Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
App κάνει προσωπικές συστάσεις για την εξοικονόμηση μπαταρίας σε iOS ή Android

App κάνει προσωπικές συστάσεις για την εξοικονόμηση μπαταρίας σε iOS ή Android

Το Carat είναι το πρώτο app που δίνει προσωπικές συστάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στο κινητό σας (iOS ή Android), αφού «παρατηρήσει» πως το χρησιμοποιείτε «για καμιά βδομάδα». To δωρεάν app που δεν εκτελείται στο παρασκήνιο και ξοδεύει σχεδόν μηδενική ενέργεια, αποτελεί μέρος ενός επιστημονικού πρότζεκτ στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ.

Το Carat είναι το πρώτο app που δίνει προσωπικές συστάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στο κινητό σας (iOS ή Android), αφού «παρατηρήσει» πως το χρησιμοποιείτε «για καμιά βδομάδα». To δωρεάν app δεν εκτελείται στο παρασκήνιο και ξοδεύει σχεδόν μηδενική ενέργεια.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί στραγγίζει η μπαταρία σας τόσο γρήγορα; Εγκαταστήστε το Carat, τρέξτε το κάθε λίγες ημέρες ώστε να ανεβάσει ανώνυμα δεδομένα στους διακομιστές του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ και μέσα σε μια εβδομάδα το app θα αρχίσει να σας προτείνει Actions, ειδικά για σας, κάνοντας μάλιστα εκτιμήσεις για την αναμενόμενη βελτίωση.

Το Carat θα σας αποκαλύψει ποια app είναι hogs (ξοδεύουν πολύ ενέργεια, ανεξαρτήτως συσκευής και προσωπικής χρήσης), και ποιά είναι bugs (ξοδεύουν πολύ ενέργεια, στην δική σας συσκευή, είτε γιατί το αντίγραφό της ήταν σε κακή κατάσταση, είτε γιατί οι ρυθμίσεις της δεν είναι σωστές και ως εκ τούτου καλό είναι να την κλείσετε για να την αφήσετε έτσι). Hogs ή Bugs, δεν σημαίνει ότι πρόκειται για «κακογραμμένα app», εξηγεί η ομάδα ηλεκτρολόγων μηχανικών του Εργαστηρίου Αλγορίθμων, Μηχανών και Ανθρώπων. Σημαίνει όμως ότι αυτά είναι τα app με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί ο χρήστης για να βελτιώσει την αυτονομία της συσκευής του.

  • Το Carat παράγει μια Action List που υποδεικνύει τι πρέπει να κάνει κανείς για να βελτιώσει την απόδοση της μπαταρίας και μια εκτίμηση για τον χρόνο αυτονομίας που θα εξοικονομήσει
  • Λεπτομέρειες για τα δεδομένα που καταγράφονται από την υπηρεσία
  • Αναφορές για app που είναι ενεργοβόρα, στις οποίες φαίνεται εάν συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και σε άλλες συσκευές (Hogs ή Bugs)
  • Λεπτομερή γραφήματα για την χρήση ενέργειας
  • Το J-Score συγκρίνει τις επιδόσεις της μπαταρίας σας με αυτές άλλων χρηστών (με J-Score 50, έχετε μεγαλύτερη αυτονομία από το 50% των χρηστών του Carat).

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024