Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλοκαιρινά Πειράματα με το Facebook

Καλοκαιρινά Πειράματα με το Facebook

Διαβάστε στο tech.in.gr όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη χρήση του Facebook. Ακόμα κι αν θέλετε να αποσυρθείτε, το καλοκαίρι είναι η καλύτερή σας ευκαιρία, αφού για να «αποτοξινωθείτε» και να διαγραφεί μια και καλή το προφίλ σας απαιτούνται 14 μέρες μακριά από κάθε Like. Ξεκαθαρίστε τις φιλίες σας, δείτε τι μαθαίνουν οι φίλοι σας για ό,τι κάνετε και αλλάξτε τις ρυθμίσεις σας, απεγκαταστήστε εφαρμογές και κατεβάστε ότι έχετε ανεβάσει.

Διαβάστε στο tech.in.gr όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη χρήση του Facebook. Ακόμα κι αν θέλετε να αποσυρθείτε, το καλοκαίρι είναι η καλύτερή σας ευκαιρία, αφού για να «αποτοξινωθείτε» και να διαγραφεί μια και καλή το προφίλ σας απαιτούνται 14 μέρες μακριά από κάθε Like.

Ξεκαθαρίστε τις φιλίες σας, δείτε τι μαθαίνουν οι φίλοι σας για ό,τι κάνετε και αλλάξτε τις ρυθμίσεις σας, απεγκαταστήστε εφαρμογές και κατεβάστε ότι έχετε ανεβάσει.

Μισώ το Facebook

«Πάρτε τα δεδομένα σας από Facebook και Google», λέει ο Πατέρας του Διαδικτύου
Ο Τιμ Μπέρνερς Λι μας προτρέπει να απαιτήσουμε την κυριότητα των δεδομένων μας από δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και μας θυμίζει πως ότι είναι δημοφιλές σήμερα, αύριο θα ανήκει στο χτες. Ο δημιουργός της HTML στρέφεται επίσης κατά του κλειστού οικοσυστήματος της Αpple και προτείνει ανοικτά Web app.

Ιστορική απειλή για την Ελευθερία στο Διαδίκτυο, διακρίνει ο συνιδρυτής της Google
Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες κυβερνήσεων ανά τον κόσμο να ελέγξουν το Διαδίκτυο για να καταπνίξουν την ελευθερία του λόγου, οι ακατάπαυστες προσπάθειες της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της μουσικής να πατάξουν την πειρατεία, αλλά και το κλειστό οικοσύστημα που χτίζουν γύρω από τις αυτοκρατορίες τους Facebook και Google απειλούν το Διαδίκτυο, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian ο Sergey Brin, ένας εκ των συνιδρυτών του Google.

Αντίγραφα Προφίλ: Τι δεν μπορώ να κατεβάσω από το Facebook μου;
Μπορείτε να κατεβάσετε από το Facebook πολλά από όσα έχετε ανεβάσει ή κάνει εκεί. Με το κατέβασμα από το Facebook, δεν τα διαγράφετε, αλλά αποκτάτε ένα καλό αντίγραφο στον υπολογιστή σας προς πάσα χρήση. Υπάρχουν όμως και κάποια στοιχεία που σας αφορούν αλλά δεν θα υπάρχουν στο αντίγραφο του λογαριασμού σας στο Facebook. ΣχόλιαΣχολιάστεΑνοιχτό προς σχολιασμό

Copy από το Facebook: Τι μπορώ να κατεβάσω από το προφίλ μου;
Μπορείτε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο του προφίλ σας στο Facebook στον υπολογιστή σας, πριν ξεκινήσετε την αποτοξίνωση των 14 ημερών, εντούτοις πρέπει να ξέρετε τι θα περιέχει αυτό το zip και κυρίως, τι όχι.

Πως μπορώ να κατεβάσω ό,τι έχω στο Facebook;
Μπορεί να απαιτείται να απέχετε από το Facebook (ή καλύτερα, το Διαδίκτυο γενικώς) για να διαγράψετε το λογαριασμό σας, εντούτοις εάν θέλετε να δείξετε κάτι στους (πραγματικούς) φίλους σας που έχει συμβεί εκεί, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να μπείτε στο λογαριασμό σας. Δείτε πόσο εύκολο είναι να κατεβάσετε ό,τι έχετε στο προφίλ σας στο Facebook.

Τα Μεγάλα Ψέματα του Facebook
Σε συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ κατέληξε η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τα μέλη του κατ’επανάληψη από το Δεκέμβριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2010. Αποδέχτηκε να τεθεί υπό επιτήρηση επί 20 χρόνια, με την απειλή επιβολής προστίμου 16.500 δολαρίων την ημέρα για κάθε μελλοντική παραβίαση της συμφωνίας.

Δεν μισώ το Facebook, αλλά έχει κάτι που δεν μου αρέσει

Facebook: Δείτε (και αλλάξτε) τι μαθαίνουν οι άλλοι για σας μέσω app φίλων σας
Είναι γεγονός ότι πολλά μέλη του Facebook δυσκολεύονται ιδιαίτερα να κατανοήσουν τι μπορούν να μοιραστούν οι φίλοι τους με άλλους. Με την έλευση των app, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερα. Δείτε τι μπορούν να κοινοποιήσουν για σας οι φίλοι σας σε τρίτους μέσω των app που χρησιμοποιούν και θα εκπλαγείτε. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις σε τέσσερα βήματα.

Μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο από το Dropbox σας με mail, Facebook ή Twitter
Ήδη από τον Απρίλιο του 2012, το Dropbox επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται αρχεία και φακέλους αποστέλλοντας με e-mail μια παραπομπή σε αυτά σε όσους θέλουν να τα κοινοποιήσουν. O παραλήπτης μπορεί να δει φωτογραφίες και βίντεο ή παρουσιάσεις από τον browser χωρίς απαραίτητα να κατεβάσει τα αρχεία.

Πώς να επιλέξετε εσείς ποιο e-mail θα είναι ορατό στο Χρονολόγιό σας στο Facebook
Δεδομένη θεώρησε το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης την συναίνεση των μελών του στην αλλαγή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλουν να δημοσιοποιούν στο Χρονολόγιό τους. Δείτε πως μπορείτε να αντιστρέψετε την τροποποίηση αυτή και να λαμβάνετε τα e-mail σας στην διεύθυνση που πραγματικά χρησιμοποιείτε.

Δεν θέλω το όνομα ή την εικόνα του παιδιού μου σε διαφημίσεις στο Facebook
Δείτε τι πρέπει να δείξετε στο παιδί σας για να μην εμφανίζεται με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία σε κοινωνικές διαφημίσεις στο Facebook, ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει μόνο για τους φίλους του. Εάν με την καθοδήγησή σας κάνει την ρύθμιση, όχι μόνο δεν θα διαφημίζει τίποτα στους φίλους του, αλλά θα μάθει να παρέχει επιλεκτικά προσωπικά δεδομένα στο Ίντερνετ.

Το Δικαίωμα στη Λήθη στο Διαδίκτυο ζητά η Κομισιόν
Στις 25 Ιανουαρίου 2012 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αναμόρφωση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ισχύουσα νομοθεσία θεσπίστηκε το 1995, πολύ πριν οι Ευρωπαίοι πολίτες αρχίσουν να ζουν δύο ζωές: μια στο Διαδίκτυο (και τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης) και μια εκτός. Η νέα πρόταση περιλαμβάνει και το δικαίωμα στη λήθη για τους χρήστες του Διαδικτύου.

Facebook apps: Απαγορέψτε στους φίλους σας να κοινοποιούν τι κάνετε
Οι λεγόμενες Timeline app μπορεί να είναι ευπρόσδεκτες όταν μέσω αυτών οι δραστηριότητες των φίλων μας αποτελούν έμπνευση για να κάνουμε κάτι κι εμείς ή να κάνουμε κάτι μαζί. Από την άλλη, μπορεί να μην θέλουμε να κοινοποιούν εκείνοι ό,τι κάνουμε εμείς σε τρίτους. Δείτε πως μπορείτε να τους αφαιρέσετε το δικαίωμα να κοινοποιούν την δραστηριότητά σας σε εφαρμογές που χρησιμοποιείται αμφότεροι.

Πως καταργούνται εφαρμογές στο Facebook
Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, ένας όμως είναι ο κυριότερος: υποψιάζεστε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον λογαριασμό σας. Αφού αλλάξετε καλού-κακού το password στο λογαριασμό σας, καταργήστε κάποιες από τις εφαρμογές τις οποίες έχετε εξουσιοδοτήσει να αντλεί τα στοιχεία σας.

Κρύψτε δραστηριότητες που εμφανίζονται από Timeline app
Καθώς αυξάνονται οι εφαρμογές για το Χρονολόγιο στο Facebook, αυξάνεται η πιθανότητα να κοινοποιήσετε κάτι που δεν θα θέλατε να μοιραστείτε με όλους. Μπορεί για παράδειγμα, να μην θέλετε να μάθουν όλοι για που το βάλατε, όταν μια app για τους αγαπημένους σας προορισμούς κοινοποίησε απο το Χρονολόγιό σας τον προορισμό σας. Δείτε πως θα κρύψετε δραστηριότητες που κοινοποιούν οι εφαρμογές σας.

Timeline apps: Μοιραστείτε ό,τι κάνετε στο Χρονολόγιό σας στο Facebook
Το Facebook προσέθεσε 60 apps για τα μέλη της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης με τις οποίες, όσοι έχουν ενεργοποιήσει το Χρονολόγιο, θα μοιράζονται ότι μαγειρεύουν, διαβάζουν ή ακούν, τις τοποθεσίες στις οποίες έχουν ταξιδεύσει, τις συναυλίες που παρίστανται και πολλά ακόμα.

Αγαπώ το Facebook

Πως να προβάλλετε τον καλύτερό σας εαυτό online
Με αφορμή το παράδειγμα του Π.Οικονομίδη γνωστού για την πρότασή του να αλλάξουμε την ομολογουμένως αρνητική εικόνα της Ελλάδας, αναζητάμε τρόπους για να διαχειριστούμε τον… εαυτό μας on line. Κυρίως, ψάχνουμε τρόπους να αναδείξουμε στα αποτελέσματα του Google θετικές αναφορές στο όνομά μας. Έτσι ώστε, όταν ο υποψήφιος εργοδότης μας επιχειρήσει να αλιεύσει πληροφόρηση για μας στο Google να τον περιμένουμε…

Video Call σε φίλους από το Facebook μέσω Skype
Στην έκδοση Skype 5.8 για Windows προστέθηκε η δυνατότητα βιντεοκλήσεων με φίλους από το Facebook, ακόμα και όταν οι φίλοι δεν χρησιμοποιούν το Skype. Η δυνατότητα που υπήρχε ήδη από την δοκιμαστική έκδοση Skype 5.7 beta για Windows, προστέθηκε στην τελική έκδοση 5.8 του Skype. Επίσης, οι συνδρομητές του Skype Premium μπορούν ν

Επικύρωση λογαριασμών διασημοτήτων στο Facebook
Το Facebook άρχισε να ζητάει από τα μέλη που έχουν πολλούς εγγεγραμένους χρήστες, δηλώντας έτσι ενδιαφέρον για ό,τι κοινοποιούν δημόσια οι διασημότητες στο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, να επικυρώσουν την ταυτότητά τους ώστε να μπορούν αφενός να εμφανίζονται με το καλλιτεχνικό τους ψευδώνυμο, αφετέρου να προτείνονται σε άλλα μέλη προς εγγραφή στις ενημερώσεις τους. Η επικύρωση λογαριασμών απευθύνεται κυρίως σε διάσημες προσωπικότητες-μέλη του Facebook.

Γιατί οι μετοχές του Facebook μπορεί να μην σας κάνουν πλούσιους
Η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εισέλθει στο χρηματιστήριο και να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια από την πρώτη δημόσια προσφορά μετοχών. Μαζί με την αίτηση, δημοσιοποίησε και τις παραμέτρους που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον του. Δείτε τι θα μπορούσε να αλλάξει προς το χειρότερο την τύχη του Facebook, όπως ομολογεί η επιχείρηση.

SQUAWK! Angry Birds στο Facebook
Στις 14 Φεβρουαρίου το Angry Birds, το εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι σε smartphone και tablet, μεταφέρεται στο Facebook -και μάλιστα με σχεδιασμένο για το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, για να ανταγωνιστεί τα δημοφιλή FarmVille και το Bejeweled που παίζουμε εμείς και οι φίλοι μας.

Γίνονται απάτες στο Facebook;

Dislike στο Facebook | Απάτη με το κουμπί του μίσους στο Facebook
«Ο φίλος σας σας έστειλε ένα αίτημα στην εφαρμογή Enable Dislike Button». Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται στην ταχυδρομική θυρίδα πολλών μελών του Facebook τον τελευταίο καιρό, η δυνατότητα όμως να κάνει κανείς Dislike στο Facebook, παρότι έχει συζητηθεί εκτενώς, δεν έχει υλοποιηθεί. Πρόκειται για απάτη που διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς από φίλο σε φίλο.

Απάτες στο Facebook και πως θα προστατευτείτε
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι το μεγάλο όπλο για τους απατεώνες του κυβερνοχώρου αφού μέσω αυτών διαδίδουν τις… δημιουργίες τους μαζικά. Το γεγονός ότι οι ίδιοι οι χρήστες αποστέλλουν εν αγνοία τους τα κακόβουλα link και στους φίλους τους, διευκολύνει περαιτέρω τη διανομή malware καθώς οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο που λαμβάνουν από μια αξιόπιστη πηγή, όπως είναι οι φίλοι τους. Δείτε πως θα προστατευτείτε.

Facebook Like με το Ζόρι;
Εκατοντάδες χιλιάδες μέλη του Facebook «την πάτησαν» τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου 2010, αφού πρότειναν εν αγνοία τους στους φίλους τους έναν άγνωστο δικτυακό τόπο, αποκαλύπτει η εταιρεία αντι-ιικής προστασίας Sophos. Το «σκουλήκι» που ακόμα σέρνεται από προφίλ σε προφίλ στο μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί επίδειξη μιας νέας τακτικής διάδοσης spam που ονομάστηκε Clickjacking ή Likejacking.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024