Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα smartphone κάτω από 200 ευρώ

Δέκα smartphone κάτω από 200 ευρώ

Η γενική εντύπωση που κυριαρχεί για τα smartphones είναι ότι χρειάζεται να πουλήσεις τουλάχιστον ένα... νεφρό ή να υπενοικιάσεις τη γιαγιά σου για ιατρικά πειράματα, ώστε να καταφέρεις να συγκεντρώσεις το ποσό που απαιτείται για την αγορά τους. Εμείς με τη σειρά μας θα λέγαμε ότι τα κορυφαία μοντέλα των περισσοτέρων εταιρειών δεν είναι ακριβώς δωρεάν, αλλά ούτε και υπερτιμημένα βάσει των εξαιρετικών δυνατοτήτων τους.

Η γενική εντύπωση για τα smartphones, είναι ότι χρειάζεται να πουλήσεις τουλάχιστον ένα νεφρό ή να υπενοικιάσεις την γιαγιά σου για ιατρικά πειράματα ώστε να καταφέρεις να συγκεντρώσεις το ποσό που απαιτείται για την αγορά τους.

Εμείς με τη σειρά μας θα λέγαμε ότι τα κορυφαία μοντέλα των περισσοτέρων εταιρειών δεν είναι ακριβώς δωρεάν, αλλά ούτε και υπερτιμημένα βάσει των εξαιρετικών δυνατοτήτων τους.

Το ερώτημα είναι αν όλοι τις χρειαζόμαστε και τις αξιοποιούμε. Αν όχι, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που μπορούν να μας καλύψουν με πολύ λιγότερα χρήματα.
{{{related}}}
Με μικρές παραχωρήσεις σε τομείς οι οποίοι δεν μας «καίνε» ιδιαίτερα (πχ μεγάλη και υψηλής ανάλυσης οθόνη ή κάμερα πολλών Megapixels) μπορούμε να βρούμε το smartphone που καλύπτει τις ανάγκες μας σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Άλλωστε το «καλύτερο» δεν είναι πάντα το ιδανικό για την περίπτωσή μας: ακόμη και αν μπορούσαμε να αγοράσουμε μια Lamborghini, δεν θα ήταν το πιο κατάλληλο αυτοκίνητο για να πάμε ταξίδι με όλη την παρέα –είναι γρήγορη, αλλά διθέσια…

Nokia C5-03
Όχι ακριβώς η τελευταία λέξη της τεχνολογίας αλλά μια σίγουρη επιλογή -ειδικά για τους fans του Symbian. Mε wifi, gps, δωρεάν χάρτες Ovi, οθόνη αφής με ανάλυση 360×640 και κάμερα 5 Μegapixels θα καλύψει σίγουρα τις βασικές σας ανάγκες. Και με 600 ώρες χρόνο αναμονής, θα ξεχάσετε τι θα πει «φορτίζω το κινητό».

LG Optimus L3-E400
Η κάμερα δεν είναι το δυνατό του σημείο -μόνο 3, 15 Megapixels. Το ότι «φοράει» Android (2,3 Gingerbread) και έχει πρόσβαση στα apps του Google Play (πρώην Android Market) όμως συγκαταλέγεται στα προτερήματά του, όπως και ο αρκετά γρήγορος επεξεργαστής του. Αλλά πάνω απ’ όλα κοιτάξτε το: το κομψό του design κλέβει την παράσταση.

Samsung Galaxy Pocket
Θέλετε κάτι «μαζεμένο» και οι φωτογραφίες δεν σας απασχολούν και πολύ -ιδού το smartphone που σας χρειάζεται. Με λειτουργικό Android, οθόνη αφής 2,8 και όλες τις εφαρμογές των social media συγκεντρωμένες για να μην «χάνεστε». Μεγάλο συν τα 3GB αποθηκευτικού χώρου που διαθέτει.

Sony Xperia Tipo
To μικρότερο της οικογένειας Xperia δεν ζηλεύει και πολύ τα μεγαλύτερα αδέλφια του: γιατί και Android 4.0 Ice Cream Sandwich έχει και GPS και 2,9 GB εσωτερικής μνήμης και οθόνη πολλαπλής αφής. Επίσης, αν ο φόβος σας είναι να μην γρατζουνιστεί, σας ενημερώνουμε ότι είναι ειδικής τεχνολογίας scratch resistant.

Samsung Galaxy Y
Eνα entry level smartphone σε τιμή σχεδόν χάρισμα. Διαθέτει οθόνη αφής 3 ιντσών για να παίζετε τις εφαρμογές του Android στα δάχτυλα, επεξεργαστή χρονισμένο στα 832 ΜΗz για να μην «κολλάει» στα δύσκολα, GPS για να μην χάνεστε πουθενά και wifi για να σερφάρετε με την ησυχία σας. Τι άλλο θέλετε δηλαδή;

Sony Ericsson Live with Walkman
Αν είστε τύπος… multimedia, μην ψάχνετε περισσότερο. Ένα smartphone με προσανατολισμό στην δυνατή μουσική, τις καλές φωτογραφίες (κάμερα 5 ΜΡ με φλας) και την εγγραφή HD βίντεο στα 720p. Δεν του λείπουν φυσικά το GPS, το wifi και η οθόνη αφής με ανάλυση 320×480 pixels και 16.000.000 χρώματα.

Νοkia Lumia 610
Η πρόταση για τους… αμετανόητους των Windows έρχεται από την Νokia: το Lumia 610 «φοράει» τα 7.5 Mango που υπόσχονται πλήρη παραμετροποίηση για τους απαιτητικούς χρήστες. Έχει εντυπωσιακή οθόνη 3,7 ιντσών, 8 GB ενσωματωμένη μνήμη, κάμερα 5ΜΡ με led φλας και μπαταρία ικανή να τα κρατήσει όλα σε δράση για πολλές ώρες.

LG Optimus L5
H οθόνη του ξεχωρίζει από μακριά: 4 ίντσες απόλυτης ευκρίνειας που δεν θα κουράσουν τα μάτια σας ακόμη και αν παρακολουθήσετε κάποια ταινία που έχετε αποθηκεύσει στα 4 GB του αποθηκευτικού χώρου. Με Android 4.0 Ice Cream Sandwich και κάμερα 5 MP με touch focus για να εστιάζετε ακριβώς εκεί που θέλετε.

Samsung Galaxy Ace

Η «μικρότερη» έκδοση του best seller της Samsung διακρίνεται για τη… διακριτική του εμφάνιση και την πληρότητα των λειτουργιών του. Η οθόνη μπορεί να απεικονίσει 16.000.000 χρώματα, διακρίνεται για την φωτεινότητά της και έχει ανάλυση 480×320 pixels. To social hub κάνει το networking παιχνιδάκι και για τους αρχάριους.

Sony Xperia Miro
H 3,5 ιντσών οθόνη του είναι υπεραρκετή αλλά αν θέλετε να δείτε τα video και τις φωτογραφίες που τραβήξατε με την κάμερα των 5 ΜΡ σε κάποια μεγαλύτερη, κανένα πρόβλημα -συνδέετε εύκολα με την τηλεόρασή σας μέσω DLNA. Κατά τα άλλα, Android 4.0, αρκετά γρήγορος επεξεργαστής και ιδιαίτερο design.

Θανάσης Τολούδης
Ακολουθήστε το @techingr στο Twitter

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024