Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι να κάνετε εάν το smartphone σας πέσει στο νερό

Τι να κάνετε εάν το smartphone σας πέσει στο νερό

Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Το καλύτερο είναι να μην πέσει στο νερό το smartphone σας. Επειδή όμως ατυχήματα συμβαίνουν, καλό είναι να προλάβετε το κακό αγοράζοντας μια αδιάβροχη θήκη. Στην αγορά θα βρείτε θήκες που θα επιτρέψουν στο smartphone σας «να δει» ακόμα και το βυθό.

Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Το καλύτερο είναι να μην πέσει στο νερό το smartphone σας. Επειδή όμως ατυχήματα συμβαίνουν, καλό είναι να προλάβετε το κακό αγοράζοντας μια αδιάβροχη θήκη. Στην αγορά θα βρείτε θήκες που θα επιτρέψουν στο smartphone σας «να δει» ακόμα και το βυθό, κολυμπώντας μαζί σας.

Εάν το κινητό σας βραχεί, δεν σας καλύπτει η εγγύηση του κατασκευαστή. Προφανή εξαίρεση θεωρούμε τα smartphone που διαφημίζονται ως αδιάβροχα. Αλλά και πάλι… αν προσέξετε δεν λένε αδιάβροχο, αλλά «με προστασία από το νερό», κάτι εντελώς διαφορετικό:

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να καταστρέψατε το smartphone σας, αφού στις αναφορές που θα βρείτε στο Διαδίκτυο, η πτώση στο νερό για μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα αρκεί για να το νεκρώσει.

Το πρώτο που θα σας πουν εάν καλέσετε την τεχνική υποστήριξη είναι να βγάλετε την μπαταρία. Εάν φυσικά, η μπαταρία είναι αποσπώμενη, κάτι που δεν συμβαίνει με τα iPhone (στο iPhone μάλιστα, ενεργοποιούνται δείκτες υγρασίας, οπότε μην περιμένετε ότι θα πάτε σκουπισμένο το τηλέφωνο στο κέντρο επισκευής και θα σας το αντικαταστήσουν ως ελαττωματικό).

Επίσης, οι περισσότεροι θα σας πουν ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε, καθώς οι πιθανότητες να σώσετε το smartphone σας από το νερό είναι ελάχιστες. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Είναι λίγες, αλλά υπάρχουν.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αντισταθείτε στον πειρασμό να ελέγξετε ότι το smartphone σας συνεχίζει να λειτουργεί.

  • Μην ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, μην αρχίσετε να πατάτε πλήκτρα (έστω, αυτά στο πλάι).
  • Αφαιρέστε ό,τι αφαιρείται. Δηλαδή, την μπαταρία, την κάρτα SIM, την κάρτα μνήμης και το κάλυμμα.
  • Εάν το τηλέφωνό σας έπεσε στην θάλασσα, πρέπει να το ξεπλύνετε!
  • Σκουπίστε το, επιχειρήστε να το στεγνώσετε με αέρα (ή με το σπρέι που καθαρίζουμε το πληκτρολόγιο, εάν υπάρχει). Εάν αφού αφαιρέσετε την μπαταρία, δείτε τυχόν αυτοκόλλητα αρκετά μουλιασμένα, οι πιθανότητες μειώνονται.
  • Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι για τα μαλλιά ή χαρτί για να στεγνώσετε το smartphone!
  • Μην βάλετε το smartphone στον φούρνο, ακόμα και σε χαμηλή θερμοκρασία!
  • Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας για 24 ή και 48 ώρες -κάποιοι τα αφήνουν ακόμα και εβδομάδες, όταν η προσπάθεια δεν αποδώσει το πρώτο 24ωρο, γιατί, ως γνωστόν, η ελπίδα, και όχι το smartphone, πεθαίνει τελευταία- μαζί με τα εξαρτήματά του σε ένα σακουλάκι ή μπολ με ρύζι -δεν θα τα χαλάσουμε εάν είναι μαύρο- και περιμένετε να κάνει το θαύμα του, δηλαδή να τραβήξει όλη την υγρασία.
  • Αφού εξαντληθεί η υπομονή σας, ξεθάψτε το smartphone και τα εξαρτήματά του από το ρύζι, συναρμολογήστε τα κομμάτια -τα δικά σας πρώτα, τα δικά του στη συνέχεια-, φορτίστε το και κάντε μια ευχή.

Πάντως, έχουμε και καλά νέα. Ήδη στην αγορά κυκλοφορούν smartphone με ειδική «υδατοφοβική» επίστρωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εάν το smartphone σας πέσει στον κουβά με το νερό που πλένατε το αυτοκίνητο δεν θα το διαπεράσει (ένα ρίγος). Αγοράστε μια καλή θήκη, επιλέξτε παραλία χωρίς σήμα ή απλά, δούλεψε έξι ημέρες και την έβδομη… αποσυνδέσου

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024