Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγορές από διαφορετικά καταστήματα στο ενιαίο καλάθι του BestPrice.gr

Αγορές από διαφορετικά καταστήματα στο ενιαίο καλάθι του BestPrice.gr

Αγορές από διαφορετικά διαδικτυακά καταστήματα, χωρίς ή με σημαντικά μειωμένα έξοδα αποστολής μπορούν να κάνουν οι εγγεγραμμένοι χρήστες του BestPrice.gr. Η υπηρεσία αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών που μυρίζει φρεσκάδα, αν και κουβαλάει εμπειρία 11 και πλέον χρόνων στο ελληνικό Διαδίκτυο, κάνει το ντεμπούτο του Best Price One, ενός ενιαίου καλαθιού αγορών από μικρά και μεγάλα e-shop.

Αγορές από διαφορετικά διαδικτυακά καταστήματα, χωρίς ή με σημαντικά μειωμένα έξοδα αποστολής μπορούν να κάνουν οι εγγεγραμμένοι χρήστες του BestPrice.gr. Η υπηρεσία αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών που μυρίζει φρεσκάδα, αν και κουβαλάει εμπειρία 11 και πλέον χρόνων στο ελληνικό Διαδίκτυο, κάνει το ντεμπούτο του Best Price One, ενός ενιαίου καλαθιού αγορών από μικρά και μεγάλα e-shop.

Οι υπηρεσίες σύγκρισης τιμών είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Σκοπός της ύπαρξής τους είναι να μπορείς να βρίσκεις αυτό ακριβώς που θέλεις, σε όλα τα καταστήματα που έχουν παρουσία στο Διαδίκτυο, ώστε να επιλέξεις το φθηνότερο.

Αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι μόνο αυτό που θέλεις να κάνουν για σένα κι αρχίζεις να βάζεις παραμέτρους στην επιλογή σου. Αναρωτιέσαι αν πραγματικά κοίταξες όλα τα καταστήματα με διαδικτυακή παρουσία, οπότε κοιτάς σε πόσα καταστήματα έψαξε η μηχανή σύγκρισης τιμών (όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα). Μετά, συνυπολογίζεις το προφίλ του καταστήματος, γιατί όταν μιλάμε για αγορά προϊόντων τεχνολογίας, υπάρχει τουλάχιστον θέμα διαθεσιμότητας αλλά και πολιτικής επιστροφών.

Σήμερα, οι υπηρεσίες σύγκρισης τιμών έχουν μεταλλαχτεί σε εργαλεία έρευνας αγοράς. Μπορούν για παράδειγμα, να αποτυπώσουν σε ένα διάγραμμα την πορεία της τιμής κάθε προϊόντος και να σου δώσουν μια αίσθηση για το αν είναι λογικό να περιμένεις να πέσει η τιμή πριν αγοράσεις.

Το BestPrice.gr ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011. Έκτοτε βρίσκονται στους κόλπους του περισσότερα από 1.000 καταστήματα, που βάζουν στα ράφια του περισσότερα από… 4.000.000 προϊόντα ενταγμένα σε 1.500 κατηγορίες.

Δείτε όμως σε τι διαφέρει το Best Price.

1. Best Price One, Αγορές από παντού, σε ένα καλάθι: Χωρίς να μετατρέπει την υπηρεσία έρευνας αγοράς σε πωλητή-κατάστημα, το BestPrice.gr αποκτά καλάθι αγορών. Ο ρόλος του δεν εξαντλείται στον εντοπισμό των καλύτερων καταστημάτων με τις χαμηλότερες τιμές σε ό,τι μας ενδιαφέρει.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες στο bestprice.gr μπορούν να βάζουν σε ένα, ενιαίο καλάθι προϊόντα από διαφορετικά καταστήματα (για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αγοράσετε ταυτόχρονα από το plaisio.gr, από το multirama.gr και από το you.gr). Το BestPrice.gr αναλαμβάνει να μοιράσει την παραγγελία στα διαδικτυακά καταστήματα που διαθέτουν κάθε ένα από τα προϊόντα που βάλατε στο ενιαίο καλάθι του και να φροντίσει για την αποστολή τους.

Προς το παρόν, στο Best Price One, όπως ονομάζεται το Ενιαίο Καλάθι Αγορών συμμετέχει περιορισμένος αριθμός καταστημάτων καθώς, βρίσκεται σε πιλοτική φάση.


Όσα ηλεκτρονικά καταστήματα συμμετέχουν με τα προϊόντα τους στο Ενιαίο Καλάθι, φέρουν ειδική σήμανση (δηλαδή, υπάρχει η επιλογή «Προσθήκη στο Καλάθι») στα αποτελέσματα αναζήτησης ή/και στη σελίδα προϊόντος.

Η χρέωση κάρτας γίνεται μόλις το κατάστημα επιβεβαιώσει στο bestprice.gr την διαθεσιμότητα & την ετοιμότητα αποστολής της παραγγελίας.

Λίστα με συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του BestPrice One http://www.bestprice.gr/about/bestpriceone

2. Όσοι αγοράζουν από το bestprice.gr με το ενιαίο καλάθι αγορών, δεν επιβαρύνονται από έξοδα αντικαταβολής και αποστολής ή, καταβάλλουν ένα ελάχιστο αντίτιμο, σταθερό για αποστολές σε όλη την Ελλάδα για παραγγελίες μικρής αξίας.

Το Best Price εξασφαλίζει ειδικά προνόμια και εκπτώσεις σε όσους επιλέγουν το BestPrice One, όπως η άμεση έκπτωση τα προαναφερόμενα δωρεάν ή μειωμένα έξοδα αποστολής, οι πόντοι που τους χαρίζουν bonus, επιστροφή χρημάτων, δώρα και άλλα.

«Στα επόμενα βήματα ανάπτυξης το BestPrice One θα παρέχει ένα πλήρες πρόγραμμα «πιστών» πελατών και επιβράβευσης αγορών με αρκετές εκπλήξεις και δώρα για τα μέλη του», επισημαίνεται στο tech.in.gr από την υπηρεσία.

3. Το bestprice.gr έχει πιστοποιημένα καταστήματα (σήμερα φτάνουν τα 100). Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα καταστήματα που συμμετέχουν στο bestprice.gr είναι αρκετές, εντούτοις ενδιαφέρουσα θεωρούμε την απαίτηση να έχουν σύστημα παρακολούθησης παραγγελίας, να αναφέρουν την διαθεσιμότητα των προϊόντων και να τηρούν πολιτική επιστροφών.

Το BestPrice.gr αξιολογεί τα καταστήματα βάσει μιας σειράς από ποιοτικά κριτήρια (όπως ταυτοποίηση στοιχείων επιχείρησης, αξιολογήσεις χρηστών, χρήση πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης δεδομένων SSL, τήρηση αριθμού προμηθευτή εξ αποστάσεως, παρακολούθηση εξέλιξης παραγγελίας, προστασία προσωπικών δεδομένων κ.α.) που εγγυώνται την ασφάλειά των καταναλωτών.

Τα καταστήματα λαμβάνουν τη σφραγίδα πιστοποίησης «Verified Plus» ή «Verified» ανάλογα με τα κριτήρια που πληρούν. Μπορείτε να δείτε τα καταστήματα που φέρουν την ειδική σφραγίδα πιστοποίησης εδώ http://www.bestprice.gr/m

4. Κάτι ακόμα που μας άρεσε πολύ είναι ότι μπορούμε να ζητήσουμε Eιδοποίηση Ελάχιστης Τιμής για τα προϊόντα που εντάσσονται στην συγκεκριμένη κατηγορία που μας ενδιαφέρει (και μάλιστα, αρκετά εξειδικευμένη).

Ο ρόλος της λειτουργίας «Ειδοποίηση Ελάχιστης Τιμής» είναι να δώσει τους χρήστες τη δυνατότητα να λαμβάνουν ενημερώσεις μέσω e-mail όταν το προϊόν που τους ενδιαφέρει φτάσει την ελάχιστη τιμή που έχουν ορίσει εντός του επιθυμητού χρονικού διαστήματος.

Για να ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση ελάχιστης τιμής, απλά αναζητήστε το κόκκινο κουμπί με το αντίστοιχο λεκτικό στη σελίδα του προϊόντος.

5. Ειδοποίηση για προσφορά που έχω δηλώσει ότι με ενδιαφέρει: Η ενότητα BestPrice Of The Day παρουσιάζει καθημερινά τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη πτώση τιμής. Το ποσοστό της έκπτωσης υπολογίζεται συγκρίνοντας την καλύτερη τιμή με τον μέσο όρο της αγοράς. Μάλιστα, τα μέλη του BestPrice μπορούν να εγγραφούν στο newsletter με τις προσφορές της ημέρας για όσες (υπο)κατηγορίες τους ενδιαφέρουν και να ειδοποιούνται με email μόνο όταν υπάρχει κάποια προσφορά από κατηγορία που έχουν δηλώσει.

Τα BestPrice Of The Day είναι διαθέσιμα στο link http://www.bestprice.gr/deals

6. Έξυπνη μηχανή αναζήτησης: Στο BestPrice.gr έχετε τη δυνατότητα να βρίσκετε αυτό που ψάχνετε εύκολα και γρήγορα χάρη στην «έξυπνη» μηχανή αναζήτησης, η οποία μπορεί να σας καταλάβει ακόμα κι αν δεν ψάχνετε με τίτλο αλλά με βάση κάποιο χαρακτηριστικό ή ακόμα και greeklish.

Μερικά παραδείγματα:

Δείτε μερικές συμβουλές για την αξιοποίηση της μηχανής του bestprice.gr
Μπορείτε για παράδειγμα να περιορίσετε την αναζήτηση ορίζοντας τιμές «από» «μέχρι», να ψάξετε για ένα προϊόν μόνο από ένα κατάστημα, να χρησιμοποιήσετε τους τελεστές AND, OR, NOT και άλλα.

6. Κοινωνικό δίκτυο: Το BestPrice.gr, στο πλαίσιο του social shopping, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να ακολουθεί άλλα μέλη κι έτσι να ενημερώνεται για τα προϊόντα που έχει ή/και θέλει να αποκτήσει, για προϊόντα που προτείνει ή αξιολόγησε καθώς και για καταστήματα που αξιολόγησε.

Επιπλέον, τα μέλη ενημερώνονται όταν οι φίλοι τους έχουν γενέθλια δίνοντας τους την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στη wishlist τους πριν αποφασίσουν τι δώρο θα τους αγοράσουν.

Τέλος, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν μέσω Facebook/Twitter/Google+ ή/και να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους στα social media με τον λογαριασμό τους στο BestPrice.gr.

Μάλιστα, επιλέγοντας «αυτόματη δημοσίευση», μπορούν να μοιράζονται τη δραστηριότητα τους στο BestPrice.gr με τους φίλους τους μέσω Facebook/Twitter/Google+

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών του BestPrice, είναι διαθέσιμη και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.bestprice.gr/about/privacy.

7. Προσωποποιημένες προτάσεις προϊόντων: Οι προσωποποιημένες προτάσεις προϊόντων στο BestPrice.gr είναι μοναδικές για κάθε επισκέπτη. Προκύπτουν με βάση

  • τα προϊόντα που έχει δει ή προτείνει σε άλλους χρήστες,
  • έχει προσθέσει στις λίστες με τα προϊόντα που θέλει ή έχει καθώς και
  • από τις κατηγορίες που έχει δηλώσει ότι τον ενδιαφέρουν κατά την εγγραφή στο newsletter με τα BestPrice Of The Day.

Οι προτάσεις έχουν δυναμικό χαρακτήρα ώστε να μεταβάλλονται κατά την περιήγηση του επισκέπτη στην υπηρεσία. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να «εκπαιδεύσουν» τη λειτουργία για περισσότερο προσωποποιημένες προτάσεις, επισημαίνοντας ποιες προτάσεις δεν τους ενδιαφέρουν.

Η σελίδα προσωποποιημένων προτάσεων είναι διαθέσιμη στην σελίδα http://www.bestprice.gr/recommendations

Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε @techingr στο Twitter

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024