Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συμβουλές αγοράς για τους Σκρουτζ αυτού του κόσμου

Συμβουλές αγοράς για τους Σκρουτζ αυτού του κόσμου

Αντιπαραθέστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα smartphone που σας ενδιαφέρουν, μάθετε τι κάνει την διαφορά όταν επιλέγετε τηλεόραση ή ψηφιακό δέκτη, συμβουλευτείτε το ιστορικό τιμών για να διαλέξετε την πλέον κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε και διαβάστε τις αξιολογήσεις των χρηστών για προϊόντα και καταστήματα για να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

Αντιπαραθέστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα smartphone που σας ενδιαφέρουν, μάθετε τι κάνει την διαφορά όταν επιλέγετε τηλεόραση ή ψηφιακό δέκτη, συμβουλευτείτε το ιστορικό τιμών για να διαλέξετε την πλέον κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε και διαβάστε τις αξιολογήσεις των χρηστών για προϊόντα και καταστήματα, για να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

Στην πορεία του χρόνου, το skroutz.gr έχει μετατραπεί από μια μηχανή αναζήτησης τιμών σε ένα πρακτικό εργαλείο λήψης αποφάσεων αγοράς. Το tech.in.gr ζήτησε από τους μηχανικούς του να αποκαλύψουν τα μυστικά του καλού Σκρουτζ στους επισκέπτες του. Ιδού:

1. ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ

Με τη σύγκριση, ένας χρήστης μπορεί να έχει εύκολα και γρήγορα μια εικόνα των συσκευών που τον ενδιαφέρουν και να συγκρίνει τα χαρακτηριστικά, τις λειτουργίες και τις τιμές τους. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε φίλτρα (από την στήλη αριστερά) και μετά να συγκρίνεται τιμές και λοιπά χαρακτηριστικά.


2. ΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ; (Οδηγοί Αγοράς)

Οι οδηγοί αγοράς που ετοιμάζει η ομάδα περιεχομένου μετά από ενδελεχή έρευνα & μελέτη, όπως αυτοί για την επιλογή τηλεόρασης, ψηφιακού δέκτη ή κλιματιστικού, συνδυάζουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα για κάποιον που δε γνωρίζει πολλά, αλλά και την λεπτομερή τεκμηρίωση των στοιχείων που πρέπει να προσέξει κάποιος πριν αγοράσει. Μάλιστα στόχος μας είναι να εμπλουτιστεί δραματικά ο αριθμός τους εν καιρώ.

Η προσπάθεια για την δημιουργία οδηγών ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουνίου 2012. Ανάμεσά τους θα βρείτε οδηγούς για ποδήλατα και ψυγεία, αλλά εδώ μας ενδιαφέρουν αυτοί για την επιλογή τηλεόρασης ή ψηφιακού δέκτη.

3. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ;

Με τη χρήση του ιστορικού τιμών, ο συνειδητοποιημένος χρήστης μπορεί να αποφασίσει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσει.

Για παράδειγμα, κοιτάζοντας το chart για τα Samsung Galaxy S II και Samsung Galaxy SIII, παρατηρείτε ότι η τιμή των Android μοντέλων της Samsung σταθεροποιείται μετά από έξι μήνες.



Αντίθετα, εξετάζοντας το chart του iPhone, παρατηρεί ότι γενικά οι τιμές των συσκευών της Apple έχουν μια σταθερότητα, άρα δε μπορεί να αναμένει δραματικές μειώσεις.



Έως και 40% ακριβότεροι είχαν γίνει, λόγω πλημμύρας, οι σκληροί δίσκοι στις αρχές του 2011.

Επίσης, το ιστορικό τιμών βοηθά στην κατανόηση των συνθηκών της αγοράς που επηρεάζουν τις τιμές των προϊόντων. Όπως π.χ. για τους σκληρούς δίσκους της Western Digital, όπου απεικονίζεται ξεκάθαρα το αντίκτυπο που είχαν οι πλημμύρες στην Ταϋλάνδη πέρυσι, άρα και τη σχετική διακύμανση στις τιμές τους, που στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε.

4. ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΤΙ ΛΕΝΕ;


Στους χάρτες του Skroutz.gr μπορείτε να δείτε τα φτηνότερα καταστήματα για αυτό που ψάχνετε με διαφορετικό χρώμα σε χάρτη.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πληθώρα χρήσιμων λειτουργιών που βοηθούν το χρήστη στη διαμόρφωση άποψης και στην απόφαση για αγορά: οι αξιολογήσεις προϊόντων των ίδιων των χρηστών, οι αξιολογήσεις των χρηστών για καταστήματα, (π.χ. όταν έχει 255 από 274 αξιολογήσεις με 5* σημαίνει κάτι για τον υποψήφιο αγοραστή), ο χάρτης με αναζήτηση βάση ΤΚ για να εντοπίσει ο χρήστης τα πιο κοντινά καταστήματα που διαθέτουν αυτό που ψάχνει… και άλλα πολλά!

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα του skroutz.gr για τις πρακτικές αυτές συμβουλές αξιοποίησης του εργαλείου που ανέπτυξαν.

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024