Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι να πακετάρετε μαζί με το iPhone ή το iPad για τις διακοπές σας

Τι να πακετάρετε μαζί με το iPhone ή το iPad για τις διακοπές σας

To πακετάρισμα για τις διακοπές είναι πάντοτε μπελάς και πάντα τελειώνει με τα γκατζετάκια μας. Το τηλέφωνο είναι απαραίτητο αξεσουάρ, ακόμα και αν σκοπεύει να πάει κανείς κάπου χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας, αφού μιλάμε για έξυπνες συσκευές. Είναι όμως αλήθεια ότι για να το προστατεύσουμε επαρκώς από το νερό και την άμμο, για να μεταφέρουμε φωτογραφίες από κάρτες μνήμης, να συνδεθούμε στο Ίντερνετ, ή να πακετάρουμε μουσική και ταινίες πρέπει να πάρουμε μερικά γκατζετάκια μαζί μας.

To πακετάρισμα για τις διακοπές είναι αναμφισβήτητα μπελάς και πάντα τελειώνει με τα γκατζετάκια μας. Το τηλέφωνο είναι απαραίτητο αξεσουάρ, ακόμα και αν σκοπεύει να πάει κανείς κάπου χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας, και πακετάρεται πάντα τελευταίο. Είναι όμως αλήθεια ότι για να το προστατεύσουμε επαρκώς από το νερό και την άμμο, για να μεταφέρουμε φωτογραφίες από κάρτες μνήμης, να συνδεθούμε στο Ίντερνετ, ή να πακετάρουμε μουσική και ταινίες πρέπει να πάρουμε μερικά ακόμα γκατζετάκια μαζί μας.

Φτιάξαμε μια λίστα με κάποια αξεσουάρ που θεωρήσαμε χρήσιμα, με αφορμή μια καλοκαιρινή συζήτηση με τον ευγενικό κ.Κ. Ζήση, εκπρόσωπο της Document (ένα από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα Apple με έδρα την Γλυφάδα, που αποτελεί συνάμα και εξουσιοδοτημένο κέντρο υποστήριξης των προϊόντων της Apple). Η συζήτησή μας ξεκίνησε με αφορμή το θέμα «SOS, Smartphone στο νερό» και ο κ.Ζήσης το επανέλαβε: «Κάλλιο προλαμβάνειν, παρά θεραπεύειν».

  • Αδιάβροχη θήκη που προστατεύει και από την άμμο: Αναζητήστε μια θήκη που θα προστατεύσει το iPhone σας όχι μόνο από το νερό αλλά και από την άμμο. Στην Document βρήκαμε την Watershield θήκη VaVeliero, με την οποία θα αποφευχθεί ο κίνδυνος να βραχεί η συσκευή σας όταν είστε στο νερό. Εκτός όμως από το νερό, το iPhone απειλείται και από την άμμο. Η θήκη αυτή μπορεί να προστατεύσει το smartphone και από τους κόκκους που διαφορετικά θα γρατζουνίσουν την οθόνη, αφού ο κατασκευαστής αναφέρει ότι χάρη στο ειδικό υλικό του περιβλήματος, θα είστε σε θέση να χρησιμοποιείτε όλες τις λειτουργίες multitouch του smartphone σας. Η θήκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε smartphone, όχι μόνο Apple iPhone. H Watershield θήκη VaVeliero πωλείται αντί 25 ευρώ από την Document.

  • Μεταφορά φωτογραφιών από την κάμερα στο iPad: Μαζί με την ψηφιακή φωτογραφική σας μηχανή και το iPad, πακετάρετε και το iPad Camera Connection Kit. Με αυτό, θα μπορείτε να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας είτε μέσω του καλωδίου USB της μηχανής, είτε από την κάρτα μνήμης της μηχανής (της δικής σας ή των φίλων σας). To iPad Camera Connection Kit κοστίζει 33 ευρώ.
  • Καλωδιακή σύνδεση στο Διαδίκτυο από το ξενοδοχείο όταν δεν υπάρχει Wi-Fi: To Airport Express θα σας χρησιμεύσει εάν πρόκειται να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο στο οποίο δεν υπάρχει Wi-Fi, υπάρχει όμως τοπικό δίκτυο Ethernet, που φτάνει στο δωμάτιό σας. Εάν έχετε περισσότερες από μια συσκευές της Apple μαζί σας, τότε θα μπορείτε να μοιραστείτε την σύνδεση στο Διαδίκτυο, σχηματίζοντας ένα ασύρματο δίκτυο Wi-Fi. Το Airport Express πωλείται στα 108,99 ευρώ.

  • Ηχειάκι Bluetooth: To μίνι ηχειάκι της Logitech, Mini Boombox είναι εξαιρετικά μικρό (έχει διαστάσεις 11,7 x 7,1 x 5,7 εκατοστά και βάρος 230 γραμμάρια) και λειτουργεί αξιοποιώντας την ασύρματη επικοινωνία μέσω Bluetooth. Επιπλέον, από το Logitech Mini Boombox θα συνομιλείτε με το κινητό, αφού έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο. Φέρει επαναφορτιζόμενη μπαταρία (μέσω USB, οπότε δεν χρειάζεται αλλαγή) που παρέχει αυτονομία έως 10 ώρες. Το Logitech Mini Boombox κοστίζει 79 ευρώ.

    Δείτε και άλλα πολύ ενδιαφέροντα αξεσουάρ της Logitech στο tech.in.gr, όπως την θήκη για το iPad, το ηλιακό της πληκτρολόγιο ή το joystick για iPad.

  • 25.000 τραγούδια με συνδρομή στο iTunes Match: Εάν πάρετε το ασύρματο ηχειάκι μαζί σας, θα αξιοποιήσετε την μουσική σας βιβλιοθήκη. Από τον Μάιο, παρέχεται και στην Ελλάδα η υπηρεσία iTunes Match με ετήσια συνδρομή περίπου 25 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να της αναθέσετε να εντοπίσει στη δική της βάση τα τραγούδια που έχετε εσείς στη δική σας βιβλιοθήκη (τα οποία δεν αγοράσατε απαραίτητα από το iTunes Music Store) για να τα ακούτε όποτε θέλετε (με streaming ή με download). Το iTunes Match είναι μια υπηρεσία που αναλαμβάνει να συγχρονίσει και να μοιράσει ολόκληρη την μουσική βιβλιοθήκη που βρίσκεται στο iTunes ενός χρήστη σε όλες τις συσκευές Apple που έχει διασυνδέσει μέσω του iCloud.Αυτό που κάνει αυτή την υπηρεσία ξεχωριστή είναι ότι περιλαμβάνει μουσική που δεν είναι απαραίτητα κατεβασμένη από το iTunes Store. Διαμοιράζει σε όλες τις Apple συσκευές την μουσική βιβλιοθήκη, ανεξάρτητα από που και πως έχουν περαστεί αυτά τα τραγούδια στον υπολογιστή.
  • Έξτρα ταινίες και μουσική: To Kingston Wi Drive κατασκευάστηκε για να ικανοποιήσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για αποθήκευση στα Apple iPad, iPhone και iPod, δεδομένου του γνωστού περιορισμού στην επέκταση της μνήμης μέσω καρτών μνήμης. Εκτός από τον πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο, το Wi Drive μοιράζει τα αρχεία σε τρεις χρήστες, είναι φορητό και ανθεκτικό. Θα το βρείτε στην αγορά γύρω στα 90 ευρώ. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην παρουσίασή μας για το Kingston Wi-Drive.

Τέλος, θα σας προτείναμε να αναζητήσετε στο AppStore εφαρμογές remote desktop, ή άλλες πρακτικές λύσεις software εάν, παρά το γεγονός ότι θα είστε διακοπές, απαιτείται να διατηρήσετε επαφή με την δουλειά.

Παρακαλώ, θεωρήστε ευπρόσδεκτες τις δικές σας προτάσεις για τα αξεσουάρ του καλοκαιριού, με την συνεισφορά σας στα σχόλια αυτού του άρθρου.

Καλές διακοπές!
Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024