Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
App από τον κόσμο των smartphone, στον κόσμο των PC

App από τον κόσμο των smartphone, στον κόσμο των PC

Η AMD άνοιξε τις πόρτες του δικού της καταστήματος app, όπου συγκεντρώνονται εφαρμογές και παιχνίδια βελτιστοποιημένα για συστήματα που φέρουν τσιπ επεξεργασίας γραφικών και APU της AMD. Στο AMD AppZone εκτός από app για PC συγκεντρώνονται και app για Android, μετατρέποντας PC, tablet και AIO σε μια προέκταση των smartphone με Android και τανάπαλιν.

Η AMD άνοιξε τις πόρτες του δικού της καταστήματος app, όπου συγκεντρώνονται εφαρμογές και παιχνίδια βελτιστοποιημένα για συστήματα που φέρουν τσιπ επεξεργασίας γραφικών και APU της AMD. Στο AMD AppZone εκτός από app για PC, συγκεντρώνονται και app για Android. Έτσι, η AMD μετατρέπει PC, tablet και All In One σε μια προέκταση των smartphone με Android και τανάπαλιν.

Η εκτέλεση app για Android σε συστήματα αρχιτεκτονικής x86 με τσιπ της AMD έγινε εφικτή μετά την συνεργασία της Bluestacks με την γνωστή εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου 2012, ο AMD AppZone Player και επιλεγμένα app όπως τα Sleeping Dogs, το Adobe Photoshop CS6, και το CyberLink PowerDirector 11 είναι διαθέσιμα για download στην διεύθυνση www.amd.com/appzone όπου αναμένεται να προστεθούν σύντομα νέοι τίτλοι όπως το Medal of Honor Warfighter.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν app απευθείας από τον AMD AppZone Player ή να κάνουν αναζήτηση στο ενσωματωμένο app store. Επιπρόσθετα, AMD και BlueStacks δηλώνουν ότι συνεργάζονται με κατασκευαστές συστημάτων OEM για να διατεθούν εκ κατασκευής συστήματα που βασίζονται στα τσιπ της AMD με τον AppZone Player.

App και για χρήστες PC με Intel Inside

Εκτός από την AMD και η Intel έχει ανοίξει το δικό της κατάστημα app για συστήματα με Intel Inside (το οποίο ανανεώθηκε τον Ιούνιο του 2012). H Intel το έχει βαπτίσει AppUp και προϋποθέτει το κατέβασμα και την εγκατάσταση της ομώνυμης εφαρμογής. Παρά το γεγονός ότι στο κατάστημα app της Intel θα βρείτε τίτλους γνωστούς στους χρήστες smartphone, πρόκειται για διαφορετικές εκδόσεις και όχι για μεταφορά από πλατφόρμα σε πλατφόρμα.

Από το Intel AppUp center διατίθενται εφαρμογές δωρεάν και επί πληρωμή και τα app του τρέχουν σε Windows XP και Windows 7, όχι όμως σε Windows Vista ή σε tablet με Windows.

Η BlueStacks είναι μια ανεξάρτηση εταιρεία που εδρεύει στην Σίλικον Βάλεϊ, εντούτοις χρηματοδοτείται από την AMD Ventures. Πάντως, η εκτέλεση app για Android σε PC (με Intel Inside) είναι εφικτή με το λογισμικό της Bluestacks, σε συνδυασμό με το app Bluestacks Cloud Connect.

Μπορείτε να διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr:

  • Τρέξτε Android app στο PC
    Έχει ήδη βραβευτεί ως το καλύτερο app ever (στην CES 2012 αν και σε κατάσταση alpha), και τελεί ακόμα υπό δοκιμή. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς ότι μέχρι να βγει από την κατάσταση beta διατίθεται δωρεάν.
  • Ελέγξτε το Android σας από τον browser
    Το AirDroid θα το λατρέψετε. Είναι ένα app, εξαιρετικά δημοφιλές που έχει πάρει πέντε αστέρια μετά από 55.569 αξιολογήσεις χρηστών αφού τους απάλλαξε από την αναζήτηση του smartphone όταν δουλεύουν στο PC.

Ανθή Παναγιωτάκη
Ακολουθήστε το @techingr στο Twitter

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024