Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εσείς δεν πολυμπαίνετε στο Facebook, οι φίλοι σας όμως σας έχουν κάνει διάσημους

Εσείς δεν πολυμπαίνετε στο Facebook, οι φίλοι σας όμως σας έχουν κάνει διάσημους

Όσο ανενεργοί κι αν είστε εσείς στο Facebook, οι φίλοι σας μπορεί να το διασκεδάζουν μαζί σας χωρίς απαραίτητα να το αντιλαμβάνεστε. Το ξέρετε ότι το άλμπουμ των φωτογραφιών σας μπορεί να εμπλουτίζεται μόνο και μόνο γιατί οι φίλοι σας έβαλαν ετικέτα σε όσες εμφανίζεστε μαζί, ή ότι παρέπεμψαν σε εσάς με ένα σχόλιό τους σε σελίδες τρίτων; Δείτε τι είναι το Facebook tagging και ανακτήστε τον έλεγχο!

Όσο ανενεργοί κι αν είστε εσείς στο Facebook, οι φίλοι σας μπορεί να το διασκεδάζουν μαζί σας χωρίς απαραίτητα να το αντιλαμβάνεστε πλήρως. Το ξέρετε ότι το άλμπουμ των φωτογραφιών σας μπορεί να εμπλουτίζεται μόνο και μόνο γιατί οι φίλοι σας σάς έβαλαν ετικέτα σε όσες εμφανίζεστε μαζί, ή ότι παρέπεμψαν σε εσάς με ένα σχόλιό τους σε σελίδες τρίτων;

Δείτε τι είναι το Facebook tagging και ανακτήστε τον έλεγχο!

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην Βοήθεια του Facebook, η ετικέτα (tag) είναι ένα ξεχωριστό είδος συνδέσμου. Μπορείτε να προσθέσετε με ετικέτα φίλους στην κατάστασή σας στο Facebook ή σε άλλες δημοσιεύσεις. Για να προσθέσετε ένα φίλο με ετικέτα, πληκτρολογήστε το σύμβολο «@». Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα φίλο από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε επίσης να αναφέρετε φίλους σε δικά σας σχόλια. Το άτομο που προσθέτετε με ετικέτα ειδοποιείται για το σχόλιο, εφόσον μπορεί να δει την αρχική δημοσίευση. Η δημοσίευση εμφανίζεται και στο Χρονολόγιο του φίλου σας.

Μπορείτε επίσης να αναφέρετε Σελίδες, εκδηλώσεις, ονόματα και εφαρμογές.

Τι θα συμβεί εάν κάνετε @ σε κάποιον φίλο ή σε μη φίλο σας στο Facebook

Όταν προσθέτετε κάποιον με ετικέτα, δημιουργείτε ένα σύνδεσμο που οδηγεί στο Χρονολόγιό του.
Η δημοσίευση στην οποία προσθέτετε κάποιον με ετικέτα προστίθεται επίσης στο Χρονολόγιό του. Για παράδειγμα, μπορείτε είτε να προσθέσετε ετικέτα σε μια φωτογραφία για να δείξετε ποιος είναι στη φωτογραφία, είτε να δημοσιεύσετε μια ενημέρωση κατάστασης και να δείξετε ποιος είναι μαζί σας.

Αν προσθέσετε ετικέτα για ένα φίλο σας στην ενημέρωση της κατάστασής σας, τότε όποιος βλέπει την ενημέρωση θα μπορεί να πατήσει το όνομα του φίλου σας και να πάει στο Χρονολόγιό του. Η ενημέρωση της κατάστασής σας θα εμφανίζεται επίσης στο Χρονολόγιο του συγκεκριμένου φίλου.

Όταν κάποιος προστίθεται με ετικέτα, ειδοποιείται σχετικά. Επιπλέον, αν (εσείς ή ένας φίλος σας) προσθέσετε κάποιον με ετικέτα σε μια δημοσίευσή σας και αν το επιλεγμένο κοινό της δημοσίευσης είναι τουλάχιστον οι «Φίλοι», τότε η δημοσίευση είναι ορατή τόσο στο κοινό που έχετε επιλέξει όσο και στους φίλους του ατόμου που εμφανίζεται με ετικέτα.

Πώς θα εγκρίνετε μια δημοσίευση που σας έχουν κάνει tag

Όταν κάποιος σάς προσθέτει με ετικέτα σε μια δημοσίευση, θα μπορούν να το δουν και οι φίλοι σας. Η δημοσίευση με την ετικέτα εμφανίζεται επίσης στο Χρονολόγιό σας. Αν θέλετε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Αναθεώρηση Χρονολογίου. Έτσι, θα αναθεωρείτε και θα εγκρίνετε κάθε δημοσίευση με ετικέτα προτού εμφανιστεί στο Χρονολόγιό σας. Επίσης, έτσι θα εμποδίζετε συγκεκριμένα άτομα να βλέπουν στο Χρονολόγιό σας τις δημοσιεύσεις στις οποίες εμφανίζεστε με ετικέτα.

Αν θέλετε να αναθεωρείτε τις δημοσιεύσεις και τις φωτογραφίες στις οποίες έχετε προστεθεί με ετικέτα προτού εμφανιστούν στο προφίλ ή στο Χρονολόγιό σας, ενεργοποιήστε την Αναθεώρηση Χρονολογίου:

  • Πατήστε το μενού του λογαριασμού πάνω δεξιά σε οποιαδήποτε σελίδα του Facebook και επιλέξτε Ρυθμίσεις απορρήτου
  • Βρείτε την ενότητα Χρονολόγιο και προσθήκη ετικετών και επιλέξτε Επεξεργασία ρυθμίσεων
  • Πατήστε Αναθεωρήστε τις δημοσιεύσεις στις οποίες σας προσθέτουν με ετικέτα οι φίλοι σας, πριν εμφανιστούν στο Χρονολόγιό σας
  • Πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού πάνω δεξιά και επιλέξτε Ενεργοποιημένο

Αν η «Αναθεώρηση Χρονολογίου» είναι απενεργοποιημένη, τότε οι ετικέτες που προσθέτουν οι φίλοι σας εγκρίνονται αυτόματα.

  • Κάθε ετικέτα από μη φίλους απαιτεί την έγκρισή σας πριν προστεθεί στο προφίλ ή στο Χρονολόγιό σας. Αυτό ισχύει είτε έχετε ενεργοποιήσει την Αναθεώρηση Χρονολογίου είτε όχι.

Ποιος έβαλε αυτή την ετικέτα στην φωτογραφία μου;

Τέλος, για να ελέγχετε τις ετικέτες που προσθέτουν οι φίλοι σας στο δικό σας περιεχόμενο στο Facebook, ενεργοποιήστε την Αναθεώρηση Ετικετών (μενού επάνω δεξιά, Ρυθμίσεις Απορρήτου, Χρονολόγιο και προσθήκη ετικετών, Αναθεώρηση Ετικετών, Ενεργοποίηση). Αν κάποιος δεν είναι φίλος σας και προσθέσει μια ετικέτα σε μια δημοσίευσή σας, τότε θα σας ζητείται πάντα να την ελέγξετε.

Εγώ είμαι σε αυτή την φωτογραφία;!

Από τις Ρυθμίσεις Απορρήτου, μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν θα γίνονται αυτόματα προτάσεις για την εισαγωγή ετικέτας στις φωτογραφίες όπου πιθανά εμφανίζεστε. Οι αυτοματοποιημένες προτάσεις κάνουν την εισαγωγή ετικετών στις φωτογραφίες πιο εύκολη και έτσι, πιο πιθανή την προσθήκη του ονόματός σας σε αυτές.

Δεν μ’αρέσει, βγάλε με!

Εάν κάποιος φίλος σας σας έχει κάνει tag σε μια φωτογραφία, ανοίξτε την φωτογραφία (η οποία παρεμπιπτόντως εμφανίζεται στις Φωτογραφίες στο προφίλ σας, στην ενότητα με τίτλο «Φωτογραφίες σας») και θα δείτε καθώς περνάει το mouse πάνω της, κάτω δεξιά τις Επιλογές. Εκεί διαλέξτε Αναφορά/αφαίρεση ετικέτας και επιλέξτε την πλέον κατάλληλη επιλογή.

Happy untagging!

Ανθή Παναγιωτάκη

Ακολουθήστε το @techingr στο Twitter

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024