματα δίκτυα.
  3. Απενεργοποιήστε το GPS, το Bluetooth και το Wi-Fi όταν δεν τα χρειάζεστε. Μπορείτε να ενεργοποιείτε και να τα απενεργοποιείτε από την αρχική οθόνη (με το σχετικό Status widget ή Settings και Wireless & networks. Για να απενεργοποιήσετε το GPS, μεταβείτε στα Settings, Location & security).
  4. Φροντίστε ώστε να κάνετε εσείς τον συγχρονισμό των δεδομένων, σε υπηρεσίες όπως το e-mail, οι επαφές ή το ημερολόγιο ή τα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε να αφήσετε ενεργοποιημένο τον αυτόματο συγχρονισμό σε υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν, αλλά σε μεγαλύτερη χρονικά διαστήματα (Settings, Accounts & sync settings).
  5. Ελέγξτε την συμβολή των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε (Settings, About phone, Battery use) στο τηλέφωνό σας για να δείτε ποιες «τρώνε» περισσότερη ενέργεια. Έχει διαπιστωθεί ότι όταν βλέπετε βίντεο από το YouTube ή ακούτε μουσική με τεχνολογία ροής (streaming) ξοδεύετε περισσότερη.
  6. Κλείστε και βγείτε από εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε. Το multitasking επίσης επηρεάζει την αυτονομία του τηλεφώνου σας.
  7. Μειώστε την φωτεινότητα της οθόνης.
  8. Όταν δεν έχετε σήμα, απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας. Υπό τέτοιες συνθήκες, το τηλέφωνό σας επιχειρεί ξανά και ξανά να εντοπίσει δίκτυο και καταναλώνει ενέργεια. Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για άλλους σκοπούς, πλην της επικοινωνίας μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να το θέσετε σε Airplane mode.
  9. Όταν ακούτε μουσική από handfree αντί του ηχείου, ξοδεύετε λιγότερη ενέργεια
  10. Έχει τεκμηριωθεί ότι κάποιες εφαρμογές που διατίθενται δωρεάν (free apps) ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια. Το φαινόμενο εξηγείται και αφορά σε app που διατίθενται μεν free, δεν είναι όμως ads-free, δηλαδή βασίζονται στην προβολή διαφημίσεων, τις οποίες μάλιστα ενδέχεται να «τραβούν» από το Διαδίκτυο ανάλογα με τη θέση σας (χρησιμοποιώντας και το GPS). Ενδεικτικό είναι ότι στην δωρεάν έκδοση του δημοφιλούς Angry Birds, το 20% της ενέργειας σπαταλάται για να φορτωθούν οι διαφημίσεις πριν από κάθε πίστα.

Άλλες καλές ιδέες είναι:

  • να μην χρησιμοποιείτε Live wallpaper,
  • να επιλέγετε μαύρο φόντο,
  • να απενεργοποιήσετε την αναζήτηση δικτύων Wi-Fi (Settings, Wireless & networks, Wi-Fi settings, Network Notification),
  • να βγαίνετε από την εφαρμογή της Κάμερας όταν τραβάτε μια φωτογραφία, πατώντας Back,
  • να απενεργοποιήσετε την δόνηση και άλλα.
Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε το @techingr στο Twitter

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024